Fluebenet i februar

fluebenet

Jeg ved ikke hvordan det er endt sådan, men det er Søren der maler træværk her på gården. Jeg malede også paneler og vindueskarme i efteråret, men det bliver ikke rigtigt til noget længere. I februar blev Søren færdig med at male træværk i palmehaven. Så den bliver februar måneds flueben.

Da vi overtog gården, førte en trappe fra køkkenet op i palmehaven, men den har vi fjernet, så gulvfladen er blevet større og sammenhængende. Vi har malet gulvet hvidt som i resten af huset og så har vi sat vindueskarme under skråvinduerne. Rummet var allerede med loft til kip og med nymalede vægge, så det er begrænset hvad vi har gjort. Herunder et før-billede. Gennem vinduet i døren kan man skimte blomstrende syrener. Billedet er taget d. 11. maj, efter vi havde overtaget gården, men inden vi var flyttet ind. De første par måneder boede vi i palmehaven som var den eneste stue der ikke var ved at blive renoveret.

forbillede

Rummet er et overflødighedsrum. Et rum vi egentlig godt kunne undvære, men det giver fornemmelsen af plads og luft og lys, og vi sætter stor pris på vores palmehave. Herfra fører døre ind til soveværelse, gæsteværelse og et lille arbejdsværelse.

fluebenet

Tanken var egentlig at her skulle være virkelig mange grønne planter. Deraf navnet palmehaven. Men da det kom til stykket, kunne jeg ikke rumme så mange planter som jeg havde forestillet mig, og vi er faldet tilbage til vores sædvanlige, meget enkle stil. Der er planter, men ikke i jungleagtige mængder.

palmehaven

Ellers er rummet indrettet blot med et par pæne stole under vinduerne hvor man kan sidde og nyde nordlyset. Og så er her en ekstra seng som er rar at have i tilfælde af at vi får flere overnattende gæster. Under alle omstændigheder bruger Rosa den flittigt. Hele rummet er holdt i hvidt, naturfarvet og douce grønne samt en smule blålige farver.

katten rosa

Dette er det ottende indlæg i serien af flueben. Du kan læse de andre her. Jeg håber at månedens flueben inden så længe bliver med billeder fra haven. En færdig terrasse eller en fint indrettet gårdsplads eller sådan noget …

12 meninger om “Fluebenet i februar”

 1. Hvor er det et smukt rum! Jeg er vild med, at I kan holde det så enkelt, uden at det virker tomt og koldt. Der er lige tilpas antal planter, hvis du spørger mig. Jeg forstår godt, at du ikke kunne med flere planter – I er virkelig kommet lækkert i mål – og skønt med ekstra sovepladser!

 2. Det er blevet et flot rum, jeg sidder dog her og tænker, der må være meget gulvvask efter små hundepoter. Men måske har I en løsning på det? Det ser godt ud, Rosa er heldig 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Ja, Rosa har sin dagseng i palmehaven og sin natteseng i gæsteværelset. Det er ret luksuøst 🙂 Hundene kommer ikke på 1. sal ud over når de skal i seng (det er vist derfor Rosa foretrækker at være der), så der er aldrig hundepoteaftryk deroppe. Men vi har hvidmalede gulve over hele huset, og vi løber da gulvet over med en støvsuger i entré og stuer et par gange om ugen. – Det er ikke noget jeg har tænkt over som et problem 🙂
   Kh Nana

    1. Det er nok fordi vi altid går tur på stranden når vejret er vådt. Så er det kun sand der drysser af poterne. Vi købte i øvrigt for nogle år siden en Dyson støvsuger med batteri. Siden jeg fik den, har jeg nærmest hygget mig med at støvsuge. Det er så meget nemmere end at slæbe rundt på en gammeldags støvsuger.

 3. Hvor er det smukt! Jeg synes jo den trappe var vildt fin i køkkenet, men her har det gjort en kæmpe forskel at få den væk så I har (som sædvanlig) truffet den helt rigtige beslutning. I har virkeligt et stort talent for at se rum og få det bedste ud af dem.

 4. Man skulle tro, I havde boet der i mange år, så langt I er kommet, og så smukt det er.
  Jeg glæder mig derfor også til fluebenene i efteråret, når haven er blevet tilsvarende smuk og lækker. I er imponerende 😉
  Kh Lisbeth

 5. Trin for trin kommer I fremad og palmehaven er et helt skønt rum. Synd at du ikke kunne rumme så mange planter, det ville ellers have været flot! Men det skal være som man selv vil og jeg har heller ikke så mange grønne planter inde, for jeg glemmer at passe dem når det går løs i haven 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.