Genbrugsmøbler og vintagemaling (og gæt en hund)

vintagemaling


Indlægget indeholder reklame

Jeg er ikke så god til genbrug. Jeg er god til at købe nye

Jeg er ikke så god til genbrug. Jeg er god til at købe nye ting over internettet. Men min mand er god til genbrug. Han køber på auktion, og han er tingfinder. For nogle år siden fandt han dette fine, lille bord.

Det var sortmalet, men jeg malede det lysegråt. Jeg er ikke god til genbrug, og jeg er ikke god til at male. Jeg fik ikke slebet den gamle maling ordentligt ned, og jeg har nok heller ikke brugt en grundmaling. I løbet af få dage kom de første afslag i malingen. Efter et par år, var bordpladen nærmest grå med sorte prikker. Den slags kan man jo vænne sig til, men med jævne mellemrum dukkede tanken op at jeg måtte male bordet igen. Det har jeg gjort nu. Med kalkmaling fra Jeanne d’Arc Living i farven stone grey.

jeanne.d'arc.vintagepaint

Se, dét er en maling for mig. Man behøver ikke grunde, den er super nem at smøre på, og så er den pæn. Jeg er så tilfreds med bordet. Jeg har malet med to lag maling. Det skal kun tørre en time mellem lagene, og det passer en utålmodig sjæl som mig. Derefter har jeg efterbehandlet med klar vintage voks. Det var også nemt. Både maling og voks er drøje i brug. Jeg har brugt under halvdelen af malingen og kun lige taget toppen af voksen. Jeg er slet ikke færdig med at bruge vintagemaling. Jeg er faktisk kun lige begyndt.

Herunder et før- og efterbillede af bordpladen. Jeg håber at billedet til højre gengiver den fede stoflighed som vintagemalingen giver. Overfladen bliver sådan helt blød at se på. Jeg går og aer bordpladen.

vintagepaint.før.og.efter

Til sidst en lille gætteleg: Tror du at det er Bella eller Olga eller Asta som tog rørepinden med våd maling og slæbte den rundt i huset? Hvis du ikke kender min blog og dermed mine hunde, kan du finde et hint i dette indlæg, især i billedteksterne. Hvis du har fulgt min blog i et stykke tid, synes du måske bare at gættelegen er for nem …?

Og her er så endnu en fordel ved malingen. Den er super nem at tørre af når nogen har klattet den rundt omkring på et lyst trægulv.

kalkmaling

Hvis du overvejer selv at købe noget vintagemaling, finder du en forhandlerliste her.

Og hvis du har lyst vil mere inspiration kan du besøge Jeanne d’Arc Livings Facebookside.

Jeg er som sagt ikke færdig med vintagemaling. Fortsættelse følger …

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

22 meninger om “Genbrugsmøbler og vintagemaling (og gæt en hund)”

 1. Hej Nana.
  Ja, kalkmaling kan man hurtig blive afhængig af. Selv bruger jeg dog Annie Sloan, men konceptet er det samme. Elsker at man bare kan give den gas uden en masse forberedning først. Bare vent og pas på, ellers ender du med at købe genbrugs møbler hele tiden, blot for at få lov til at male, fnis.
  Hilsen Heike

  1. Jep! Jeg er vist allerede blevet lidt afhængig 🙂
   Orv, Heike, man kunne jo købe genbrugsmøbler, male dem og sælge dem … Det er der nok andre der har fundet på, men jeg får helt lyst til at starte en lille produktion 🙂

 2. Jeg blev ramt af vintage paint-dillen i oktober.. har en hel hylde med maling og voks. Har mest malet mine foskelligfarvede urtepotter…og en enkelt bord samt en stol. Bruger også jeanne d’Arc. Det er fedt at male med.

  1. Ja, kalkmalingen er så skøn at male med. Jeg er helt vild med at man ikke skal slibe og grunde og alt det dér kedelige! Jeg havde ikke tænkt på at man også kan male urtepotter. Der er jo næsten ingen grænser … 🙂
   Dejligt at høre at du også er glad for malingen! Jeg reklamerer kun for den fordi jeg selv er vild med den, og jeg bliver så glad når andre er enige!

