Farvel til vores 1,5 hektar

Da vi købte Vadekærgård, sagde jeg at der fulgte 15.000 m2 jord med. Folk der bor på landet, fortalte mig at det ikke hedder 15.000 m2, men 1,5 hektar, og det har jeg vænnet mig til. Så i dag gik jeg en tur rundt på vores 1,5 hektar og sagde farvel.

Jeg sagde farvel til engen som ligger på den anden side af vejen, …

farvel

… og jeg sagde farvel til søen som ligger i engen:

sø

Jeg tog afsked med syrenhegnet, …

syrenhegn

… med skovstien hvor rododendronerne er ved at springe ud …

rododendron

… og med udsigten over marken:

levende hegn

Jeg plukkede purløg i køkkenhaven for sidste gang, …

purløg

… og jeg spadserede ad stien igennem frugthaven:

æbletræ

Jeg var også omkring andegården som er frygteligt pittoresk med sit kastanjehegn og sin kampestensstald:

andegård

I denne fantastiske maj måned hvor sommervejret regerer, tager det hele sig helt vidunderligt ud. Og selv om jeg glæder mig til vi flytter, var det altså lidt vemodigt at gå og fotografere alt det skønne der omgiver os her på gården.

Men på tirsdag indtager vi nyt land. Hele 2 hektar, faktisk. Det bliver også godt.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

28 meninger om “Farvel til vores 1,5 hektar”

 1. Det är vemodigt och det får det vara, ni har ju bott där och haft det mysigt i ert hem. Men nu väntar ert nya på er och det ska bli så spännande att få se och vara med om hur ni “boar” in er där.
  Lycka till med allt
  Kram Maria

  1. Ja, selv om det er lidt vemodigt at gå rundt her i disse dage, er det heldigvis meget mere spændende at vi snart skal rykke ind i vores nye hus – og bo det til 🙂
   Tak, Maria!
   Knus

 2. Det kan være lidt vemodigt at sige farvel til smukke steder, man er kommet til at holde af. Men forude venter nye steder, nye oplevelser, nye udfordringer og nye muligheder. Tag imod med et åbent sind!

  Hilsen Elna

  1. Vi glæder os virkelig til at flytte, og jeg er faktisk lidt overrasket over vemodet. Jeg tror det er fordi vi er midt i den smukkeste maj vi har oplevet i mange år. Vi er ellers meget klar til at tage Ravnegård til os 🙂
   God 2. pinsedag til dig, Elna!

 3. Åh, det kan jeg godt forstå. Jeg er selv ikke flyttet mere end to gange de sidste 32 år smukke billeder du viser her, dejlige minder at have med til til det nye sted.

  1. Uh, lige nu er jeg lidt misundelig 🙂 Det er fjerde gang vi flytter siden 2010, og det er altså til den heftige side. Men vi gør det jo frivilligt, så vi forsøger at tage det med oprejst pande 🙂
   Dejlig 2. pinsedag til jer, Ulla!
   Kh Nana

 4. Så smukt et landsted du/I må sige farvel til.
  Jeg har svært ved tanken om at skulle forlade min gård, har boet her i 25 år, det bliver en svær dag, når den dag kommer.
  Men det bliver jo spændende med det nye I skal sætte i stand og så være tættere dem I har kær:-)
  Rigtig god pinse til du og dine:-)

  1. Hej Tina.
   Ja, det må være lidt mærkeligt at skulle flytte fra et sted man har boet i 25 år. Det har jeg aldrig prøvet. Men når man flytter fra noget, flytter man jo heldigvis også til noget, og det er altid spændende 🙂
   Fortsat god pinse til dig!
   Kh Nana

 5. Så smukke og dejlige billeder fra jeres gamle hjem. Men nu venter nye og spændende oplevelser på jer i det nye hjem. Det bliver så skønt at finde jer til rette, og indrette det så det bliver som I ønsker det.

  Knus
  Lone

 6. Det bliver spændende med alt det nye, Nana. Men selvfølgelig er det vemodigt at sige farvel til alt det dejlige, I har haft – nok især på denne årstid, hvor alt tager sig vidunderligt ud.

  Man måler også land i tønder, ved jeg. Men jeg har aldrig fundet ud af, om det er hektar eller tønder, der er mest brugt. Vores engelske hus havde selvfølgelig “acres” – hele 14 var der – og sådan én er ca. 4000 m2. Det har jeg da lært… 🙂

  Jeg elskede at være omgivet af min egen jord… uh, sommetider savner jeg det ret meget faktisk. På et tidspunkt må jeg have mit eget sted igen – med et par hektarer eller tre til 😉

  1. 14 acres er da også meget jord 🙂 Jeg har altid drømt om at have jord. Der hørte egentlig 5 hektar til Ravnegård, men vi nøjedes med 2. Man betaler jo også skat af jorden, og da vi ikke for alvor har brug for den, virkede det mest fornuftigt. Jeg synes jeres nuværende sted ser skønt ud, men jeg kan nu godt forstå du har drømme om fremtidige ejendomme; det plejer jeg også at have. Drømme er gode at have 🙂
   Fortsat god pinse til dig, Mia!

 7. Det er smukt land du siger farvel til, men det er helt sikkert også smukt dér hvor I flytter hen og dér er det også maj;) Det er forståeligt, at det er vemodigt for dig at sige farvel til det sted, hvor du har haft så mange planer og drømme de sidste par år.
  Forsat god pinse og god flytning 🙂

  1. Du har helt ret, Lisbeth! Der er nemlig også maj-smukt på Ravnegård!
   Hvordan går det mon med jeres salg og jeres byggeplaner? Det er spændende 🙂
   Tak, og god 2. pinsedag til dig!

 8. Rigtig god pinse til jer, kan godt forstå at du er lidt vemodig , men der er jo lige så flot, hvor du skal flytte hen. Vi er lige kommet hjem fra en dejlig nabotradition, hvor vi mødes kl. 9 til rundstykker og kaffe i haven. Det har vi gjort i omkring 30 år, engang med mindre børn, nu også med naboens børnebørn. I år var i haven, mange år har vi siddet inde eller i garagen stedet hvor vi mødes har udsigt over en stor del af Østvensyssel.

  1. Tak, Ulla og fortsat god pinse til jer! Hvor lyder det hyggeligt at I har en pinsetradition med naboerne. Og hvor skønt at man kan sidde i haven i år 🙂

  1. Jo, nu virker det vist 🙂 Jeg skulle godkende din kommentar, men nu står den der, og linket til din blog virker. Hvis der er problemer næste gang du kommenterer hos mig, må vi lige skrives ved igen på Messenger – for jeg vil da ikke gå glip af dine kommentarer 🙂

 9. Hej Nana.
  Flotte afskedsbilleder du har taget, men de billeder du indtil nu har vist fra jeres nye sted er også dejlige.
  Jeg har ikke flyttet mange gange i mit liv, men den seneste var fra Aalborg til Århus for snart tre år siden. Og med sådan et vejr vi har haft i maj måned er det dejligt at der ikke er langt til vandet.
  Endnu en gang, rigtig god flytning.
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Det nye sted er heldigvis også rigtigt fint 🙂 Det samme er Århus som jeg senest besøgte for et par år siden. Hvor har den bare forandret sig efter åen blev fritlagt. Det er så vellykket!
   Tak, Lis!
   God 2. pinsedag til dig!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.