Gisselfeld Kloster og Villa Gallina

Som jeg nævnte i forrige indlæg, var vi i lørdags på en lille udflugt i lokalområdet. Vi kørte til Gisselfeld Kloster for at opleve deres julemarked.

gisselfeld-jul

Nu er jeg jo ikke julemarkedsanmelder, men jeg må sige at næste år, vil vi nøjes vi med julemarkedet på Gavnø som vi besøgte for nogle uger siden. Det er større, og jeg oplevede at der var mere julestemning, end på Gisselfeld hvor mange af boderne solgte madvarer. Jeg synes julepynt er sjovere, men det er vist et spørgsmål og smag og behag.

 

paradehuset-2

Under alle omstændigheder er parken omkring Gisselfeld dejlig, og Paradehuset er altid et besøg værd. Her var overdådigt julepyntet og i øvrigt bare en dejlig orangeristemning.

paradehuset-4

paradehuset-3

Jeg vil dog hellere komme en dag med færre mennesker, for i lørdags gik vi i gåsegang med mange andre besøgende, og selv om alle var søde og stemningen god, får jeg mere ud af at gå rundt når der er lidt mere plads at bevæge sig på.

paradehuset-1

Min mand fandt på at vi skulle køre omkring Villa Gallina hjem, og det var en god idé.

villa-gallina

Her har jeg kun været om sommeren hvor vi har siddet ude og nydt den fantastiske udsigt til skov og sø, men deres lokaler er hyggelige, og vi fik rigtig varm chokolade og hindbærmoussekage. Begge dele langt over gennemsnit. (Jeg er da rigtigt i anmelderhumør i dag; nu opfører jeg mig næsten som en madanmelder …)

villa-gallina-2

Vi er glade for vores nye lokalområde af mange årsager, én af dem er at der er så mange fine steder at besøge. Gisselfelds orangeri, Paradehuset, og Villa Gallina hører til blandt de steder, og vi skal helt sikkert besøge begge dele igen.

P.S.: Du kan også følge Mit landliv på Instagram hvor jeg ofte viser nogle lidt andre billeder end på bloggen.

Gem

16 meninger om “Gisselfeld Kloster og Villa Gallina”

 1. Området omkring Gisselfeld hører til mine favoritter. Selve Gisselfeld vil jeg dog helst besøge en dag, hvor der ikke er juletorv – det er lidt for velbesøgt efter min smag 🙂 Skoven ved Villa Gallina og ikke mindst Svenskekløften er vores yndlingssted, når det gælder skovture. Der er simpelthen så dejligt at færdes, og vi kommer der tit.

  1. Jamen, så er vi jo helt enige, Randi 🙂 Jeg har kendt stedet omkring Villa Gallina siden jeg mødte min eksmand og hans familie for 30 år siden. De kom nemlig oprindelig fra Næstved og anbefalede stedet 🙂

 2. Jeg holder så meget af Paradehuset – der er en særlig stemning – det er godt nok ALT for mange år siden jeg har været der.. Må vist hive lidt i en veninde med bil 🙂

  1. Der er bare noget over sådan nogle gamle drivhuse. Da vi var i Paradehuset, kom jeg til at tænke på hvor længe siden det er at jeg har været i det fantastiske væksthus i Botanisk Have i København. Der må jeg snart ind …

 3. Hej Nana
  Godt du kan vælge andre græsgange 🙂 der er åbenbart meget at vælge imellem også i jeres nye område. For mange mennesker er bare ikke til at agere i, Bent plejer at sige, at det ikke er til at spytte for folk 🙂
  Kh og god solskinsdag
  Lisbeth

  1. Hi-hi, nej, det var ikke til at spytte for folk 🙂
   Tak, det har været en skøn, mild solskinsdag hvor jeg har været ude at arbejde i køkkenhaven. Jeg håber du også har haft en dejlig havedag!
   Kh Nana

 4. Ti hi, der er så dejligt på Gisselfeld – hele året og nok især til jul. Og årsagen til mit fnis er, at jeg altid kommer til at tænke på MIT julemarkedsbesøg på Gisselfeld fra dengang, hvor jeg kom til at “gatecrashe” et firma-arrangement. Dybt pinligt! 😉

  1. Næh, gik du rundt og spiste tapas og drak rødvin som egentlig kun var tiltænkt ansatte på Novo – eller hvad skete der? Det lyder lidt sjovt – og ikke for alvor pinligt 😉

 5. Godaften Nana.Det lyder som et dejligt besøg…………trods mange mennesker.
  Men dejligt er der dernede.Og det smukke Paradehus er altid værd at besøge med alle de fantastiske ting der er der.
  Men et besøg på Villa Gallina er da heller ikke værst.
  Håber jeg når min tur rundt til Kbhs,mange julemarkeder…………………..og selvfølgelig også bordene hos Royal Copenhagen.
  Rigtig god aften Knus Jette

  1. Hej Jette-
   Åh, ja, så må du vise billeder af julebordene, ikke? Jeg tror ikke jeg når derind, men det er sådan en fin idé 🙂
   God fredag – og god weekend til dig!
   Knus

 6. Kære Nana
  Det var da et par rigtig fine anmeldelser 🙂 Gisselfeld og i særdeleshed Paradehuset har længe stået på min ønskeseddel og Villa Gallinas traktement ser bare skønt ud. Har det ligesom dig – er heller ikke meget for at skulle se noget, hvis der er for mange besøgende. Dejligt indlæg 🙂
  Kh Linda

  1. Tak, Linda; måske skulle jeg nedsætte mig som anmelder 😉
   Jeg er ret sikker på at du kan lide Paradehuset når du en dag ser det, og så skal du overveje at kombinere det med et besøg på Villa Gallina; en dag i maj når skoven er lysegrøn og solen skinner (åh, bare det var snart!) er der helt fortryllende 🙂
   Jeg ønsker dig en god weekend!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.