En søndag i pallerammernes tegn

Søndag har stået i pallerammernes tegn. Som du måske husker, hvis du er fast læser her på bloggen, købte jeg i det tidlige forår 156 pallerammer. Jeg havde længe ledt efter pallerammer i stor størrelse. De skulle bruges til højbede. Da jeg endelig fandt nogle store pallerammer, og da vognmanden, som solgte dem, sagde, at jeg kunne få 156 rammer til en fornuftig pris, hvis jeg sagde ja nu, slog jeg til. Det viste sig dog, at 156 pallerammer er lige i overkanten til en skærehave. Endda hvis det er en stor skærehave. Allerede i forsommeren solgte jeg de pallerammer, vi ikke brugte til højbede.

skærehave

Siden har vi lært, at det er sjovt at have en kæmpe skærehave. Vi har også bestemt, at sommeren 2020 skal gå med helt andre ting, end skærehave. Så, siden den første frost tog pynten af haven, har jeg været i gang med at skille højbedene ad. Det går langsomt, men det går. Og jeg sælger igen pallerammer til den store guldmedalje. I dag har vi vinket farvel til 20 rammer, som får nyt liv i andre haver.

pallerammer

Nu har der været højbede nok i denne søndag, og jeg er trukket indenfor med computer, te og stearinlys.

stuerne i november

Men i morgen skal jeg igen balancere et par pallerammer eller 4 på min lille trillebør. Så de er klar til salg, og så engen kan blive klar til nye udfordringer til foråret.

26 meninger om “En søndag i pallerammernes tegn”

  1. Ja, der er arbejde til hele vinteren – og frisk luft og god motion 🙂 Planerne for foråret er stadig lidt usikre, men de går i retning af noget, der er nemmere 🙂

 1. Det bliver da også rart ikke bruge så meget tid der på som du har gjort i år, men mon ikke en del af alle de blomster kommer af sig selv igen næste sommer.
  Dejligt med the og lys så hyggeligt når man slapper af.

  1. Ja, det blev simpelt hen for meget tid, vi har brugt derude i år. Det var sjovt at prøve, men nu skal vi forsøge at tænke i nye baner 🙂
   God ny uge til dig, Jonna!

 2. Dina sommarblommor var ju helt magiska, som det blommade i dina pallkragar. Men som du säger så är det mycket jobb också. Det var många pallkragar som du haft, måste vara skönt att sälja av några du inte behöver.
  Nu blir jag nyfiken på vad det är för projekt du har till våren;)
  Mysigt med tända ljus och te.
  Kram Maria

  1. Ja, det var helt eventyrligt at gå rundt i sommerblomsterne, da de var på deres højeste 🙂
   Og, ja, det er da noget af en cliffhanger, jeg fik lavet dér 🙂 Faktisk er planerne stadig ret løse, men det skal være noget der er nemmere og mere blivende. Jeg vender tilbage med nyt fra engen, når foråret nærmer sig 😉
   God ny uge til dig, søde Maria!
   Knus fra Nana

  1. Nej, jeg tror, at vi sælger dem alle sammen. Vi har et par jernhøjbede, vi aldrig har taget i brug, og dem kunne jeg godt tænke mig at aktivere næste år. Og så må vi se, hvad vi skal bruge engen til … Der er i virkeligheden ikke så mange muligheder, fordi det er en eng, der samler en del vand, men noget skal vi nok finde på 🙂
   Kh Nana

 3. Hej Nana
  Ja hver ting til sin tid 🙂
  De sidste par år har det været “det nye sort” at ha en skærehave og det er da også fuldstændig vidunderligt at ha bede fulde af blomster til alle vaserne. Men der ligger også et stort arbejde i det og når man har begrænsede kræfter sætter det nogen grænser for hvor meget man kan nå. Det skal jo helst være en glæde og ikke en pligt, at holde sin have.
  Jeg har også nedlagt mine skærebede og har planer om, at jeg istedet vil ha større grupper af smukke stauder og stedsegrønt. Både så haven bliver nemmere at holde og så der bliver noget struktur, så haven også er smuk i vintertide 🙂
  Jeg glæder mig til at læse hvilke planer du har for jeres have 🙂

