Farvel til mine skoletasker

skoletasker

I forbindelse med at jeg rydder op og ud i vores mange ting, har jeg lejet en loppestand hos hos Kirppu i Næstved. I forgårs hjalp min datter mig med at fylde standen op. Inden vi tog afsted hjemmefra med alle mine lopper, kikkede jeg længe på mine tre skoletasker. De tasker jeg brugte da jeg gik på arbejde. Jeg har noget med farver. De skal passe sammen. Derfor havde jeg tre skoletasker. Så havde jeg altid en der passede til mit tøj.

Sammenligningen er måske nok til den storladne side, men da jeg kikkede i taskerne, kom jeg til at tænke på Pompeji. De var fulde af kridt, halvtomme lakridsæsker, kuglepenne, noter til dansktimer, osv. Som var det i går, jeg var afsted på arbejde.

katharsis

Jeg har ikke brugt dem siden jeg opgav at passe mit arbejde som lektor. Jeg kommer heller aldrig til at bruge dem igen. Men jeg, der ellers har nemt ved at skille mig af med ting, kunne ikke få mig selv til at tage dem med på loppemarked. Taskerne symboliserer et liv jeg var meget glad for. Et liv med fuldtidsjob og masser af aktivitet.

Jeg er sådan set også ret tilfreds med det liv jeg har nu. Kunne jeg vælge, ville jeg vælge livet med fuldtidsjob og tre skoletasker. Men jeg kan ikke vælge. Og det gør ikke så meget, for det stille landliv er heller ikke så tosset. Derfor blev jeg i dag enig med mig selv om at taskerne ikke skal flytte med til Ravnegård for at stå bagest i et skab og samle støv. Så nu har de fået prismærker på, og jeg har kørt dem på loppemarked. Det var der noget katharsis over.

24 meninger om “Farvel til mine skoletasker”

  1. Hej Jannie. Jeg kan faktisk ikke huske hvad jeg satte den til. Jeg mener lige godt 200 kr. for den i kernelæder. Hvis du bor i nærheden (og hvis den ikke er solgt), finder du den på stand 150 🙂

 1. En sød og rørende historie om en tid, der er slut. Tror du har helt ret i…du vil ikke ha’ lyst til at bruge dem igen. De hører til en anden tid, et andet liv.
  At stå bagerst i et skab..er ikke “værdigt” for tro “følgesvende”. Så hellere blive til glæde for et nyt liv.
  Men den slags afgørelser skal man være i humør til at gennemføre. Til lykke med det nye liv, du så småt er ved at lægge grunden til.
  God week end..

  1. Ja, det er nemlig rigtigt, Jytte, det er noget med at man lige skal have overskud til at tage sådan en beslutning (selv om det i bund og grund bare er nogle tasker, ligger der jo noget andet gemt i dem).
   Tak! Og rigtig god weekend til dig!
   Kh Nana

  1. Der var ellers ikke ret mange kridttavler tilbage, for de var blevet udskiftet med e-tavler og whiteboards, men jeg foretrak en gammeldags kridttavle til det sidste. De har bare en anden stoflighed 🙂

   1. Det er der OG ting bliver på tavlen når strømmen er væk…. vi fik indført 2 kridttavler på siden af smart borde. …. en blank og en kvadratet. .. det var guld værd at have. Og billedkunstlokalet fik ikke et smartboard (hvilket faktisk var trist)
    udover lakrids og kridt havde jeg ofte centicubes og oliekridt i tasken…..

