Et helt rent hjem. Det føles godt

rent

I dag har vi (mest Søren, for jeg skal holde mange pauser), for første gang i den tid vi har boet på Ravnegård, gjort rent i hele huset på én gang.

rent hjem
Et af mine yndlingssteder i vores hus er i den store stue: Hjørnet med æselbilledet og det lille skrivebord. Og i dag er der rent.

Der har ellers altid været mindst ét rum med en masse sammenstuvede møbler der har umuliggjort rengøring. Der har været malingspande som det ikke kunne betale sig at pakke sammen, og nymalede gulve som ikke har tålt vand. Eller der har været håndværkere i gang med forskellige opgaver der har lagt et tæppe af støv som det har taget mange støvsugninger og afvaskninger at få has på.

blomsterkumme
Entreen er ikke færdig endnu, men malerbøtterne er fjernet, og den har fået en omgang grundig rengøring.

Men i dag kom vi i bund. De to hoveddøre er rene, alle kroge er støvsuget og vasket, køkkenskabene skinner, og selv badeværelset som vi ikke bruger, og som forhåbentlig snart skal skiftes, er gjort grundigt rent.

bella
Bella hader rengøring, og hun har gemt sig hele dagen.

Det er så skønt. Tænk at man kan blive helt lykkelig af at gøre rent. Nu sidder jeg i sofaen med stearinlys og kaffe, og Søren er ved at lave muslinger  til vores aftensmad.

Roserne har jeg egentlig købt til bordpynt i morgen, så de rykker snart ind i spisestuen. Jeg glæder mig til at dække bord.

Og i morgen får jeg gæster. Det er så fint, alt sammen.

fyrfadslys
Under bordet anes et af vores små, nye tæpper. Det er så rart at man kan tage alle tæpperne ud og ryste dem fri for støv, sand og hundehår.

10 meninger om “Et helt rent hjem. Det føles godt”

 1. Det er en meget speciel følelse..når man kan nå det hele..og første gang man gør det.
  Det ser også så fint ud..
  Rigtig god aften..og gæstebud i morgen..

  1. Ja, der er noget særligt over at kunne sige at det hele er rent og fint – selv om der kun gik 14 minutter før hundene havde slæbt græs ind på gulvene 🙂
   Tak skal du have, Jytte, og god aften til dig!

 2. Det ser skønt ud, og den der følelse efter en ordentlig omgang rengøring, er så dejlig. Stakkels lille Bella er vist ikke enig 😉
  Idag kan du så bare nyde det, og hygge med og om gæsterne.
  Du må da lige lave et indlæg om de smukke roser som bordpynt.
  Rigtig dejlig søndag til jer.

  Knus, Lone

  1. Hej Helle.
   Hvor hyggeligt at høre fra dig herinde!
   Det er i hvert fald dejligt når man er færdig med at gøre rent 🙂 Vi ses heldigvis snart!
   Knus fra Nana

 3. Den følelse kan jeg så godt genkende, da jeg sidste weekend fik skuret badeværelset i bund. Og i dag er fryseren afrimet og det er igen muligt at finde rundt i div. gemte sager.
  Rigtig god fornøjelse med søndagsgæsterne

  Knus Susanne Josephine

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.