Er De udkørt kl. 3?

I de seneste uger har jeg hver eneste dag tænkt på et reklameslogan jeg husker fra min barndom: Er de udkørt kl. 3? Reklamen påstod at en kop stærk Medova te ville tage trætheden. Sloganet hænger stadig ved hos mig, og jeg tænker at det må være et af reklamehistoriens bedre. Teen er til gengæld ikke god; den smager forfærdeligt, og hvis man er træt nok, hjælper ingenting, bortset fra hvile, tror jeg.

er de udkørt kl. 3?

Grunden til at sloganet popper op i min bevidsthed hver eftermiddag, er at jeg dag efter dag er blevet ramt af en overvældende træthed ved 15-tiden. Og ligegyldigt hvor meget te og kaffe jeg har drukket, har det ikke hjulpet.

udkørt

Næst efter svimmelhedsanfaldene er trætheden det værste ved Ménières sygdom. Åh, jeg bliver så træt af at være træt! Og jeg bliver træt af at høre mig selv fortælle mine omgivelser at jeg er træt. Og nu sidder jeg også og skriver om det …

Men hvis jeg ikke fortalte at jeg var træt, kunne folk jo tro at jeg var sur eller doven. Det er jeg ikke. Inde bag trætheden er jeg faktisk glad. Glad for vores nye gård, glad for at det er sommer – og glad for en masse andre ting. Inde bag trætheden er jeg også fuld af energi. Der er så meget jeg har lyst til at give mig i kast med. Jeg har masser af ideer og planer.

kirsebær

Nu har jeg lavet absolut ingenting i et par dage, og det har hjulpet lidt. I dag var jeg knapt så udkørt kl. 3.

kirsebær

Billederne er af min datters hjemmelavede sirup til kaffen og af hjemmeplukkede kirsebær. Jo. Jeg har meget at glæde mig over, selv om jeg er træt.

18 meninger om “Er De udkørt kl. 3?”

 1. Jamen, søde Nana. Det er da ikke kun på grund af din sygdom, du er træt. Du er lige flyttet. Det er bare så hårdt. Så tag et par dage mere, hvor du spiser kirsebær og læser på en skyggefuld plads. Det kan du godt trænge til 🙂
  Kh, Karen

  1. Jo-tak, Karen, jeg skal nok tage et par hviledage mere 🙂
   Du må til gengæld have god fornøjelse i aften når du skal til jubilæum!
   Kh Nana

 2. Du är trött med all rätt, det är slitsamt att flytta. Du verkar alltid så pigg och glad tycker jag, så jag tänker inte alls på att du har en sjukdom. Bara då du talar om den.
  Men jag förstår vad du menar, men blir trött på att vara trött.
  Sommarkram från Maria

 3. Kære Nana
  Det er flot, at du kan mærke, at du er glad, selv om du er træt. Men selv om du er træt af sygdommen må jeg give Karen ret: Du er altså lige flyttet og det er smaddervarmt… Det trætter.
  (Jeg husker den godt: Er de udkørt klokken tre, drik Medova te 😉 Og jeg husker også papsmagen. Man fik det alle steder.)
  Så er hjemmegjorte kirsebær bedre 🙂 Nyd dem og smæk benene op.
  Kh Lisbeth

  1. Uh-ja, den Medova te var altså ikke rar at drikke. Heldigvis har tekulturen i Danmark udviklet sig meget siden vi var børn 🙂
   Jeg gør som du siger og tager endnu et par dage uden unødig aktivitet …
   Kh Nana

 4. Jeg må give både Karen og Lisbeth ret, du er nødt til at hvile. Du får mig til at tænke på min gamle mor (ellers ingen sammenligning 🙂 Når hun sad i sin stol, havde hun planer om mange ting, men når hun først blev rejst op, forsvandt energien, så orkede hun ikke, at gøre køkkenskabene rene, eller hvad hun nu ellers lige sad og kom i tanke om.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg kan altså godt forstå din mor! Det er lidt ligesom når maven bliver mæt før øjnene. Kroppen bliver træt før hovedet 🙂
   Jeg tager et par hviledage mere!
   Kh Nana

