Forår på Vadekærgård. En ny begyndelse

Det er forår i dag. Solen skinner, det er mildt, og jeg har spist frokost på terrassen. Der er erantis allevegne derude. Det tætteste erantistæppe er i nøddehegnet som står i skellet til marken mod syd.

forår

De små gule blomster skinner i sollyset. De er helt blanke, og de udsender en berusende duft af forår når de åbner sig i solen.

hasselhegn med erantis

I græsset er mange spirer. De kommer af de forskellige narcisløg jeg lagde i det sene efterår. Jeg glæder mig til at se dem blomstre, og jeg føler et strejf af melankoli over at dette forår nok bliver den eneste gang jeg kommer til at se dem i blomst.

narcicspire

Men så husker jeg på at der bare er tale om en ny begyndelse. Foråret varsler et nyt haveår og måske også snart en ny begyndelse for os. En ny begyndelse et andet sted hvor vi kan få lov til at følge haven i mange år. Hvis vi får lov til at leve mange år endnu.

erantis

Og jeg husker at nyde at lige nu blomstrer erantis i hele haven, jeg husker at nyde at nøddehegnet lyser gult i forårssolen, og jeg husker at nyde at lige nu er græsplænen i frugthaven fuld af spirer fordi jeg lagde hundredevis af løg i efteråret.

erantis

Jeg hilser foråret, det nye haveår og andre gode, nye begyndelser velkommen!

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

18 meninger om “Forår på Vadekærgård. En ny begyndelse”

 1. Skønt med alle de erantis i solskinnet 🙂 De næste ejere af gården vil helt sikkert sætte stor pris på, at du har lagt de mange løg i jorden. Din indsats vil være til at få øje på og glæde sig over hvert forår mange år frem i tiden.

  1. Det er da en dejlig måde at anskue det på, Randi 🙂 Og måske kan jeg næste forår glæde mig over narcisser som nogle andre engang har lagt …

 2. Hvor ser det dejligt ud. Det er altså utroligt, hvor meget forskel der er på vejret fra egn til egn. Her stormer det, så man dårligt kan stå fast, og vinden hyler i træerne og slår mod husene. Vores erantis putter sig og venter på en dag som den i dag hos jer 🙂

  Kh, Karen

  1. Ja, det er sjovt at så lille et land kan have så forskelligt vejr 🙂 Her har det virkelig været forår hele dagen … men det bliver vist mere vinterligt i morgen …
   Kh Nana

 3. Det ser godt nok fint ud med sådan et gyldent tæppe af erantis 🙂
  Kan det passe at I ligger et sted hvor der er læ?
  For selv om vi både hjemme og i sommerhuset har lidt der kigger op er det slet ikke så langt fremme som hos dig. Forstår sandelig godt at du nyder det! Og selvom I skal videre til en ny have, så er jeg sikker på at du nok skal få lavet den mindst lige så dejlig 😉
  Mange knus Vibeke

  1. Næh, vi bor ikke i læ. Faktisk står de erantis jeg har fotograferet i dag, lige ud til en åben mark. Jeg ved ikke om det kan passe at klimaet er lidt mildere her på Sydsjælland …? Det er den fornemmelse jeg har haft lige siden vi flyttede herned, og selv om det nok ikke passer, er det en rar fornemmelse at have 🙂
   Du kan godt glæde dig til dine erantis topper om ganske kort tid!
   Knus

 4. Hold da op, I har forår. Jeg kommer også i forårsstemning for en kort stund, når jeg ser dine smukke billeder! Frokost på terrassen lyder næsten for godt til at være sandt… Her stormer det! Solen kiggede vist forbi på et tidspunkt hvor jeg var som mest begravet i en arbejdsopgave, men lige nu ligger skyerne helt tæt op af hinanden igen. Jeg har dog ikke noget jeg skal der ude, så jeg nyder af at sidde her inde og lytte til vinden. Det har også sin charme 😉

  1. Ja, pludselig blev det forår her på egnen. Jeg er sikker på at det kommer til dit område ganske snart! Og indtil da må du bare nyde at sidde inde i varmen 🙂

 5. Har det været så fint vejr idag? Det ser jo bare lækkert ud med erantis i solen. Det er nu du skal nyde det og jeg er ikke i tvivl om at der også er smukt i jeres næste bolig 🙂

  1. Ja, hele dagen har solen skinnet og vejret været mildt. Hundene lå med deres gnaveben i græsset, og jeg sad på terrassen i lang tid i det dejlige solskin. Man bliver så glad 🙂

 6. Dejligt med alle de erantis, godt du kan nyde dem i år. Men at du kunne sidde ude og nyde det i dag, forstår jeg ikke, det har da været blæsende og koldt her hos os, også selvom solen har skinnet.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, man bliver glad af erantis 🙂 Det lyder på kommentarerne som om det kun er mig der har haft godt vejr i dag. Jeg tror vi må have ligget i læ for vinden. Dejligt var det i hvert fald 🙂
   Kh Nana

 7. Hej Nana. Sikke nogle skønne forårsbilleder :-). Jeg er også sikker på, at de nye ejere vil nyde dit arbejde med løglægningen sidste år. Her har det været det skønneste solskinsvejr men ret blæsende. Kh Mette

 8. Kære Nana
  Hvor er det bare forårsdejlige billeder, du viser og tænk, at du kunne spise frokost ude 🙂 Her har det stormet og regnet det meste af dagen, så du har været heldig. Kan godt forstå, du bliver lidt ved vemodig ved tanken om, at det kun er i år, du kan nyde frugterne af dit store arbejde, men jeg er sikker på, at du får skabt den skønneste have et nyt sted. Tak for dine positive tanker 🙂
  Kh Linda

  1. Kære Linda.
   Tak for din søde kommentar!
   Nu lover de sne og nattefrost igen. Meget upassende, synes jeg! Men, ja, jeg var vist heldig i går at jeg fik en forårsdag, for det lyder ikke som om ret mange andre har oplevet dagen på den måde 🙂
   God torsdag til dig!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.