Gavmildhed

Når man bor på landet, kan det være svært at gå tur med sine hunde. Her er ingen parker, inden hundeskove, ingen fortove eller stier. Blot en landevej. Vores vej er heldigvis ikke vældig trafikeret, men det er ikke nogen udpræget fornøjelse at gå i vejkanten med tre hunde i snore der konstant filtrer sig ind i hinanden. Derfor kører vi ofte i hundeskoven og til stranden hvor hundene kan løbe frit, og hvor vi kan nyde turen. Men af og til er det altså rart at kunne gå i sit eget nærområde. Og så er det at vi traver ud ad landevejen med hundene fordelt imellem os. Jeg kan også gå turen alene med de tre hunde i tre snore, men kun på dage hvor jeg har et vist overskud.

påskeliljer

Forleden var vi begge afsted på landevejstur, og vi passerede – som ofte før – en lille gård der ligger tæt på vores hjem. Omkring gården løber nogle brede græsstier. For første gang så vi ejerne som var ude på deres gårdsplads. Jeg gik ind til dem og spurgte om vi må gå på deres stier. De sagde ja. De var super søde, imødekommende, smilende, og de fortalte endda hvordan man kan gå den bedste tur rundt i deres område. Vi blev så glade.

gavmildhed

Tænk at møde sådan en gavmildhed hos fremmede mennesker man aldrig har mødt før. De har simpelt hen gjort vores liv lettere og bedre. Vi gik straks en tur ad de skønne, kønne stier. Hundene var selvfølgelig stadig i snor, for der er masser af vildt i området (og det er skægt at løbe efter vildt når man er en hund), men her var ingen biler, og absolut ingen fare for at der skulle dukke en bil op. En helt anden, afslappende måde at gå tur på. Jeg havde ikke kamera med, men jeg vil tage nogle billeder i nærmeste fremtid, så jeg kan vise dig nogle af de kønne syn man møder når man spadserer på vores gavmilde genboers markstier.

I dag er der i stedet billeder af en stor buket påskeliljer som pynter herhjemme. Den er der nu også noget gavmildhed over.

P.S.: Har du set at Mit landliv er kommet på Pinterest?

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

13 meninger om “Gavmildhed”

 1. Det var da pænt af dem, at de gav lov til at gå på stierne – og betænksomt af jer, at hundene går i snor. Der er desværre mange hundeejere, der ikke har tanke for de vilde dyr, og det forstår jeg ikke rigtigt. Der skal være plads til os alle. Men ellers har du ret i, at det kan være svært at finde gode gåture, når man bor på landet – hvor mærkeligt det end lyder. Jeg har tænkt det samme, når vi har kigget hus. Nu ER vi ved at finde noget, hvor der er mange gode muligheder for ture – men det fortæller jeg mere om senere… 😉

 2. Hvor er det skønt at de vil dele deres dejlige grund med jer. Det gør mig glad at høre du har hundene i snor – der er så mange der ikke har det “for lille Molly er SÅ lydig”. Desværre bli’r meget vildt skambidt hvert år af de “lydige” hunde.

  1. Nej, jeg bilder mig ikke ind at mine hunde er lydige når de har harer og rådyr om ørerne. Og jeg har slet ikke lyst til at eksperimentere med den slags. Men jeg kan godt savne Geels Skov hvor vi plejede at komme, og hvor hunde kan løbe uden snor. Her har vi heldigvis stranden ikke så langt væk, og her er det også lovligt at lade dem være uden snor hele vinterhalvåret. Og så har vi en stor, indhegnet grund. Så jeg skal ikke klage 🙂

 3. Hej Nana
  Der er ikke noget så kedeligt, som at gå tur med sine hunde på en landevej, godt I har fået nye muligheder. Det er nemmere hos os, vi har stier bag området her til kortere ture og vi kan gå til stranden, hvis vi altså ikke har et dårligt ben. Jeg savner mine gåture. I dag har jeg i stedet gået rundt i haven og gødet, det blev til mange skridt.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, stier er dejlige! Og det samme er raske ben. Jeg håber at du snart bliver helt fit igen, så du kan gå lange ture, for dem bliver man altså helt afhængig af.
   Kh Nana

 4. Vilka snälla grannar! Jag förstår så väl hur du tänker, det är mycket värt med en bra promenadväg.
  Kram Maria

 5. Hvor dejligt med nye gåmuligheder og søde genboer :-). Landevej er nemlig ikke det mest spændende når man er ude at lufte hunde. God dag til dig Nana. Knus Mette

 6. Det var jo veldig hyggelig av naboene. Mye kommer an på hvordan man spør og de aller, aller fleste mennesker er hyggelige bare vi får møtt dem. Vi hadde også hund for flere år siden, Amy, en Scots terrier. Nå er det nesten tid for å ønske god natt til deg.

  1. Skotske terriere er ikke så almindelige, men de ser super søde ud! Jeg har altid haft hund, og jeg kan ikke forestille mig ikke at have mindst én hund. – Men det må nu give en masse frihed at være hundeløs 🙂
   Dejlig onsdag til dig!

   1. Ja, det gav oss mye frihet da hunden døde. Min mann hadde heller aldri vært uten hund, og nå nyter han friheten. Han hadde hatt hund helt siden han var liten gutt. Noen ganger får vi lyst på ny, men men vi ser at barnebarn er nok. Ha en fin dag.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.