 5. Hej Nana.
  Flot at du overhovedet blogger og viser dejlige billeder midt i trætheden, tak for det. Håber din træthed bliver mindre i takt med, at du slapper lidt af.
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Noget af det fine ved at blogge er at man kan ligge i sin sofa og gøre det 🙂
   Jeg fortsætter afslapningen. Det hjælper, bare man bliver ved længe nok.
   God solskinsweekend til dig!
   Kh Nana

 6. Kære Nana. Jeg taler af dugfrisk erfaring: Man bliver træt. træt, træt helt ind i knoglerne af at flytte!! Med eller uden sygdom. Nu er det snart 2 uger siden min familie og jeg rykkede ud på landet med alt vores habengut, en nervøs bæven og en frygtelig bunke pap-kasser. Sjældent har jeg været så grundtræt og øm i min krop som nu, så jeg forstår dig så godt.
  Jeg nyder din blog og er lige inde og vende her hver dag, for den er så fin, opmuntrende og livsklog, for én, der har været liiiidt skeptisk i forhold til at rykke teltpælene og flytte ud på landet, og i det hele taget at flytte.
  Men jeg må sige at landlivet gør sit aller-yderste for at charme sig ind i disse dage, vejret er vidunderligt, udsigten er vidunderlig, stilheden er vidunderlig. Det er faktisk ret vidunderligt. -Så er der bare lige fluerne…. !!! Tips og tricks modtages med kyshånd 🙂
  Vh Sanne-Pande-Kaffekande

  1. Kære Sanne.
   Jeg håber I bliver glade for landlivet! Landet er altså også dejligt når det regner og om vinteren, men du har ret: Lige nu er det da slet ikke til at stå for 🙂
   Vi har faktisk ikke ret mange fluer, men jeg kan se at Elsebeth giver tips og tricks i kommentaren under din 🙂
   Fortsat god fornøjelse med indflytningen!
   Sommerhilsen fra Nana

 7. Tip til nybegynderne på landet: Sørg for at holde ALLE yderdøre lukket, fra høsten begynder – så flytter musene fra markerne og vil ind i husene. Gammelt råd fra min mor, og det har holdt mit hus musefrit i 25 år.

  – og nu til fluerne og edderkopperne: Lad aldrig fødevarer stå udækket i køkkenet; pludselig kan der, foruden de almindelige fluer, også være en stor spyflue. Fluesmækkere og net til åbne vinduer og døre; man kan sprøjte, men det lugter skrækkeligt. Er man lige så flittig som jeg til at lufte ud: Afsøg vinduer i siderne, når de åbnes – her sker der til stadighed en livlig produktion af edderkopper.

  1. Tusind tak for gode råd 🙂 Jeg har allerede investeret i en dims, som jeg aldrig før har forstået at folk vil eje, nemlig sådan en “omvendt-net-paraply-mormor-sag” til at sætte over maden. Jem og fix har desværre udsolgt at fluenet til terrassedøren, så jeg går på net-jagt på nettet. Og det med musene og høsten , DET må jeg huske!!

   1. Jeg har faktisk haft et fluenet til at sætte over maden i mange år. Mest fordi jeg syntes det ser sødt ud 🙂 Fortsat god fornøjelse med landlivet!

 8. Det er klart du bliver træt alt det du har haft gang i oven i du jo ikke er rask. Slå drømmesengen ud og nyd det dejlige vejr. Alt du skal nå løber ingen steder når man er træt er det vigtig at slappe af før man brænder sammen.
  Ja det lyder så let bare at sætte sig ned men ved hvor svært detkan være og man føler sig doven folk kan ikke se hvordan man har det.
  Har selv haft en blodprop i hjernen her i foråret og syntes ikke det kan passe man kan blive så træt men heldigvis er der som du skriver mange tinget glæde sig over.
  Ja og den the er bare dårlig så vi må finde noget andet at drikke her i varmen.

  1. Jamen, Jonna, jeg vidste slet ikke at du har haft en blodprop for nylig. Det er jeg ked af at høre! Men samtidig glad for at du lyder til at have det ok i dag (selv om du er træt). Nu skal du også huske at slå drømmesengen ud – og drikke masser af god te 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.