Gårdspladsen. Ikke kun Morten Korch idyl

morten korch

På Ravnegård er vi havnet i et smørhul. Stedet er præget af en idyl som vitterlig bringer tanken tilbage til de filmatiseringer af Morten Korch bøger som jeg elskede at se som barn og ung. Når jeg går tur, hører jeg for mit indre øre Poul Reichardt synge “Er du dus med himlens fugle …”Landskabet og landsbyen emmer af idyl. Det gør vores egen gård også. Man venter bare at posten stiller cyklen op ad muren, kommer ind i køkkenet og får en tår kaffe skænket af Madam Blå.

Og mens vi venter på at stokroserne på gårdspladsen blomstrer (så blive det da ikke mere idyllisk!)  har jeg plantet roser, pelargonier og hortensia i krukker og kurve rundt omkring på gårdspladsen.

Vi har også sat nogle havemøbler derude, og nu hvor det er blevet lidt køligere, er gårdspladsen det perfekte sted at sidde fordi der er sol og læ.

Nå, men det er altså ikke idyl hele vejen igennem. Der er hjørner af gårdspladsen som ødelægger stemningen. Der er hjørnet med de nyindkøbte toiletter som venter på at flytte ind på badeværelserne.

Og der er hjørnet med blandet byggeaffald.

byggeaffald

De to motiver ovenfor er den slags jeg almindeligvis ikke fotograferer, men engang imellem er det helt befriende at vise de mindre perfekte hjørner. Og bare vent … om få dage er idyllen på gårdspladsen fuldstændig. Vi arbejder på det …

gårdsplads

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

16 meninger om “Gårdspladsen. Ikke kun Morten Korch idyl”

 1. Det er simpelthen en drømmebolig at har købt Kan sandelig godt forstå at I faldt for det! Det er sådan et sted som mange drømmer om, men som det er få, der er så heldige at få fat i Virkelig smukt
  Knus Vibeke

  1. Vi føler os altså også vældig heldige – selv med murbrokker og toiletter på gårdspladsen 🙂 Her er så pænt, og så er her helt stille. Det er næsten det allerbedste.
   God weekend til dig, Vibeke!
   Knus fra Nana

 2. Nu hvor temperaturen er faldet lidt, så har ihvertfald jeg lidt mere energi igen. Hos jer er det dejligt med gårdspladsen til at give læ, så pyt med hvad øjet drages hen imod, det løser sig, og er sikker på I ikke sidder ned ret længe, I knokler da bare på, glæder mig til at se resultatet. Ha en skøn weekend knus Carina

  1. Hi-hi, ja, hvis vi ikke kan lide udsigten, kan vi jo bare gå i gang med at forandre den 🙂
   Jeg ønsker også dig en dejlig weekend, Carina
   Knus fra Nana

 3. Kære Nana
  Hvor må det være dejligt at have sådan en smuk gårdsplads. Det er virkelig idyl, så det batter. Pyt med grimriannerne, der kun er midlertidige, men det er nu ret sjovt at se det også 🙂 Livet er jo både og.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Vi er vældig glade for vores gårdsplads, og i dag viser den første stokrose derude farve. Tænk at have en gårdsplads med blomstrende stokroser. Det er da fantastisk 🙂
   Ja, livet er i høj grad både og. Det har du så meget ret i!
   God weekend til jer i Ebeltoft!
   Kh Nana

  1. Der er virkelig hyggeligt. Og når stokroserne snart blomstrer vil der ikke være et øje tørt 🙂
   Tak, Charlotte – og god weekend til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.