Forårsdrømme og æblekrig

æblekrig

I dag har jeg plantet frugttræer. Det var de sidste; nu kan der ikke klemmes et eneste træ mere ned i vores frugtlund. Hundene var som altid med i haven, og i dag fandt de på en ny leg: Æblekrig.

to-hunde-et-aeble-stort

Der er masser af nedfaldsæbler, og hundene æder af og til et enkelt, men i dag fandt de på at kæmpe om æblerne. Når én hund havde taget et æble, gjaldt det om at nappe det til sig selv.

to-hunde-et-aeble-2-stort

Når to westier og en collie leger æblekrig, taber collien alle slag …

en-hund-et-aeble-stort

Jeg glæder mig alvorligt til foråret når vi skal se vores frugthave i blomst for første gang, men en dag som i dag hvor solen skinner på sneen og hundene leger, er november nu også til at holde ud.

Gem

Gem

15 meninger om “Forårsdrømme og æblekrig”

 1. Godt du fik plante,t inden der kommer frost i jorden, for det gør der jo nok. Æblekrig mellem hunde har jeg ikke hørt om før.
  Heldige jer med solskin, vi har ikke set den i flere dage, på denne tid af året gør den en stor forskel.
  Kh Lisbeth

  1. Uh, ja, jeg følte da godt nok det var i sidste øjeblik da jeg plantede i dag – og jeg mangler en enkelt rose på gårdspladsen. Håber jeg kan få den i jorden i morgen.
   Ej, men de var bare så søde, hundene, da de pludselig fandt på at “slås” om æblerne 🙂
   Jeg sender lidt solskin over til dig i morgen 🙂
   Kh Nana

 2. Synes faktisk, at det er en dejlig tanke, at der kan plantes æbletræer, mens sneen dækker jorden – meget livsbekræftende 🙂 Hvor må det også have været underholdende at følge hundenes æblekrig – selvfølgelig har andre hunderacer ikke en chance, når der er terrier involveret – det er ganske enkelt utænkeligt 😉
  Kh Linda

  1. Terriere vil gerne bestemme, det er rigtigt. Af og til også over deres mennesker 🙂
   Jamen, det var så fint at gå i solen og sneen og forestille sig foråret med blomstrende frugttræer og pinseliljer …
   God torsdag til dig, Linda!
   Kh Nana

 3. Hej Nana

  Med de vejrudsigter vi har nu, vil du nok fint kunne plante igen fra næste uge:)
  Jeg har jo iøvrigt plantet roser i dyb frossen klumpet jord, det gik forbløffende godt!
  Glæder mig til at følge udviklingen hos dig!

  Ha en dejlig dag

  1. Hej Karsten.
   Velkommen til min blog og til mit haveprojekt 🙂
   Det glæder mig at du har gode erfaringer med vinterrosenplantning, for jeg plantede roser forleden og satte den sidste i dag – i ret hård jord.
   Tak! Og god dag til dig!

 4. Sikke en skøn leg de hunde fandt på;)
  Det var godt at du fik træerne i jorden, vi ved jo ikke om frosten går dybere eller om novembervejret mildnes igen. Jeg skal i hvertfald ud og lægge løg i den kommende weekend!

  1. God løglægning, Lisbeth! Jeg blev færdig med løgene i sidste weekend, men jeg slås stadig med et hudløst område i højre hånd efter planteskovlen. – Så husk kraftige handsker 😉

  1. Sne er vældig pænt, og i går, i solen, nød jeg den faktisk også, men nogen stor snefan bliver jeg altså aldrig. Næh, giv mig en varm sommerdag hvor lærken synger over grønne marker … 🙂

  1. Tak, Anette! Jeg får helt sommerfugle i maven ved tanken om at vi er blevet færdige (så færdig man nu bliver i en have) med en del af haven. Er spændt på at se det hele til foråret. Så skal vi vise billeder af vores sargentæblehække, ikke?!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.