Form og indhold

form og indhold

Indhold er vigtigt. I livet og på bloggen. Men jeg går altså også op i formen. Jeg trives bedst når der er en vis pænhed og orden omkring mig. Det gælder også både i livet og på bloggen.

form og indhold

Jeg har længe ønsket mig lidt større billeder på min blog, og forleden faldt jeg over en vejledning i hvordan man vælger et foto der kommer øverst i indlægget og fylder lidt mere, end de andre billeder. Det hedder et udvalgt billede.

Med svedige håndflader og bankende hjerte kastede jeg mig ud i det. Det forekommer mig ret farligt at foretage sådan nogle ændringer. Jeg klarede det næsten selv, og den venlige WordPresstroldmand, Jesper, ordnede det sidste for mig.

levende lys

Jeg synes selv forandringen er meget stor, men jeg ved godt at andre ikke er helt så optaget af forandringer i opsætningen af Mit landliv som jeg er …

stearinlys

Jeg er nok en lille bitte smule perfektionist når det kommer til formen. I hvert fald her på bloggen. Jeg kan mærke at jeg er nødt til at indsætte et udvalgt billede på samtlige mine indlæg. Det kræver også en lille redigering af de eksisterende billeder, så det lægger op til en vis indsats. I skrivende stund ligger der 460 indlæg på Mit landliv. Jeg kommer ikke til at kede mig i de lange vinteraftener.

lys

I dag, hvor det stormer og for første gang for alvor er efterårsvejr, har jeg valgt at indsætte billeder af levende lys. Og læg nu mærke til det: Det øverste billede fylder mere, end det plejer.

Hvis du oplever at det nye billedformat opfører sig mærkeligt på din skærm, bliver jeg meget glad hvis du fortæller det.

25 meninger om “Form og indhold”

  1. Det er godt at høre. Tak, Karen! Man ved nemlig aldrig hvordan tingene ser ud på andre skærme og i andre browsere. Det lærte jeg dengang jeg havde internetbutik. Der var altid noget galt et eller andet sted …
   God aften til jer!
   Kh Nana

 1. Kære Nana
  Det ser vældig godt ud med det store billede. Det opfører sig fint på både pc og mobilos 😉
  Jeg kan, som du selv skrev i en kommentar på min blog, sagtens følge dig i perfektionismen, og at det skal være ordentligt. Både her og der.
  Meeeen at indsætte store billeder på indlæg, der ER udgivet, det er godt nok ambitiøst. Og nej, du kommer ikke til at kede dig i den mørke vinter.
  PS. Du bruger også WP, som jeg gør. Hvilken server/udbyder/webhotel bruger du – eller med andre ord: løber du tør for plads til dine billeder, eller har du ubegrænset plads?
  Kh Lisbeth

  1. Ja, nu måtte jeg lige ind at tjekke det med pladsen 🙂 Jeg bruger Unoeuro, og jeg har bare det lille basishotel til 18,65 kr. pr. måned. Jeg kan se at jeg kun bruger en lille-bitte del af den plads jeg har til rådighed, så jeg tror det går mange år før jeg må skifte til et større hotel. – Om nogensinde. Hvor har du din side liggende?
   Kh Nana

     1. Det er også der omkring, at mine plejer at ligge, og så har jeg jo god plads, når du har så mange indlæg med billeder liggende. Det beroliger mig virkelig 🙂
      Jeg har dog så sent som i sidste uge fundet ud af, at jeg kan få dem ned på omkring 50-60 KB med Lightroom, som jeg bruger som billedredigeringsprogram. (Med mndre det er et skarpt makrobillede. Men det er sjældent.)

 2. Jeg kan godt følge dig i din jagt på perfektionisme, og jeg elsker også når jeg lære nye ting og påhit, som gør bloggen lidt mere lækker – det jeg prøver at sige er, at du ikke er alene ;0)

 3. Din blog er helt genkendelig på min computer med Explorer – som du ved, billederne har deres eget liv 😉 Men jeg er lige gået via chrome, og her ser det superlækkert ud!

 4. Det er meget flot med det store billede øverst her, Nana! For mig ser dit blogindlæg ens ud i Google Crome, Firefox og i Internet Explorer.
  Jeg tør ikke selv lave så meget om hos mig af skræk for at lave ulykker 🙂

  1. Tusind tak, Gitte, for din tilbagemelding fra flere browsere. Det er så rart at vide!
   Uh, jeg kender godt det dér med at være bange for at lave ulykker 🙂

  1. Tak skal du have!
   Hm … ja, det er kun det første billede der kan komme til at fylde så meget. Det har jeg det egentlig meget godt med, men hvis man vil have store billeder hele vejen igennem, skal man nok finde et andet tema 🙂

 5. Hei Nana.

  Bloggen din er delikat og fin og alltid stemningsfull. Jeg kan se at det første bildet er større enn de andre. Jeg prøver også å ha fine bilder på min blogg, men det er ikke alltid like enkelt. Jeg har lagt meg på en linje der jeg bare bruker liggende bilder for å gi mer harmoni.

  1. Hej Ingrid.
   Tak 🙂
   Dine billeder er altid lækre! Men du har ret: Det er ikke altid lige nemt, det med billederne. Jeg kan godt huske du engang spurgte dine læsere hvilket billedeformat vi foretrækker. Det er ikke nogen tosset tanke at du har valgt kun at have liggende billeder … Jeg er fristet af ideen.
   Knus

 6. Hej Nana.
  Det ser fint ud med det lidt større billede og jeg har ikke problemer med at se din blog, efter du har ændret i den. Som altid fine og enkle motiver på dine billeder.
  Kh Lis

 7. Ja det er flot, men det er farligt at lave noget om, det prøvede jeg for et år siden, det tog laaang tid at få det i orden igen, men heldigvis lykkedes det.
  Kh Lisbeth

 8. Det ser rigtig godt ud kære Nana
  Er da virkelig imponeret over hvor mange indlæg du har liggende… det kan jeg slet ikke leve op til :-0
  Hvor finder du tiden?
  Men skønt at kunne glæde sig til dem 😉
  Rigtig smuk efterårsdag til dig

  Knus, Lone

  1. Tak, søde Lone!
   Altså nu har jeg jo brugt nogle år på de blogindlæg 🙂 Og så bruger jeg en del tid i min sofa, og sofatid er ofte blogtid herhjemme 🙂
   God aften til dig!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.