Farveskift

farveskift
Den rette overskrift

Jeg har været lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde dette indlæg. Jeg endte med det meget korte og helt neutrale Farveskift. Jeg kunne også have kaldt det Hvor er der bare meget, man skal passe på en bondegård eller Måske skulle vi hellere have købt et lillebitte hus i en bittelille have.

Farveskift fra brunt til sort

Men for nu at tage udgangspunkt i den overskrift, jeg endte med at vælge, så er vi gået i gang med at give vinduesrammer, døre og porte på udlængerne træbeskyttelse. Vi har valgt at foretage et farveskift fra mørkebrun til sort. Jeg var en kende nervøs for udfaldet, men jeg er så tilfreds med den sorte, som jeg synes klæder de hvidkalkede bygninger med sort sokkel.

farveskift
Døren er nymalet og sort, men vinduesrammen har den “gamle” brune kulør.
Der er meget, der trænger

Træværket trænger meget til et nyt lag beskyttelse. Faktisk trænger en del af dørene til helt at blive udskiftet. Nogle vinduer skal have nye glas i stedet for de revnede. Et par løse tagrender bør fastgøres. Alle længer skal kalkes snarest muligt. Den gule, malede kant øverst på længerne har nogle skader, som skal pudses op, og så skal kanten males. Hovedhuset trænger i øvrigt også til en gang maling. Dog kun på tre sider, for Søren malede den ene gavl sidste sommer, og det føles nærmest som om, vi er på forkant med tingene lige dér. (Her kan du se, hvorfor gavlen blev malet).

farveskift
Her er det tydeligt, at vi er kommet lidt bagud med den ydre vedligeholdelse. Længerne skal kalkes, tagrenderne fæstnes, skader i murene skal pudses, og den gule stribe skal males op. Men sæsonen er kun lige begyndt, og billedet viser også en vinduesramme og en dør, som fremstår i nymalet sort. Vi er i gang!
Jeg vil ikke lade mig overvælde

Jeg kan godt føle mig en smule overvældet, når jeg står og maler lidt på en enkelt dør i det ene hjørne af gårdspladsen, mens jeg i tankerne forsøger at tælle alle de døre, der skal males. Men hvis jeg lader være med at tælle og bare nyder solen og stilheden på gårdspladsen, hvis jeg lader tankerne flyve og drømmer om sommer og gæster på gårdspladsen, så er det faktisk super hyggeligt at male døre og vinduesrammer.

Et billede fra efteråret 2018, hvor døren allerede trængte til en gang træbeskyttelse. Det har den så endelig fået.

Nu er øvelsen, at jeg ikke lader mig overvælde, men blot hviler i nuet og maler én dør ad gangen, mens jeg mærker solen bage på ryggen og hører fuglene synge i frugthaven. Det er da en overkommelig øvelse.

18 meninger om “Farveskift”

 1. Det første Nabo Villy sagde til os var: Der er altid nok at lave, når man bor på landet. Og det passer. Man er aldrig med. To do listen er mange kilometer lang. Man er simpelthen nødt til at slappe af overfor det, for man når noget, man aldrig det hele. Det er ikke så nemt…
  Kh, Karen

 2. Låter som en skön inställning! Det blir superfint med svarta karmar och svart dörr. Ta det i din takt, det kommer gå så bra <3. Du har helt rätt intällning.
  Jag målade om hela vårt förra hus, vi bytte till träfasad, och jag målade allt mörkgrått. jag hade och göra lääänge kan jag säga, men det var kul:)
  Lycka till med allt
  Kram Maria

  1. Ej, tænk at du har malet et helt hus selv, Maria! Det er jeg altså imponeret over. Jeg er ikke engang færdig med at male lægter i hønsegården, selv om det er en uge siden, vi gik igang 🙂 Men sådan noget udendørs maling er heldigvis ret hyggeligt 🙂
   Knus fra Nana

 3. Jeg er sikker på, at både du og Karen har ret: Der er altid noget at lave på landet. Det er der såmænd også i et lille byhus i Ebeltoft, og jeg må indrømme, at jeg ikke misunder jer de store forhold – men ih, hvor vil jeg gerne se på alt det vidunderlige I har – og laver 🙂 Og det er helt rigtigt, at skifte til sort, synes jeg. Det bliver SÅ flot.
  Kh Lisbeth