  1. Ja, bordet er blevet så fint. Og det var super nemt! Det tog kun et par timer fra jeg gik i gang til det var helt færdigt. Lige noget for mig! Dejligt at høre at du også kan lide kalkmalingen, Anette!
   Kh Nana

 3. Kære Nana.
  Ja jeg har læst hos andre der har forsøgt sig med kalkmaling at de finder ud af at alt kan tåle en omgang kalk. Jeg har endnu ikke forsøgt mig denne maling, men det kunne være jeg skulle prøve når jeg engang skal igang i gangen.
  Jeg synes da at du skal prøve at starte en lille produktion for jeg kan huske fra før – at du var god til at kombinerer ting med hinanden. Der findes en masse som kan klare en klat kalk og jeg tror helt bestemt at Asta vil hjælpe dig. Hun har jo forsøgt sig før
  Knus
  Kirsten

  1. Hi-hi, ja, jeg har en trofast hjælper i Asta. Jeg må indrømme at jeg efter at hun var stukket af med rørepind og pensel et par gange, satte det op i vindueskarmen i stedet for at have det på gulvet 😉
   Jeg er ellers ikke så god til – eller så glad for – at male, men det går bare så nemt med vintage malingen at jeg kun kan anbefale den. Jeg tror bestemt at du også bliver en glad kalkmaler hvis du prøver. Og måske kan Jack hjælpe dig 🙂
   Knus

 4. Hej Nana
  Jeg har aldrig prøvet vintage malingen men har ofte læst om hvor god den er. Dejligt med noget der virker og hvor man hurtigt får et godt resultat 😀
  Og hvem andre end Asta, kan det være der render huset rundt med maling på poterne 😀 😀 😀 Hun er en værre lille røver med krudt i rumpetten – hahaha – Heldigt at du så nemt kunne fjerne det igen!

  Knus Vibeke

  1. Rigtigt gættet: Det var Asta med krudt i rumpetten 🙂
   Vintagemalingen er altså værd at prøve, Vibeke. Den må du overveje næste gang du har et møbel du har lyst til at male.
   Hav en god onsdag!
   Knus

 5. Hej Nanna!

  Jeg har endnu ikke prøvet kalkmaling, men nu er tiden vist inde, med alle de gode oplevelser andre har haft.

  Er det en hvid maling, du har brugt på dit bord? Det ser super flot ud.

  Rigtig god dag til dig.

  Knus Jette.

 6. Hvor er det blevet fint, det lille bord. Synes også kalkmaling lyder som et koncept til mig – Jeg er virkelig ikke god til forarbejdet og nok også lidt for sjusket under processen, men det lyder ikke til at betyde det store når man maler med kalk

  1. Kalkmaling er helt sikkert et koncept for mig, i hvert fald, og hvis du har det på samme måde: At tingene gerne må gå lidt hurtigt, så tror jeg også det er noget for dig. Resultatet bliver også lækrere, synes jeg. Jeg er helt vild med det “bløde” look bordet har fået 🙂

 7. Bordet er blevet flot :-). Godt at malingen er nem at tørre væk, når nu den lille gavtyv har været på spil :-). God dag til dig. Kh Mette

 8. Jeg melder mig også i koret af kalkmalingsglade quinder. Jeg køber kalkmaling hos Bonderosen ved Kjellerup – samme slags som dit. Jeg har malet mange ting efterhånden – og noget af det bedste er, at jeg har opdaget, jeg kan male ovenpå kalk med det. Bjælkerne i loftet i badeværelset i B&B’en var kalkede ligesom væggene, og de dryssede og lignede hø. Jeg børstede det løse kalk af og malede bjælkerne med Warm White – et voila – fine, hvide bjælker, der holder i det fugtige miljø. Jeg har også brugt det til at plette steder, hvor der er blevet repareret puds i B&B’en – og det går fuldstændig i et med den gamle kalk. Hurra!

  Kh, Karen

  1. Vi er alle i samme kalkmalerklub 🙂 Jeg har også en dåse Warm White som jeg skal bruge på et vitrineskab. Tænk at mirakelmalingen også binder på gammel kalk. Endnu en fordel …

 9. Åh ja..kalkmaling – super maling til os, der er lidt utålmodige anlagt ;0) Jeg er også meget begejstret! Men ja, som de andre skriver..bare pas på..man bliver grebet af det..smiler.
  Dejlig dag til dig
  KH.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.