Frost

Jeg elsker det nordiske lys. Jeg tænker ikke så ofte på mig selv som europæer, men som skandinav. Det er et livsvilkår for mig at jeg hører til her. Jeg elsker sol og varme, men jeg kommer aldrig til at flytte sydpå, for jeg hører til lige her. I Norden. I Skandinavien.

frost æbler

Jeg synes vinteren er for lang, men når jeg i dag står op til den første frostmorgen, bliver jeg betaget af den glitrende hvide skønhed. Der er en melankoli skønheden fordi den første frost også er en endelig afsked med sommeren. Så gælder det om at huske at vinteren rummer foråret i sig. En dag titter de første erantis op af sneen.

img_7074

Jeg vil gøre mig umage for at nyde vinteren i år, og i dag føles det let.

img_7092

 

Gem

Gem

14 meninger om “Frost”

 1. Der var også frost her i Nyborg. Så jeg fik lidt travlt med at bære kasserne med georgineknolde ind i kælderen (de stod i grillhytten), og de har heldigvis ikke taget skade – pyha :-). Men den der frostklare luft, den var fantastisk og jeg nød den der lille kniben i kinderne mens jeg var derude i haven. Jeg er helt klart til vores klima her i dk. Kh Mette

  1. Vi drønede rundt i går aftes os satte nogle store duftgeranier ind i en udbygning. Det var lige i sidste øjeblik 🙂
   Ja, den der kniben i kinderne, er der altså noget over.
   Kh Nana

 2. Selvom man godt kan være lidt træt af efterårets regn og blæst og vinterens kulde, er det jo netop årstidernes skiften, der gør at man kan glæde sig så meget ti forår og sommer. Og når det kommer til stykket har efteråret og vinteren jo også sin charme.

 3. Her må jeg tilslutte mig, hvad Lene skriver. Jeg holder af alle årstider, men selvfølgelig kan jeg bedst lide sol og høj himmel om vinteren. Jeg har ligesom planterne behov for vinterhvile i de mørke vinteraftener, men dejligt at høre at du er glad for vejret i dag.
  Kh Lisbeth

 4. Jeg ville heller ikke bytte med sydligere himmelstrøg – elsker bare årstidernes skiften og de forskelligheder, der kommer til udtryk i haven og i naturen alt efter, hvor vi er henne årstidsmæssigt. Jeg synes også, vinteren er for lang. Når vi når hen i januar har jeg fået nok, men lige nu nyder jeg de mørke aftener med stearinlys og gode bøger 🙂 Smukke billeder med frostglace!
  Kh Linda

  1. Det er sjovt så intenst man oplever årstidernes skiften herude på landet. Det er noget med at her er mindre kunstigt lys, tror jeg.
   Ja, kan vi ikke skrive et eller andet sted hen og bede om at vinteren bliver afløst af forår sådan midt i januar …? 🙂
   Kh Nana

 5. Kære Nana.
  Jeg var kommet lidt bagud med dine indlæg, men nu skulle jeg være med.
  Det er fantastisk så mange planer du har for dine haver, det bliver helt vidunderligt at følge.

  Jeg kunne heller ikke tænke mig at bo andre steder end her på Fyn. Her er lige tilpas af alting: bakker, flade strækninger, åer, fjorde og hav. Og så de skønne syrenhegn på Sydfyn.

  Ønsker dig og dine dyr en dejlig weekend.
  Kærlig hilsen Eliane

  1. Altså, de syrenhegn er noget af det mest vidunderlige! Vi var på Sydfyn i syrensæsonen for et par år siden, og vi overvejede faktisk at købe et hus derovre. Blev dog enige om at det er for langt væk fra alle dem vi elsker og kender, så der blev ikke noget ud af det. Men, hold da op, hvor er der smukt, og jeg kan godt forstå du ikke vil væk fra Fyn 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.