Førbilleder fra bagpladsen

Når udfordringerne bliver vel store

I dag er en af de dage, hvor jeg synes, at udfordringerne på Ravnegård er lidt for store. Der er så mange kvadratmeter jord, så mange bygninger, så mange bare pladser og så meget mudder (og jeg ved det godt: Det er usædvanligt vådt for tiden).

Her er også skønt. Vi har fået styr på hovedhuset. Vi elsker området. Jeg er glad for at bo her. Men, altså … der er så mange ting derude, jeg gerne ville forandre, rydde op i, ordne. Især er bagpladsen for tiden en torn i øjet. Det kniber med både kræfter, tid og penge. Men faktisk også med gode ideer. I hvert fald ideer, som vi har kræfter, tid og penge til at udføre.

bagpladsen
Bygningerne skal kalkes til sommer. Og så får vi forhåbentlig også overskud til som et minimum at hælde nogle ærtesten på bagpladsen. Som den ser ud nu, løfter den altså ikke stemningen.
Førbilleder uden efterbilleder

Da solen i dag skinnede et øjeblik, gik jeg om på bagpladsen og tog nogle billeder. Så har jeg noget at kikke på, når jeg sidder herinde og forsøger at få gode ideer til hvad vi skal stille op derude.

Jeg viser et par af billederne i dette indlæg. Jeg plejer ellers ikke at vise førbilleder uden også at have nogle efterbilleder. Men i dag viser jeg altså ikke alene bagpladsen, men også bagsiden ved at bo på et nedlagt landbrug en våd dag i december.

engen
Billedet her er taget stående på bagpladsen (i gummistøvler, naturligvis). Der hvor min skygge ender, kan jeg forestille mig en sø. Måske bliver søen en dag til virkelighed.

Jeg håber, at jeg kan vise nogle efterbilleder på et tidspunkt. Billeder af en velordnet plads med et par træer, et siddeområde og nogle store krukker med fine planter. Billeder af udsigt til en sø med en terrasse og bag den et parklignende område, med græsplæne og solitærtræer. Billeder af et tykt, lækkert læhegn ind mod naboen i stedet for den kedelige gasbetonlade. Ja, i det hele taget bare nogle efterbilleder. For jeg er træt af bagpladsen som den ser ud nu.

bagpladsen
Denne bygning ønsker jeg hen hvor peberet gror! I stedet kunne jeg tænke mig et smukt, levende hegn i skellet ind til naboen.
Der er håb

For at holde mig selv oppe viser jeg øverst et foto af udsigten fra bagpladsen, som den tager sig ud i maj måned. Det giver håb om bedre tider for den forsømte plads.

9 meninger om “Førbilleder fra bagpladsen”

 1. Alt behøver altså ikke være pænt og ordentligt Nana. Den vilde natur kan også noget, og den passer sig selv. Hvad med bare at lade græsset gro der, og så slå det engang imellem. Ærtesten skal der luges i, ellers kan man ikke blive ved med at se ærtestenene. Nogle havemøbler i det halvlange græs, måske med nogle slåede stier i, nogle buske/træer rundt omkring, så vil det blive det dejligste sted med summende insekter.
  Et landsted er en lang proces, der er så meget jord og så mange muligheder for at lave det til ens helt eget private drømmested på jorden.

  Jeg synes i er nået meget langt, på den korte tid i har boet der.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Du har ret, Anette! Jeg kan faktisk godt lide et halvvildt look i haven. Det, der mangler på bagpladsen, er nok “bare” noget frodighed. Tak for din kommentar! Jeg vil have den i baghovedet, når vi går videre med bagpladsen. Der skal i hvert fald plantes noget. Måske ikke kun træer, som jeg har tænkt, men også et par buske … 🙂
   Kærlig hilsen Nana

 2. Jow, der er godtnok vådt herude på landet for tiden!! Vi har praktisk talt fået en sø, der er kommet helt af sig selv. Desværre er det hele skoven, der for tiden har fået karakter af sø 😉
  Man kan godt blive lidt mismodig af det af og til, men inderst inde ved vi jo godt, at det bliver sommer igen, og så ser det vildtvoksende altså bare meget pænere ud.
  Men altså… den dér bagplads…. er det én I ser inde fra huset? Hvis ikke, så kunne man måske gå en anden vej og gemme den væk bag et sortmalet hegn og bruge den til oplagsplads? Til grimme bunker med ekstra ærteral, grus og muld til jordforbedring, ekstra fliser, krukker der ikke er i brug lige nu, og al den slags, der ikke pynter nogen som helst steder?
  Så kunne hegnet måske (på ydersiden) gå over i en terrasse med udsigt til den fine eng og den sø, der måske kommer engang . Bare en tosset ide…. udsprunget af, at jeg selv ønsker mig sådan en hemmelig brokkenski-plads.
  Alternativt kan pladsen bruges til mentaltræning: en øvelse i at rumme det uperfekte og zoome ind på mælkebøtter i blomst og fornøjede bier.
  Bedste hilsner Sanne

  1. Åh, jeg håber, at jeres skov overlever! Jeg pønser på at plante et ellekrat, da jeg mener, at el simpelt hen kan lide at soppe.
   Du har ret: Det bliver jo sommer igen, og når de vilde blomster breder sig, og solen skinner, bliver det hele bare mere charmerende.
   Vi kan ikke se bagpladsen fra huset, men når vi parkerer bilen, kører vi ad bagpladsen, så vi ser den hele tiden og kan ikke bare gemme den væk. Du har dog ret i, at en plads til jordbunker, hestegødning og den slags ville være skøn at have. Jeg vil tænke over, om vi ikke kan anlægge sådan en plads et eller andet sted … Og dit forslag om at mentaltræne derude er godt. Jeg vil begynde noget træning her til formiddag, når jeg kommer derom 🙂
   God dag til dig, Sanne!
   Bedste hilsner fra Nana

 3. Jeg er meget enig med Anette i at det hele ikke behøver være så pænt og ordentligt og i at så græs og lade det gro, klip nogle stier igennem det og plant nogle buske og træer som er spændende at se på om vinteren. Himalaya Birk, hvid pil (kan klippes) kirsebærkornel, troldnød (hamamelis), en her gruppe kornel med røde grene. Sæt to stole som er lækre at sidde i ud så I kan nyde udsigten til den kommende sø og markerne.
  Op ad laden kan du evt plante figen og espaljerede frugttræer 🙂

   1. Jeg er også enig i at det ikke behøver at være ordentligt, men jeg vil altså gerne have lidt mindre mudder 🙂 Vi kikker i øjeblikket på planteskoler, hvor de sælger træer i en vis størrelse, så vi forhåbentlig snart kan få lidt form på det derude. Især pil, birk og el tror jeg har en chance for at vokse ude i engen, hvor der er meget vådt. – Derfor er en sø i hvert fald en god idé 🙂
    God aften til dig, Lisbeth! Og tak fordi du altid inspirerer med dine ideer og gør mig klogere ved at dele ud af din planteviden!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.