  1. Jeg tror faktisk jeg prissatte de tasker for billigt. Jeg skrev 150 kr. på den sorte, og da jeg kom hjem, kunne jeg se på prismærket, som var faldt ud af den da jeg rystede den tom, at den har kostet 3.000. Nå-men, pyt, nu kommer de videre, og jeg er jo allerede kommet videre siden jeg opgav undervisningen 🙂
   Tak, Charlotte, og god weekend – og påskeferie – til jer!
   Knus

 2. Det er en stor beslutning at tage afsked med fortiden. Men det er ofte en nødvendighed, for at bliver lykken kan større i nutiden. Det lyder let, men det er ikke altid let at nå dertil.
  Held og lykke med loppemarked.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Ja, der er nogle ting det tager meget lang tid at vænne sig til. Nu handler dette jo heldigvis blot om en sygdom som er til at leve med og et nyt liv som er rigtig fint, men jeg kan godt mærke – når jeg mærker efter – at jeg stadig er ked af at jeg ikke længere skal i skole.
   Det går ret fint på loppemarkedet. Jeg har i hvert fald i løbet af de to første døgn tjent flere penge, end standen koster mig i to uger. Så jeg er allerede sikker på at komme ud med et plus på bundlinjen 🙂
   Kh Nana

 3. Så fint skrevet Nana. Jeg kender det jo også godt, det med at ting kan symbolisere et “andet liv”, eller det at være et andet sted i livet. Sommetider længes jeg også efter den jeg var og det jeg kunne inden stress mv,. Overskiddet er bla. ikke det samme og lider jo også af svimmelhed til tider, men bare fordi man er et andet sted, er man jo stadig den samme. Måske endda en endnu bedre udgave af sig selv, fordi man virkelig påskønner alle de små ting som jeg ihvertfald før ofte tog for givet.
  Jeg er sikker på dine fine tasker bliver solgt meget hurtigt. 🙂
  Rigtig god påske kæreste du
  Knus Birgitte
  Ps- Jeg så jo dit porcelænsskab forleden med min yndlingskop Marie. Uha den ville jeg også gerne drikke kaffen af :))

  1. Tusind tak, søde Birgitte! Du har ret i at livet ikke nødvendigvis bliver dårligere, blot fordi det bliver anderledes. Og det er vældig rart at have tid, overskud og erfaring til at påskønne alle de små, fine ting der fylder hverdagen 🙂
   Tak – og god påske til dig og dine!
   (Jeg måtte lige Google koppen Marie, for jeg kender ikke navnene på mine kopper 🙂 Marie er faktisk den seneste jeg har købt. Den har jeg kun haft et års tid. Den ER god 🙂 )
   Knus

 4. Fine tasker, de rummer mange minder, hi hi skolekridt, de små skolebørn idag vil jo sige som min datter for år tilbage: Mor, da du var barn i gamle dage, fandtes der da skolekridt?? 😉 .
  Dine tasker skulle matche, jeg husker een af mine søde lærerer, Alt som i alt var farveafstemt… Ur-remme, bælte, plastic øreringene, halskæden og skoene matchede hendes tøj, hun har gjort et uudsletteligt indtryk på mig og har aldrig glemt hende… Tænker om nogle af dine elever også tænker på dig, som den søde Nana med de fine tasker 🙂 , det tror jeg. Jeg har svært ved at give slip på ting, så det er flot af dig, at du sender dine tasker ud på nye eventyr…. Ha en dejlig weekend. Knus Carina

  1. Tak for din søde kommentar, Carina! Den varmer 🙂 Kridtstøv er vist ikke så godt for lungerne, så det er nok meget godt, man ikke bruger det længere. Jeg elskede bare den dér fornemmelse af kridt 🙂
   God søndag til dig, søde Carina!
   Knus fra Nana

 5. Dit fine skriv gik lige i tårekanalerne her. Og jeg er ikke engang syg og må holde med job. Jeg skal jo bare flytte, men det er altså så svært for mig at tage afsked. Godt gået Nana! Du er sej at du lod taskerne og alt det andet, de tasker også er, gå afsted.

  1. Når man forlader et hjem, kommer man til et nyt som er fuldt af spændende muligheder og kommende oplevelser. Mon ikke du bliver mindst ligeså glad for det nye sted som for det gamle …? Det håber jeg!
   Kh Nana

  1. Jeg kommer forbi Kirppu en af dagene, så skal jeg se om kernelædertasken stadig er der. Hvis den er, kan jeg tage den med hjem, så du kan få den 🙂 Er det ok at jeg skriver en mail til dig hvis jeg stadig har den?

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.