Flere drømme. Fra 6 til 3 længer

3 længer

For nogle dage siden fortalte jeg om mine orangeridrømme. Men jeg har flere drømme for Ravnegård: Jeg vil gerne gøre den mindre.

Da vi købte gården, var her i alt 6 længer. Jeg går og drømmer om at komme ned på 3 længer. Den ene af de oprindelige længer – en stållade, der lå bag resten af gården, – blev fjernet sidste efterår. Det var en del af købsaftalen.

stålhal
Gården set fra engen for et år siden. Stålladen stod der stadig.

Det var rart at slippe af med stålhallen, som lå i vejen for udsigten over engen. Men helt godt er det ikke blevet. Der, hvor hallen lå, er nu bare nogle ukrudtsbevoksede jordbunker. Der er flere grunde til, at vi ikke har gjort noget ved området. Vores fokus har ligget meget på hovedhuset, og vi har i perioder næsten glemt, hvordan der ser ud omme bag gården. Desuden er vi i tvivl om, hvordan vi gerne vil indrette bagpladsen. Ja, og så er der det med, at jeg egentlig gerne vil rive nogle længer ned.

3 længer
Ravnegård set fra engen i dag..

Hvis man fjernede de bygninger, du ser på billedet herover, ville man stå tilbage med en trelænget gård. Det kunne jeg godt tænke mig. Dels ville det hele bare blive mere overskueligt. Dels ville vi få en bedårende udsigt fra hovedhuset.

Når man står i hovedhuset og ser ud på gårdspladsen, stoppes blikket af den bygning, som vi kalder den fjerde længe.

3 længer
Bygningen overfor hovedhuset har tidligere været brugt som svinestald. Vi bruger den nærmest ikke. I den ene ende står en forkølet reol med lidt værktøj og i den anden ende nogle tomme flyttekasser. De ting kunne vi nok finde plads til et andet sted.

Hvis den længe forsvinder, vil udsigten blive sådan:

udsigt
Her skal selvfølgelig ryddes op. Jorden skal jævnes, og der skal som minimum sås græs, der hvor stålladen i sin tid stod. (Jeg har flere ideer til hvad der skal ske derude bagved, men de må vente med at blive offentliggjort til en anden dag).

Det øverste billede i indlægget viser udsigten, som den tager sig ud i maj. Den udsigt gider jeg altså godt at have fra køkkenvinduerne.

Det bliver formentlig aldrig til noget med at fjerne de overflødige længer, men jeg kan ikke slippe drømmen. Ideen om de 3 længer ligger bare i baghovedet …

18 meninger om “Flere drømme. Fra 6 til 3 længer”

 1. Kære Nana

  Jeg forstår godt dit ønske om at få fjernet nogle af de bygninger, der tager udsigten. Noget af det første vi gjorde var også at fjerne en gammel lade, det lå i vejen for udsigten til vandet. Men jeg ved også, at det kan være et kæmpe projekt. Hos os var der beton under laden og i hele området mellem vores nye bolig og markvejen – det der nu er vores hvide have.

  Men det er godt at have drømme og planer. Jeg har også flere drømme og planer, end jeg sikkert nogensinde får tid og penge til at føre ud i livet – bl.a. at lave det gamle hønsehus om til orangeri og at lave noget af vores forplads om til en sunken garden.

  Jeg glæder mig til at læse mere om dine projekter og planer

  1. Kære Anette.

   Hvor er det godt at høre, at du forstår, hvad jeg mener, og at I faktisk har ført ideen om at komme i kontakt med udsigten ud i livet! I er nået så langt, ved jeg fra dine billeder! Og en sunken garden på forpladsen … jamen, altså, det lyder som en fantastisk idé! Jeg tænker, at det egentlig er meget sundt – i hvert fald for sådan nogle som os – at have mange planer på lager. Det er der en vis energi i 🙂

 2. Intressant att läsa om hur du funderar kring gården. Det är en fin utsikt du hade fått om “längan” försvann, förstår att du tänker så. Men kanske kan det inte hända just nu, men vem vet, inom sinom tid kanske tiden är mogen för det.
  Ha en fortsatt fin helg
  Kram Maria

  1. Det er rigtigt, Maria, måske får vi en dag råd til at fjerne den fjerde længe. Og ellers er der jo heldigvis også noget charmerende over en lukket gårdsplads. Så må vi nyde den
   God søndag til dig og dine!
   Knus fra Nana

 3. Jeg ville elske en firlænget gårdsplads med læ.
  Kan du ikke indrette den fjerde med siddeplads og store vinduer ud mod udsigten? Det blæser altid i Danmark, så læ er vigtigt, så parasollerne ikke letter.
  Det er tillige lettere i dit tilfælde.
  Kh Lisbeth

  1. Søren får ikke lov til at se din kommentar 🙂 Han taler nemlig også om det med vinden. Vi ligger nu meget i læ, og det er virkelig sjældent ,at det blæser fra nord, hvor den fjerde længe ligger, men jeg ved godt hvad I mener 🙂 Bygningen indbyder ikke til at man sidder i den, så jeg tror vi gemmer vinduerne til orangeriet 🙂 (Og i virkeligheden har vi ikke råd til hverken det ene eller det andet, så vi behøver ikke vælge 🙂 )
   God søndag til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

