Farvel og tak til julen 2018

Vi har haft nogle skønne juledage på Ravnegård. Juleaftensdag var vi i kirke sammen med mine børn. Det plejer vi ikke at være d. 24. december. – Eller jeg skulle nok hellere sige at det plejede vi ikke at være d. 24. december, for fra og med i år er det en tradition hos os. Det var så fin en oplevelse. Vi var i Nivå Kirke som er den kirke der står mit hjerte nærmest. Da vi kørte hjem, var det igennem det smukkeste snehvide nordsjællandske landskab. Vores første jul på Ravnegård blev simpelt hen en hvid jul. Så kan man da ikke forlange mere.

vinter

Vi hjalp hinanden med at gøre julemaden klar, og efterfølgende havde vi den hyggeligste aften.

julebord

Siden er tiden gået med ture på stranden hvor hundene har luftet deres julesløjfer, gæster omkring julebordet og læsning i julegavebøger.

julesløjfe
julen 2018

Nu er jeg mæt af jul og sulten efter januar, tulipaner i vaserne, længere dage og planlægning af havesæsonen 2019.

Jeg håber at du har haft en dejlig jul! – Måske synes du at det stadig er jul …

26 meninger om “Farvel og tak til julen 2018”

 1. Så dejlige jule billeder, og især hundene med sløjfer ramte lige i hjerte kulen
  Idag da mine gæster var gået, gik jeg totalt amok, og julepynten røg sig en tur 😉 så jeg er vist også helt klar til vaser og knitrende tulipaner. Tak for en fin julekalender kære Nana ❤️

  Rigtig god aften
  Knus, Lone

  1. Åh, jeg har altså også pillet noget af pynten ned her til aften. Resten ryger i morgen, og så er der dømt tulipaner 🙂
   Selv tak, Lone! Dejligt at du har læst med 🙂
   God fornøjelse med tulipanindkøb!
   Knus fra Nana

 2. Så skønt med jule/familiedage, her startede vi den 20. hvor 1. hold kom hjem fra København, holdt julefrokost med tre af fire børn + børnebørn lørdag. Københavnerne tog afsted lillejuleaftensdag til den anden familie. Var så i Sæby juleaften hos vores ældste søn, en meget stille juledag alene hjemme. I dag julefrokost hos Jens´s familie og i morgen sammen med mine 4 søskende + ægtefæller. Den 28. kommer 1. hold igen 2 dage og 2. hold fra København, som bliver nytåret over. Vi er altså slet ikke færdig med jul og gæster før til næste år. Tror så også vi trænger til ferie, men dejligt er det.

  1. Hold da op, Ulla! Der er gang i jer! Det lyder hyggeligt, og det må være dejligt at have sådan en stor famile. Fortsat god fornøjelse med gæster og besøg!

 3. Vi har haft nogle dejlig dage. Vores datter der bor i Helsingør er hjemme med sin familien, og de bliver et par dage. knus Inger.

 4. Det lyder hyggeligt. Nej jeg synes ikke, det er jul mere, familien rejste hjem i går, så nu er julen slut. I morgen kommer juletræet ud, det fylder for meget. Nu er dømt stille dage, det er også dejligt.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, vores juletræ ryger også ud i morgen! Der bliver så god plads når man rydder julen ud 🙂 Jeg håber I har haft nogle dejlige dage, og at de unge mennesker nød de nye gæsteværelser!
   Kh Nana

 5. Så deilig det høres ut som du har hatt det i julen, og en hvit en til og med. Litt misunnelig der, for min har vært grå og fuktig og mye tåke i dag, men i morgen drar jeg på fjellet noen dager og der er det snø.
  Jeg er også ferdig med jul nå, i alle fall julemat. Nå vil jeg ha vanlig kosthold, og juletreet skal få stå til første nyttårsdag. Da starter. I med blanke ark for det nye året.

  1. Her er sneen også smeltet igen, men det var helt magisk at her faktisk var hvidt juleaften! God tur på fjeldet, Ingrid! Det lyder dejligt med nogle dage med natur og sne 🙂

 6. Hvor er det smukke billeder, Nana! Her havde vi også hvid jul – det er nu dejligt til at sætte os i julestemning. Rigtig god idé med jeres nye juletradition. Jeg forsøgte at overtale familien til at gå i kirke, men det lykkedes ikke 🙂

 7. Tak for en hyggelig kalender .
  Ser nu frem til en masse billeder af jeres køkken
  Her hos os var alle børn og børnebørn hjemme så vi var 25 . Startede med kirken klokken 14 , æbleskiver , danse om juletræet , gaver og så mad . En super dejlig aften for store og små .
  Men uden sne ❄️

  1. Selv tak, da 🙂
   Hvor lyder det hyggeligt med så mange til juleaften! I min barndom gik vi også om træet og fik gaver inden maden. Det er en super god idé når der er små børn med til jul!

 8. Her er det først slut med julen til Hellig tre Konger, til gengæld har pynten ikke været oppe i stuerne en uge endnu. I det hele taget pynter vi ikke voldsomt meget – og slet ikke med rødt som, jeg synes, er anmassende og larmende. Gran og trætte dekorationer ryger ud, og så kan der sagtens blive plads til tulipaner i vaserne – men juletræet bliver!
  Vi havde ingen sne men endelig solskin. Jeg er vokset op med kirkegang juleaftensdag, min mand med kirkegang juledag, så vi skifter lidt alt efter, hvordan det passer. I år var vi til gudstjeneste juleaftensdag, men det var præsten ikke! Hun var blevet syg, og de havde ikke kunnet skaffe en vikar (noget med højsæson 🙂 ) Men menighedsrådsformanden førte os igennem og læste en fin prædiken, som var fuld af visdom, der gjorde indtryk og stadig huskes! Så det blev lige så højtidligt og smukt som altid – og det blev også jul!

 9. Hvor var det heldigt med sneen.
  Enig: Slut med julen (hvor er hundene søde med sløjferne). Så snart vi er færdige med juledagene, fjerner vi julepynten. Den skal i hvert fald være væk til nytår. Jeg kan IKKE fejre nytår med julepynt. Så der det nemlig tid til glade tulipaner, hyacinter og primulaer.
  Kh Lisbeth

 10. Dejlige julebilleder.

  Her røg juletræet ud d. 25 (pynten allerede d. 24. om aftenen, da vi ikke turde lade “killingerne” være alene med den om natten), resten af mit julepynt er her stadig. Tror for en gangs skyld det får lov at blive indtil d. 31. om formiddagen. Jeg har ikke haft så meget julepynt oppe i år, så det er hurtigt at fjerne.

  1. Ej, jeg kan godt forstå I var bange for at lade ungkattene være alene med juletræet. Jeg husker hvordan jeg engang havde to katte der smadrede vildt meget julepynt mens jeg var et smut i IRMA. Det gik godt nok hurtigt …

 11. Åh, vi nåede ikke kirken i år – Nivå kirke er også vores kirke – der hvor vi er gift, børnene er døbt og konfirmerede og vores lille dreng ligger begravet. Elsker ellers julegudstjenesten, men nogle gange må man jo prioritere, selvom det gjorde lidt ondt i mit hjerte.

  1. Jamen, man kan jo bare ikke nå det hele på én gang, og vi plejer at prioritere anderledes. I kommer måske i kirke næste år på juleaftens dag. Så ses vi i Nivå 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.