Fine fakturaer, B-skat og den slags

Da jeg forsøgte mig som webshopejer, opdagede jeg hvor stort et arbejde det er at være momsregistreret, at bogføre og den slags. Da vi lukkede butikken, var det en kæmpe lettelse, og jeg lovede mig selv at jeg aldrig ville bringe os i en lignende situation.

Og det løfte har jeg holdt. Men jeg tjener penge på min blog. Så mange, faktisk, at jeg er begyndt at udskrive fakturaer. Jeg har fundet fakturaskabelonen hos Dinero hvor man kan hente den helt gratis. Det er da ret fantastisk!

faktura

Den betaling (og det gælder både penge og produkter), jeg modtager for blogindlæg og lignende, skal jeg betale B-skat af. Jeg har også udgifter i forbindelse med bloggen. Ikke ret mange, men nogle. De udgifter kan man vist trække fra i skat. Det har jeg siddet og kæmpet lidt med her i formiddags. Jeg endte med at sende en mail med mine spørgsmål til SKAT. Jeg hader tanken om at gøre noget forkert. Jeg håber at det bliver en rutine, så jeg ikke skal svede i hænderne og have hovedpine hver gang jeg skal betale min skat.

fakturaer

Under alle omstændigheder er det sjovt at skrive fakturaer. Med logo og alting.

14 meninger om “Fine fakturaer, B-skat og den slags”

 1. Momsregnskab det har jeg også prøvet.
  den skabelon ser smart ud, jeg vælgerne at undgå og tjene på bloggen… har nemlig ikke hovedet til udvidet selvangivelse eller bare noget der ligner.

  1. Uh, nej, jeg bliver altså også helt svedt! Men man skal (vist) trods alt ikke betale moms. (Det har jeg faktisk også spurgt SKAT om – for at være HELT sikker 🙂 ) Jeg forstår godt du bare fravælger indtjeningen på bloggen 🙂

 2. Sejt, at du VIL – og GØR det 😉 Jeg ville også have spurgt SKAT for at være sikker. Selv går jeg også med seler, så jeg undlader helt fortjenesten. Det er ren hobby og filantropi.
  Go’ fornøjelse 🙂

  1. Jeg mener ikke man skal betale moms som blogger, men det er en af de ting jeg har spurgt SKAT om. Hvis bare jeg kan slippe for momsregnskabet skal det nok gå. Men det er træls at føle sig usikker på hvordan man gør det rigtigt.
   Tak, Lisbeth 🙂

 3. Imponerende du orker sætte dig ind i det 🙂 Thumbs up!
  Jeg orker ikke sætte mig ind i sådan noget, så jeg tjener heller ikke penge på min blog 🙂

 4. Dejligt for dig at du tjener på din blog, super fedt 🙂 Jeg havde engang en kageblog, som jeg kørte som en virksomhed med CVR nr og det hele. Dengang skulle jeg dog betale moms, da jeg kom over de magiske 50.000kr Men det kunne da være sjovt om der er ændret noget siden dengang? Jeg solgte nemlig min blog (til et amerikansk firma) i 2013 og der jo være sket noget på skattefronten siden da.

  Ps. Skøn blog og jeg er VILD med din køkkenhave 🙂

  1. Hej Louise.
   Tak for din kommentar – og for dine pæne ord om min blog og min køkkenhave 🙂
   Tænk at du solgte din blog. Det har jeg ikke engang tænkt på at man kan. Jeg er imponeret!
   Jeg skrev faktisk og spurgte SKAT for at være helt sikker, og de har netop i dag svaret mig at man ikke skal betale moms som blogger. Vi bliver sidestillet med fx freelance journalister, og den indtjening vi har, kaldes honorar. Og honorar er momsfrit. Til gengæld kan vi heller ikke trække moms fra når vi køber ting til bloggen. Under alle omstændigheder er jeg taknemmelig for ikke at skulle lave momsregnskab …

   1. Ja det er faktisk vildt at man kan sælge en blog, men det kan man faktisk. Jeg startede ud med bare at blogge for sjov i 2006 om kager og så på engelsk. Hvilket var en stor udfordring i sig selv. Men som årene skred frem blev bloggen mere og mere forretning og jeg valgte at satse 100% på den. Jeg valgte som sagt at betale moms, da jeg netop købte ting til brug på bloggen, deltog i fotokurser, rejser mm.

    Da jeg brugte enormt meget tid på at holde bloggen i gang. Gik min mand ind og stod for det “kedelige praktiske” med moms, kontakt til mine annoncører mm, for jeg kunne simpelhen ikke overskue det hele. Da vi så valgte at flytte sydpå og i hus med have og dyr var der pludselig andre ting som begyndte at interesserer mig mere og mere end bare kage og icing.

    For stadig at holde min blog i gang, fik jeg derfor ansat 8 co writers fra forskellige steder i verdenen til at skrive blog indlæg for mig, hvilket igen var en svær beslutning, for så var bloggen jo ikke sådan helt min egen mere, hvis du forstår?. Desværre blev min blog til et stresset had kærligheds forhold. På den ene side, så ville jeg ikke lukke min blog, jeg havde jo startet den bare sådan for sjov og nu lå den blandt top 3 over de bedste kageblogs i verdenen. Men der var så meget arbejde i at beholde den deroppe og som jeg ikke kunne få til at hænge sammen med have/hus og dyrepasning at jeg tilsidst tog en beslutning om at sælge den.

    Trafik og sidevisninger kan der være mange penge i. I 2013 havde min blog ca. 15.000 besøgende om dagen. Så vi solgte den gennem et professionelt site der sælger hjemmesider. Det blev så et amerikansk marketing firma, som netop købte bloggen. Min gamle blog er sidenhen blevet noget helt andet, navnet har de dog beholdt. Men det er da lidt mærkeligt at se noget man startede som en personlig ting er blevet til noget helt helt andet. Men det har da også været en sjov rejse trods alt. Det er vildt spændende at man kan tjene penge på at skrive om noget der interesserer en 🙂

    Ps: Kan se at du snart flytter til Helsingør (min fødeby) Jeg er selv flyttet fra nord til syd (Vordingborg) og kender faktisk Annemette fra Frk. Lundgren 😀

    Hav en dejlig dag!

    1. Ej, hvor er det altså spændende at høre din historie, Louise! At skrive på engelsk, og at skrive opskrifter er garanteret to gode ting når man gerne vil tiltrække trafik, og det er jo virkelig også lykkedes for dig, kan jeg forstå. Har du aldrig haft lyst til at starte en blog igen? Jeg gad godt læse den 🙂

     Jeg har altid boet i København/Nordsjælland indtil vi for godt 2 år siden flyttede til Sydsjælland. Her er så fint, og vi har på mange måder været glade for at bo her, men vi savner sådan at være omgivet af familie og venner. Der er bare blevet for langt til dem alle sammen, så nu glæder vi os til at komme tilbage til gammelkendt land.

     Jeg håber jeg hører fra dig igen. Jeg er helt fascineret af din historie 🙂

     Tak – og god onsdag til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.