Georginerne. Status medio juli

georginerne

Da vi overtog Vadekærgård og gik i gang med at omdanne hestefolde til have, var et georginebed noget af det første vi anlagde. Allerede i foråret 2016 blev bedet gravet, og ca. 50 georgineknolde blev lagt. I år er bedet blevet udvidet, så det er blevet ca. 1/3 større.

Noget af det smarte ved at have georginerne samlet i ét bed er at de kan overvintre i jorden under isoleringsmåtter. Inden jeg lavede vores georginebed havde jeg læst om hvordan Anette vinterdækker sine georginer. Så på en smuk efterårsdag klippede jeg mine georginer ned, dækkede med halm og derefter med isoleringsmåtter.

georginerne

Da vi tog måtterne af i foråret, så vi at en – eller formentlig flere – mus havde hygget sig med at gnaske i knoldene. Da jeg løftede den sidste måtte, drønede en sød, lille mus afsted, men den var så tung af alle de knolde den havde spist at Olga fangede og åd den. Det var synd for musen, men jeg trøster mig med at den ikke har kunnet give ideen videre til sine venner. Museskaderne bekymrede mig i starten, men der viste sig hurtigt at være fint liv i georginerne på trods af musen(e)s indhug i knoldene.

georginer

Mine georginer står ikke på række som Anettes, og det gjorde det lidt besværligt at luge først på sæsonen. Men når jeg gør status i dag, midt i juli, bliver konklusionen helt klart at vinterdækningen er en god idé. På trods af mus og lugning. De overvintrede georginer er langt længere fremme, end dem jeg lagde i foråret. Dem vender jeg tilbage til når de begynder at vise farver. De er nemlig alle gaver som jeg sætter stor pris på.

georginebuket

Som det fremgår af billederne, kan vi allerede nu – tidligt på georginesæsonen – høste store mængder blomster til vaser og fade. Jeg føler mig meget rig på georginer.

georginer i kande

Og jeg tør næsten ikke tænke på hvor mange georginer jeg kan plukke i august …

georginer i fad

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

20 meninger om “Georginerne. Status medio juli”

 1. Så vackert! Jag gillar dahlior jättemycket, de är så fina i alla färger och former. Älskar de i aprikostoner i din vita vas:)
  Tack för tipset om att man kan vintertäcka.
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Ja, der er noget over alle de farver og former 🙂
   Selv tak! Jeg giver takken videre til Anette fra Fru Pedersens have der har introduceret mig for ideen 🙂
   Tak og i lige måde, Maria!
   Knus

  1. Ja, de er da dejlige! Dine georginer kommer altså også fint. De er bare ikke kommet i blomst endnu. Jeg glæder mig til at møde dem for alvor når de blomstrer 🙂

 2. Det er skønt at være så rig, med mulighed for at klippe så store buketter, og må være dejligt nemt at kunne overvintre knoldene i jorden:-)

 3. Sikke smukke Georginer du kan hente ind 🙂 overvejer meget om ikke jeg skal prøve at vinterdække mine 15 stk ; 0 ) jeg venter stadig i spænding på om jeg er heldig at få min cafe au lait i blomst 🙂 har du mon den? Hav en dejlig weekend. Knus Carina

  1. Jeg har i hvert fald haft held med det, og hvis dine georginer ligger samlet, kan du jo også prøve 🙂 Jeg tror ikke jeg har en café au lait, men måske er der en blandt dem jeg har fået i gave. Det vil vise sig når de springer ud. Den er så smuk! Men jeg har nu en svaghed for alle georginer …
   Tak, Carina og i lige måde!
   Knus

 4. Georginer er bare helt nydelig, og så mange fine som du har. Jeg satte ut noen få i staudebedet mitt på hytta i vår og nå blomstrer de så fint, men jeg våger ikke overvintre dem, så jeg kommer til å ta dem opp i høst. Hjemme kan jeg ikke ha georginer i hagen. Der blir de spist opp av snegler med en gang det kommer blad.

  1. I vores forrige have åd sneglene også georginerne. Her har vi færre snegle – og hjælp af moskusænderne som tager sneglene, så her bliver georginerne til noget 🙂
   De er i fine i et staudebed! Dejligt at du kan have dem i hytten 🙂

  1. Jeg tænker at dine dahlia bestemt nok skal komme. De blomstrer jo indtil frosten, så de har tid nok 🙂 Dem jeg lagde i foråret er heller ikke i blomst endnu. Så der er noget at glæde sig til!
   Tak, Charlotte – og god weekend til dig og dine!

 5. Åhhh sikke et smukt blomsterflor. Elsker georginer. Ja hvem gør ikke det 😉
  Der hvor vi boede før, havde jeg en dahlia i et stenbed. Den blev hverken gravet op eller dækket til, men kom trofast år efter år, og blomstrede vildt. Blomster er nogle forunderlige væsner.
  Mon jeg skal lægge mine knolde i jorden næste forår? Men tænker de skal blive i krukkerne indtil, eller har du et bud søde Nana?

  Ønsker dig en fantastisk ny uge
  Knus Lone

  1. Ja, det er nemt at elske georginer 🙂
   Pyha, Lone, hvis I har virkelig mange snegle, tror jeg at jeg ville beholde knoldene i krukker. Hvis sneglemængden ikke er overvældende, er det lettere at have dem i jorden. Så skal man ikke vande hele tiden 🙂
   Tak, søde Lone! Og det samme til dig!

 6. Hvor er de smukke :0)
  Tror et georginebed må på tegnebrættet til næste år ..
  God (regnvejs) dag til dig

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.