En tur til tandlægen og en visit i Holte

holte
Hos tandlægen

Vi har beholdt vores tandlæge, Annafia Larsen, i Lyngby. Vi er så glade for hende at vi gerne kører en time for at komme til tandlægen. Jeg har aldrig været bange for at gå til tandlægen, og det ærgrer mig næsten, for jeg er sikker på at Annafia ville have kureret sådan en skræk.

En smuttur til Holte

Jeg plejer at kombinere tandlægebesøget med at gå på visit i mit gamle område. I dag fik jeg en kop kaffe hos en veninde i Holte. Jeg har kendt hende i mange år. Først som kursist på et danskhold på VUC i Lyngby, siden har vi været i læsegruppe sammen, og en overgang var vi desuden naboer. Jeg savner at have hende lige om hjørnet, og i dag, da muligheden bød sig, stak jeg næsen indenfor hos hende og hendes mand.

holte

Det var godt at se dem og hyggeligt at høre løst og fast fra deres liv.

Den smukkeste udsigt

De to har en af de smukkeste udsigter jeg kender. Det tænkte jeg allerede første gang jeg så den, for 20 år siden da de flyttede ind. Og jeg har ikke skiftet mening. Jeg elsker stadig den udsigt.

holte

Lidt af det hele

Jeg er glad for det sydsjællandske landskab, og jeg er ret vild med at bo på landet. Det er dog ikke helt uden vemod at jeg genser mine gamle omgivelser. Men sådan er det. Man kan ikke få det hele på én gang. Ikke hver dag, i hvert fald. For i dag har jeg jo faktisk oplevet både landlivet på gården herhjemme, bylivet i Lyngby Hovedgade og en smuk udsigt i Holte. Og det er da ikke så ringe.

17 meninger om “En tur til tandlægen og en visit i Holte”

 1. Kære Nana. Hvor dejligt for dig at kombinere tandlægen med et besøg hos gode venner :-). Jeg har selv engang boet i Holte ved Søllerød sø – jeg ved ikke, om det er den, du viser billeder fra, men jeg husker, hvor smukt det var at kigge over vandspejlet på efterårstræerne på den anden side, når den lave sol stod på. Det kan jeg godt savne, men i dag ville jeg nu ikke bytte og flytte tilbage. For mig er det bedre at bo ‘derude’ og tage på besøg ‘derinde’, end omvendt. Det, synes jeg, giver mig det bedste fra begge steder 🙂
  Kærlig hilsen Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Du har da vist – som jeg – boet lidt rundt omkring 🙂 Det er nu ikke Søllerød sø jeg viser; jeg kender faktisk ikke dens navn. Ja, jeg føler mig, når alt kommer til alt, også bedst tilpas ved at have basen på landet og besøge byen 🙂
   Kærlig hilsen Nana

  1. Jeg er faktisk, som du kan se, ret glad for min tandlæge 🙂 – Men, indrømmet, det er ikke udpræget behageligt at ligge der i tandlægestolen …
   God torsdag til dig, Charlotte!

  1. Jamen, det er så smuk en udsigt! Jeg synes nu heller ikke vi plejer at have så meget løv tilbage på træerne, men i år står især bøgen stadig med fint, flammet løv. Jeg er tilhænger af alt der forkorter vinteren, så jeg er glad 🙂
   Knus

 2. 🙂 Vi beholdt også vores tandlæge i Aarhus i den tid, vi boede i København. Han var så god, og tandlægebesøg kunne kombineres med familiebesøg. Nu er han gået på pension i den ynkeligt unge alder af 64. Lukket på grund af velstand, siger vi…

  Det er altid med et lille nostalgisk suk, man besøger steder, man har boet. Det tager så kort tid, før man ikke hører til der længere, og man kan mærke det. Nu synes jeg, at København er frygteligt grim. Larmende, fyldt med graffiti og meget andet skummelt. Men dengang vi boede der, holdt jeg meget af Brønshøj, hvor vi boede i en nem lille murermestervilla med en nem lille have. Når jeg kommer forbi nu, føles det meget underligt….

  Kh, Karen

  1. Ja, det føles nemlig underligt at komme tilbage til ens gamle steder som slet ikke rigtigt er ens steder længere!
   Jeg sidder og prøver at forestille mig jer i et hus i Brønshøj, og det er lidt svært, men det er da i virkeligheden ikke så tosset at vi får prøvet forskellige miljøer i løbet af livet 🙂
   God weekend til jer – derovre på landet!
   Kh Nana

 3. Hei!
  Du har tatt vakre bilder av en vakker utsikt.
  Å bo på landet har absolutt sine fordeler.
  Ha det godt!§ Anne

  1. Hej. Anne.
   Tak! Udsigten på billederne her stammer faktisk ikke fra landet; den ligger i en forstad til København. Ret enestående 🙂
   Tak og i lige måde! Kh Nana

 4. Dejligt med en god tandlæge. Det er en af dem man skal værdsætte, når man har fundet en god en.
  Jeg lider af tandlægeskræk og har fundet den skønneste tandlæge, så hende holder jeg også fast i
  Dejligt med en hyggetur i et kendt nabolag. Det er hyggeligt at komme tilbage og se hvad der er sket.
  God weekend!
  Kh Vibeke

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.