  Knus Vibeke

  1. Hej Vibeke.
   Jeg er helt og aldeles enig i alt det, du skriver! Jeg har tænkt præcis de samme tanker! Ude på vores eng er for vådt om vinteren til at vi kan have stauder og den slags, men jeg tror nok at en del buske og træer vil kunne trives derude. Vi plantede 2 mirabeller for halvandet år siden, og de lever da endnu 🙂 God fornøjelse med din nye haveafdeling med stauder og stedsegrønne. Det lyder så godt! – Og man kan jo sagtens plukke blomster i haven, selv om den ikke hedder skærehave 🙂
   Knus fra Nana

 4. Spændende hvad der nu skal ske derude 🙂 Jeg vil igen lige slå et lille slag for en “blomsterstribe” Vi fik en landmand til at pløje, harve og så en stribe, da vi alligevel skulle have lagt vores græsmark om. Der er NUL arbejde i det, og man kan plukke blomster i massevis. Der blev sået en blomsterblanding og også sået solsikker i. Jeg er vild med solsikker og var så fint.

  1. Jep! Vi har tænkt blomsterstribe. Vi har været meget tæt på at bede den lokale landmand pløje her i efteråret, men der har bare været så meget andet, at vi ikke har haft overskud og overblik til det. Kan man mon pløje og harve til foråret …? Det er i hvert fald godt at høre, at I har været glade for jeres stribe 🙂

   1. Hmmmmm….. det tror jeg godt man kan. Men det er vist lidt vigtigt at nå at harve et par gange inden såning, for at ukrudtet bliver forstyrret inden såning. Men jeg er altså ikke sikker, så det er nok klogest at spørge landmanden ad.
    -….og så er jeg altså også lidt nedstemt over at Radio 24/7 er lukket. Det er da dumt…

    1. Ja, jeg spørger vores bondemand 🙂
     Jeg savner sådan den radio! Jeg forsøger mig med P1, men det er bare ikke det samme …
     God dag til dig, Sanne!
     Kh Nana

 5. Har du overvejet forskellige grupper af birk og pil. Begge arter kan tåle vand om fødderne og de findes i et utal af sorter med smukke stammer. Jeg har selv et område af min have, hvor der står vand det meste af vinteren. Her vil jeg forsøge mig med pil i det værste område og birk hvor det er knap så slemt.

  1. Ja, det kan du tro, at vi har 🙂 Der står faktisk en masse birk i vores skel, og de trives fint. Jeg tænker også at el kunne være fine. Du må fortælle, hvordan det går med dine pil og birk! Jeg tænker, at et piletræ ligefrem kan gøre et område mere tørt …

   1. Det skal jeg nok. Jeg skal bare lige have det renset for snerler mm. Jeg valker lidt mellem en himmalayabirk med en underplantning af grønne hosta med hvide kanter eller en kobberbirk med en blå hosta under…

 6. Når du går igang med noget gør du det ordentligt, altså dit indkøb af pallerammer….. Godt at de kan sælges igen og at det er sundt for kroppen at udføre fysisk arbejde:-) Men pas nu på dig selv og din ryg.
  Engen løber heldigvis ingen steder, så I har god tid til at overveje hvad den skal bruges til og imens kan frøer og insekter boltre sig.
  Forsat god arbejdslyst, kunne det ikke bare være dejligt med lidt sol om dagen?

  1. Ja, dér gjorde jeg det måske lige ordentligt nok 😉 Jeg kan faktisk godt lide at gå og bruge kroppen på den måde, og jeg har hele vinteren til at rydde op i engen, men jeg havde nok fundet på noget andet – og måske en smule mere kreativt – hvis jeg ikke havde haft mine pallerammer 🙂 Og jo-tak, solen må gerne skinne bare et par timer hver dag 🙂

 7. Jeg beundrer din evne til at sige fra overfor ting, der ‘seemed like a good idea at the time’… Blomsterhaven var vidunderlig, men ekstremt krævende, og sådan er det tit med de projekter, man kaster sig ud i. Lige nu er jeg ret indstillet på at opgive køerne, men det er ikke min beslutning alene.
  Kh, Karen

  1. Åh, hvad er det med køerne, Karen? – Jeg synes, jeres køer er skønne, og jeg elsker det liv, som dyr giver, men – uden at kende baggrunden for din ko-træthed – jeg kender til, at tingene af og til bare bliver så besværlige, at det er bedre at opgive dem. Jeg må høre mere om de køer ved lejlighed.
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.