 4. Personligt synes jeg, at det vil være synd at fjerne en del af gårdens historie.
  Men I kunne måske tage noget mur ned af den længe i midten og sætte understøtning op og lave en stor bue eller lignende så der kommer udkig gennem 🙂 Det kunne fungere og så måske nogle store vinduer i resten på begge sider, så I får udsigt men alligevel læ og gårdsplads hygge.
  Bliver spændende at se hvad det ender op med.
  Men laden var nok en god idé at slippe af med, så skal den ikke vedligeholdes mv.
  Ønsker jer en dejlig søndag 🙂

  1. Tak for input, Tina! Noget af det første vi talte om, da vi flyttede ind, var at lave en vognport for at få en nemmere adgang til engen – og for at få et kik ud i udsigten. Men det vil koste virkelig meget, og så er det, at jeg tænker, at man ligeså godt kan fjerne bygningen 🙂 Søren hælder mere til vognporten. Jeg forstår godt din tanke om at bevare gårdens historie, men svinestalden (som oprindelig var dens funktion) er ret ny, så jeg tænker egentlig snarere, at man fører gården tilbage til noget mere oprindeligt ved at fjerne den 4. og den 5. længe. Nå. Men vi har slet ikke råd til hverken vognport eller nedrivning, så det ender nok med at forblive som det er. Og det er heller ikke spor dårligt 🙂
   Tak, Tina og i lige måde!

 5. Ja idéer er der nok af, men det kniber med pengene, for det er en dyr omgang at få revet det ned, for ikke at tale om at slippe af med det nedrevne. Rigtig ærgerligt for idéen er jo god, udsigt kan vi lide. Utroligt så mange penge man kan bruge, hvis man har dem 😉 men det er godt med drømme.
  Kh Lisbeth

  1. Hi-hi, ja, jeg skal love for at jeg ville være god til at bruge en million eller to her på gården 🙂 Jeg er glad for at høre, at du kan lide ideen med at skaffe udsigt. – Det er ikke alle der er enige med mig 😉
   God søndag til jer!
   Kh Nana

 6. Man må aldrig stoppe med at drømme.
  Men trækker på smilebåndet. For vi andre vil gerne have flere bygninger :)))))))
  Man vil ofte det man ikke kan……
  Jeg er i overvejelse med at bygge en tilbygning/anneks. Hvis pengene var der!

  Klem og skøn mandag
  Charlotte

  1. Jamen, vi to burde have nogle flere penge, Charlotte, for vi ville være så gode til at bruge dem 🙂 – men vi er heldigvis også gode til at drømme 🙂
   Knus fra Nana

 7. Hej Nana. Vi har jo også en 4-længet gård med en KÆMPE gårdsplads. Vi er rigtig glade for det lukkede rum, for her blæser rigtig meget. Jeg synes, det er så hyggeligt og er jo nærmest en slags “walled garden” (eller kan blive det). Vi er netop i gang med et stort projekt med at få lavet have og gårdsplads i eet. Der laves gange og bede og ret mange mindre træer derude. Vores plan er at lave vognport på den længe, du vil fjerne. Der er nemlig i forvejen en meget stor portåbning i til gårdssiden på midten af den længe. Så håber vi at forene de 2 ønsker: lukket rum og udsigt. (Og indsyn, for nu er gården meget lukket fra den side man ankommer til. Så vil vi lade vejen gå gennem porten) Vi er dog ret spændte på om vinden kommer til at suse herind for vi kan jo så godt lide roen på gårdpladsen. Det er alt sammen meget spændende.
  Men altså… – her er jeg nok på Sørens hold :-))

  1. Hej Sanne.
   Du er på vinderholdet 🙂 Sørens hold vinder, for vi har ikke penge til at rive bygninger ned. Ikke lige nu, i hvert fald 😉
   Jeres projekt lyder så spændende! Du er vel ikke på Instagram, så jeg kan se billeder?
   Vognporte er smukke og klassiske, og vores første tanke var at få lavet en vognport. Måske vender vi tilbage til den idé 🙂

   1. Ja Uha, man kan kaste mange penge efter sådan en gammel gård 🙂 Specielt når man er så frygtelig god til lige at knibe øjnene lidt sammen og se, hvor skønt det kunne se ud, hvis man liiiiige fjernede dén bygning, satte en masse glas i dén, fik gravet 500 m3 jord af/på/hen, sat lamper hér og bede dér og træer og og og …. dén disciplin mestrer både min mand og jeg til fulde. Det er straks værre når/hvis det skal realiseres.
    Jeg har desværre ingen instagramkonto, da jeg er ræd for at komme til at bruge alt for meget tid på at surfe rundt derinde 🙂

    1. Jamen, du beskriver det præcis, som vi har det 🙂
     Nej, man kan hurtigt komme til at bruge meget tid herinde i det virtuelle. – Jeg ville ellers gerne have set billeder af jeres sted 🙂
     Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.