Om at finde lyspunkter i efterårsmørket

Jeg er ikke særligt god til den mørke tid, og jeg gør mig umage for at finde lyspunkter i efterårsmørket.

spisestue

Lyspunkter inden døre

Buketter i vaserne gør mig virkelig glad. For tiden har jeg masser af buketter fra haven. Især har vi solsikker allevegne.

solsikker i kande

Hvorfor gemme lyskæderne til december? Jeg har hængt en lyskæde i oliventræet. Den tænder automatisk hver eftermiddag. Jeg bliver helt glad hver gang jeg går forbi det lysende lille træ, og det skal ikke vare længe før jeg finder flere lyskæder frem.

oliventræ med lys

Hjemmebag hjælper også! I fredags bagte jeg både brød og blommecrumble.

blommecrumble

Min datter har været her et par dage, og hun har bagt brownie. Der er meget godt at sige om hjemmebag. Det smager bedre end det man kan købe, det dufter hyggeligt og overskudsagtigt i hele huset, og jeg tænker at en hjemmebagt kage må være sundere end en købekage.

brownie

Noget af det jeg virkelig holder af ved efteråret, er råvarerne. Jeg elsker fx rodfrugter. I går hentede jeg grøntsager i haven til en suppe. Sådan en grøntsagssuppe giver energi og varme.

suppeurter

Det gælder om at komme ud

Det gælder om at komme ud, for der er altid mere lys derude. Også i regnvejr. Og når solen skinner og det er lunt, kan du finde mig på terrassen. I forgårs sad jeg ude og spiste min morgenmad. Senere blev det regn og køligt vejr, men jeg havde tanket sol.

morgenmad

Da  vi flyttede ind, syntes jeg ikke rigtigt jeg kunne placere alle vores lanterner, så de er aldrig blevet pakket ud. Før nu hvor jeg stillet en samling ved hoveddøren. Med batteridrevne lys i. De tænder automatisk sent om eftermiddagen, og så lyser de i fire timer. Ren lysterapi.

lanterner

Haven er gået i efterårsmodus, og den byder ikke på så meget længere. Så jeg har været en tur i byen efter krysantemum til krukker og kurve. De lyser op, og de dufter af efterår på den gode måde.

krysantemum

Sidst, men ikke mindst, en tur ud i naturen, gerne langs stranden løfter altid humøret flere grader.

lyspunkter

Jo, der er masser af lyspunkter i efterårsmørket. Man skal bare huske at opsøge dem.

16 meninger om “Om at finde lyspunkter i efterårsmørket”

 1. Så härligt du skriver, underbara bilder. Det är viktigt att hitta ljuspunkter och att göra mysiga saker nu när hösten tränger på. Vi satt också ute och åt frukost här om dagen:)
  Gottigt med plommmonpaj och brownie, jag älskar choklad
  Ha sköna dagar
  Kram Maria

  1. Tak, Maria!
   Ja, at spise morgenmad ude er en ganske særlig luksus i september 🙂
   Jeg ønsker dig en god uge med masser af høsthygge!
   Knus fra Nana

 2. Det er gode ting du har nævnt. Generelt synes jeg at du er god til at skabe stemning og jeg tror at du har det hyggeligt altid.
  Jeg ville ønske at jeg orkede det med hjemmebag – intensionerne har jeg, men når det kommer til stykket så finder jeg på noget som jeg synes er vigtigere og så bliver det til købechokolade til kaffen i stedet…..

  1. Tak, Lisbeth! Jeg kan vældig godt lide at have det pænt og hyggeligt omkring mig, men der er dage hvor det ikke er helt så hyggeligt 😉
   Jeg er stor tilhænger af at springe over hvor gærdet er lavest engang imellem, og der er slet ikke noget i vejen med købechokolade! Det er ikke altid jeg orker at bage selv, men når jeg gør, giver det faktisk mere overskud. Det er noget med duften, tror jeg 🙂

  1. Ja, det er en god pointe, Karen, at det handler om at gøre det der bringer os ud af os selv. Jeg tror faktisk jeg læste dit indlæg sidste år, og det er sjovt at se hvor enige vi er. Jeg er bare meget tidligt ude allerede her i september. Jeg tror det er fordi det ikke rigtigt har været sommer her i Danmark i år at jeg slet ikke kan blive klar til efteråret. Men du har ret: Det skal nok blive et fint efterår og en dejlig vinter. Vi skal bare huske at lave en masse gode, hyggelige ting med dem vi holder af 🙂
   Kh Nana

  1. Hi-hi, ja, hjemmebag er godt!
   Næsten alle mine solsikker væltede i stormen i onsdags, så vi har buketter med solsikker i hele huset. Det er en helt ok følge af sådan et stormvejr 🙂

 3. Ja det er med at finde de lyse sider 🙂
  Jeg synes også det er alt for tidligt at efteråret er kommet men så er der så mange andre ting, jeg går igang med på den kreative side. Godt at vi kan finde ting der gør og glade og som bringer os igennem den mørke tid. Og dine kager ser lækre ud! Men hjemmebag tør jeg slet ikke gå igang med, for det sætter sig rigtig hurtigt de forkerte steder hos mig. Når først jeg går igang med kage synes jeg det er svært stoppe – hahaha 😀

  Men idéen med lyskæder vil jeg tage til mig. Jeg har en masse liggende, så det er bare med at få dem op af skuffen 😉

  Ha en dejlig dag!
  Knus Vibeke

  1. Tjae, jeg er nu heller ikke sikker på at kagerne sætter sig de rigtige steder på mig 😉 Men lyskæder slanker … eller de gør i hvert fald de mørke timer lysere, så jeg vil også finde et par flere frem 🙂

   Tak, Vibeke! Og rigtig god dag til dig!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.