En tur i Plantorama

plantorama

I går var min datter og jeg i Plantorama i Hillerød. Nej, hvor har de mange fine planter (og også en del brugskunst), og nej, hvor vi hyggede os. Min datter skulle have nogle grønne planter, og … ja … så købte jeg også nogle grønne planter.

Jeg stod måske ikke og manglede dem lige nu, men jeg har en plan om at lave en lille jungle herhjemme.

planter

Efter at køkkentrappen er revet ned, har vi fået en ret stor stue på 1. sal. Vi har sådan set stuer nok, og vi vil ikke have endnu en stue med sofa og sofabord.

junglestemning

Og så er det at jeg har fået den idé at fylde stuen med grønne planter. Masser af grønne planter og et par siddepladser. Måske også en daybed. Jeg forestiller mig en lidt (kun ganske lidt) hippieagtig stemning. Med puder (som vi ellers ikke har) i grønne og sandfarvede nuancer, måske en stribe tapet med grønne blade og med massevis af planter i kurve og potter.

rosa

Jeg købte et par potteskjulere. Den ene til at hænge ned fra loftet. I en jungle skal der også være planter fra oven, og hanebåndene i stuen egner sig fortrinligt til formålet.

hængende potteplante

Der går et par uger før jeg kan begynde at skabe junglen. Der er lagt gulv der hvor trappen før var, men gulvet skal males hvidt, før rummet er klar til indflytning. Men det er godt at være på forkant, og jeg trængte til at forny mit renoveringsmod.

plantorama

I dag er jeg træt på ménièremåden. Sådan helt tung i både krop og hoved. Så i dag er sofadag. Men jeg glæder mig til at indrette vores junglestue en dag når både stuen og jeg er klar.

12 meninger om “En tur i Plantorama”

 1. Uh – jeg får helt lyst til en Plantorama tur 🙂 Det lyder godt med sådan et ‘jungle room’. Vi skal til at lave vores soveværelse om – maling, nye sengeborde m.v. – der skal der da vist også flere grønne planter ind.
  Kh, Karen

  1. I kan få et junglehjørne i soveværelset 🙂
   Jeg skal nok love for at der var godt at være i Plantorama. Jeg har været der en enkelt gang før, men da havde jeg travlt. I går tullede vi rundt i laaang tid.
   God fredag til dig, Karen!
   Kh Nana

 2. Det lyder da som en rigtig god ide. Et hjørne med planter og lys er da lige hvad man har brug for i vinterhalvåret. Jeg havde selv planer om at lave jungelstemning på terrassen, men nåede det ikke i år – måske lykkedes det næste år, hvem ved :0)

  1. Junglestemning på terrassen lyder også godt! Sådan en nordisk jungle uden giftige edderkopper og slanger og den slags er en tillokkende tanke 🙂

 3. Det lyder spændende med en “1. sals jungle”. Hanebåndene er da som skabt til formålet. Det bliver med garanti et sted, hvor det er hyggeligt at opholde sig.

  Hilsen Elna

  1. Ja, jeg tror egentlig det var hanebåndene der gav mig ideen. Jeg håber det er en måde at gøre rummet aktivt på 🙂
   God fredag til dig, Elna!
   Kh Nana

  1. Tak, Esther! Nu kan jeg løfte armene igen, og så håber jeg at jeg også kan få måsen ud af sofaen i morgen 🙂
   God fredag – og god weekend til dig!
   Kh Nana

 4. Det hørtes spennende ut med en jungel-eller drivhusstue med koselige sitteplasser. En daybed hørtes også perfekt ut å plassere der. Jeg beundrer energien, kreativiteten og pågangsmotet deres, Nana.

  1. Tak, Ingrid, men der er nu ikke altid så megen energi og gåpåmod som det kan komme til at se ud på bloggen 😉
   God weekend!
   Knus fra Nana

  1. Ja, jeg håber at vi kommer til at bruge stuen fordi den bliver lidt anderledes 🙂
   Tak, Anette og god weekend til jer!
   Kærlig hilsen Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.