Frugthaven i maj

Sidste år anlagde vi en frugthave på den del af vores grund som ligger syd for hovedhuset. Frugthaven er omkring 1500 m2 stor. Der stod i forvejen nogle få frugttræer, men bortset fra dem, var der kun græs. Jeg er så imponeret over hvor meget der allerede er sket, og over hvor vellykket frugthaven er blevet.

æbletræ

I den seneste måned har narcisserne, som jeg lagde i efteråret, blomstret, og der er stadig mange i blomst. Glemt er såret i håndfladen og vablerne på tommelfingeren …

I sidste uge sprang først kirsebær og dernæst blommer ud.

kirsebærblomster

blommeblomster

Og i de seneste dage folder pæretræernes knopper sig ud og bliver til smukke, smukke blomster.

pæreblomsterknopper

pæreblomster

Om kort tid følger æblerne. Frugttræers blomster er noget af det yndigste, og jeg kan ikke blive færdig med at nærstudere de mange forskellige der viser sig fra dag til dag.

paradisæblehæk

Paradisæblehækken som blot var en række tynde pinde da vi satte den sidste forår står grøn og fuld af lyserøde knopper. Det er da et helt mirakel.

sargentæble

Træerne er selvfølgelig stadig små, men se hvor fine de er. Fulde af blomster og livskraft:

pæretræ

Herunder et lille udsnit af frugthaven med køkkenhaven i baggrunden. Vi arbejder på at udskifte de grimme hvide plastiknavneskilte der blafrer fra træernes grene med nogle lækre og diskrete skilte i zink. Mere om det en anden dag.

frugttræer

Herunder – igen kun i et lille udsnit – frugthaven set lidt fra oven. Vi har valgt at græsset skal vokse højt mellem træerne, så vi slår bare nogle stier. Og så venter vi på at græsset bliver højere, så looket bliver lidt vildt og meget romantisk. (Det er i hvert fald drømmen …)

frugthaven

For en måned siden var jeg også i frugthaven for at fotografere. Billederne derfra kan du se i dette indlæg.

P.S.: Hvis du har lyst til at se flere forårsbilleder herfra gården, så er du velkommen til at besøge min Instagramprofil.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

8 meninger om “Frugthaven i maj”

 1. Sikke et flot syn på det sidste billede – det er superfint med græsstierne – det er fantastisk så hurtigt der alligevel sker noget!

  1. Tak, Frede! Jeg synes det er så svært at gengive frugthaven på billeder. Jeg er glad for at du kan få en fornemmelse. Og ja, det er fantastisk så hurtigt bittesmå planter vokser til. Det er skønt at have en have 🙂

 2. Jeg er også vilde med stierne mellem træerne. Det er vildt så hurtigt træerne er vokset. Det er en skønt frugthave I har fået anlagt. Kh Mette

  1. Tak, Mette! Jeg synes stierne på billeder kommer til at se ud som banen til “Veteranbilerne” i Tivoli, og jeg er så glad for at du kan lide dem. De ser altså også fine ud i virkeligheden – og de bliver endnu finere når det hele vokser lidt mere til 🙂
   Kh Nana

 3. Det ser bare godt ud, at lade græsset gro, og så bare lave en sti rundt er helt fint, og så er det lidt spændende om der måske kommer lidt eng blomster… Paradisæbletræet på række er jeg helt pjattet med. Jeg har lige købt en blodblomme, og nøj hvor er blomsterne på den til at falde i svime over, måske du kender den? God have uge til dig. Knus Carina

  1. Ja, blodblommens blomster er bedårende! Jeg kan godt forstå du er glad for din! Og, ja, nogle engblomster er meget velkomne i vores frugtlund 🙂
   Et af de huse vi så på inden vi købte Vadekærgård, havde en lang række af paradisæbler i haven, og det måtte vi bare prøve at efterligne. Jeg tror det bliver rigtigt godt når de vokser sig lidt større.
   Tak, Carina, og god uge til dig!
   Knus

 4. For mig er den allerskønneste tid på året, når frugttræerne blomstrer. Det ser fint ud med de klippede stier i græsset. Det havde vi også i min barndoms have, og jeg elskede at gå rundt på stierne og lege, at jeg var i min egen lille verden.

  Hilsen Elna

  1. Ja, jeg elsker også denne tid. Frugttræer er i det hele taget nogle skønne planter, og jeg holder også meget af tiden når de bærer frugt.
   Hvor fint at høre dine minder fra barndommens have. Jeg kan lige se et barn tulle rundt på stierne, omgivet af højt græs.
   God mandag til dig, Elna!
   Morgenhilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.