  1. Det er nu mit indtryk, at I også altid er i gang med et eller andet, så det har nok også noget med indstilling at gøre. Jeg lider lidt af angst for ikke at have noget at tage mig til. Så kommer jeg til at tænke over livet og døden, og det kan godt blive lidt tungt. – På den anden side set, skal man jo ikke knokle rundt altid, når man egentlig ikke behøver det. Det er en svær balance 🙂
   Jeg kan godt blive lidt misundelig på din lille have, fordi I kan perfektionere. Jeg kan svært godt lide at sigte efter det perfekte 🙂
   Kh Nana

 4. Ja der er meget at lave, ligesom man tror, man er færdig, kan man begynder forfra. Man kan godt blive lidt stresset af det, men det hele nås jo på et eller andet tidspunkt.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, kunsten er ikke stresse over det, der skal gøres, men bare at hygge sig med det, man nu engang når. Det lykkes heldigvis for det meste 🙂
   Kh Nana

 5. Det bliver så flot med sort 🙂
  God øvelse at hvile i nuet og tage en opgave af gangen, ellers kan man let drukne på en stor gård!
  Jeg synes nu I klarer det så flot hos jer, I er altid meget på og laver mange flotte tiltag 🙂
  Pas godt på jer i denne Corona tid 🙂

 6. Hej Nana.
  Det ser rigtig flot ud med den sorte farve op imod den hvide mur.
  Det er en god indstilling, du har, med at fordybe dig i det projekt du er igang med, og forsøge at glemme alt det du mangler.
  Jeg prøver at gøre noget lignende i forhold til min have, som jeg under normale omstændigheder godt kan have svært ved at få tid nok til med fuldtids arbejde, en hund, børn og børnebørn, familie og venner, som der ALTID skal være tid til.
  Jeg plejer at aftale med mig selv, at jeg feks arbejder i haven i to timer, eller en anden model er, at jeg arbejder der ude, indtil jeg har fyldt en trillebør med ukrudt.
  På den måde bliver der gjort noget, og jeg bliver ikke overvældet af dårlig samvittighed, eller alt for høje forventninger til mig selv.
  God arbejdslyst og pøj pøj med det videre male arbejde.
  Mange hilsner Tina.

  1. Åh, Tina, det lyder som om, vi ligner hinanden 🙂 Jeg kan finde på at lave præcis sådan nogle aftaler med mig selv. Jeg føler mig af og til lidt fjollet, når jeg gør det, og jeg er så glad for at høre, at jeg ikke er den eneste! – Og i denne uge skal jeg bare nå at male tre døre eller vinduer 😉
   Kh Nana

 7. Sol på ryggen og en lydbog i ørerne, Nana – og så derudaf med én dør ad gangen 🙂

  Det bliver flot i sort.

 8. Jeg ved lige hvordan du har det! Opgaven med at male udvendigt træværk kan virkelig føles overvældende!

  Vi bor jo i træhus så der er maling på skemaet hvert eneste år. Desuden er alt det vi bygger i haven også lavet af træ som får sort træbeskyttelse.
  Desværre har jeg/vi ikke været gode til at holde højbede og pergolaer ved lige med maling siden de blev bygget, så i år venter et større arbejde.
  Men ja – det er med at få det bedste ud af det og så tage en ting ad gangen på dage hvor det ikke er for koldt og blæsende men heller ikke bagende varmt.
  Og det bliver jo bare så pænt når det er gjort

  Knus Vibeke

  1. Gisp! Maler I hus hvert år?! I er godt nok flittige. Det gjorde vi altså ikke, da vi boede i træhus. Jeg kan godt forstå, at du så ikke også har haft malekræfter til højbede og pergolaer. Weekenden ser ud til at blive perfekt for sådan nogle som os, der gerne vil i gang med træbeskyttelsen: Nogenlunde vindstille, ret mildt og en del sol. Så er det faktisk hyggeligt at male. Bare det ikke bliver for meget 🙂
   Knus fra Nana

 9. Nana. man skal ALDRIG male træværk i solskin; så tørrer træbeskyttelsen så hurtigt, at den ikke når at trænge ind og beskytte træværket. For øvrigt plejer det at stå på bøtten som en OBS!

  1. Nej, og man må heller ikke male i regnvejr – eller i blæsvejr, så der er i virkeligheden ikke så mange dage at male i 😉 Faktisk var Søren lige gået i gang med en gavl her til formiddag, da det begyndte at regne, så nu holder han malepause 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.