En helt naturlig, hvid jul

hvid jul

Her på gården bliver julen meget naturlig og meget hvid i år. Jeg kan allerede nu mærke at der bliver endnu færre klassiske julerier i år, end der var sidste år.

Der skal nok komme en masse juleblomster (flest hvide), og der kommer også gran, kogler og fremfor alt lys i lange baner. Men ikke så meget glas og glimmer. I går købte jeg en hel kasse hvide hyacinter, en hvid julestjerne og en stuegran i en anselig størrelse. Granen har selvfølgelig fået lyskæde på. Den står og tager imod i entreen.

stuegran

Vi har holdt juleaften i mange år, og det skal vi også i år. Jeg føler mig meget privilegeret at jeg får lov til det år efter år. Og jeg er meget taknemmelig for at begge mine børn igen i år kommer her og fejrer juleaften.

hvid jul

Inden vi når så langt, bliver der masser af lejlighed til at tænde lys, og til at pynte med gran og blomster. Der er julekalendere der skal arrangeres og gaver der skal pakkes ind. Der er er venner der kommer forbi til gåtur og gløgg, og der er hyggelige adventssøndage.

Apropos adventssøndage, så har jeg fået en aftale med en sponsor om en virkelig dejlig adventsgave til en af mine læsere. Jeg kan næsten ikke vente med at fortælle om den, men jeg styrer mig altså til detaljerne er på plads …

20 meninger om “En helt naturlig, hvid jul”

 1. Hvid jul lyder godt, og det tegner smukt, kan jeg se. Jeg kan nu ikke undvære den røde julefarve. Den er så køn sammen med den varme farve fra lysene. Rød har jeg heller ikke på andre årstider, så den er indbegrebet af jul.
  Spændende, hvad du finder på med adventsgave 😉
  Kh Lisbeth

  1. Der ER da også noget over julerødt. Og ved du hvad, Lisbeth? Jeg har faktisk tænkt mig at binde brede, røde sløjfer på kransene på porten og på hoveddøren når vi kommer tættere på jul. Så helt hvidt bliver det heller ikke her 🙂
   Ih, jeg synes altså at den gave er så god. Jeg gad godt selv vinde den 😉
   Kh Nana

 2. Ej altså adventsgave det vil jeg glæde mig til , og altid skønt at læse hos dig .
  Ja jul er lig med lys , masser af lys . Men desværre ikke levende . Jeg har børnebørn som har voldsom astma . Men elektisk og gran / kogler , hvid og så lidt rødt . Hygge

  1. Tak fordi du læser med, Anita!
   Levende lys er vist slet ikke sundt for nogen af os … og jeg bruger altså færre og færre levende lys og flere og flere af dem med batteri 🙂
   Ja, det gælder i hvert fald om at skabe en masse hygge her i mørket!
   God weekend til dig!

  1. Det glæder jeg mig altså også over! Omvendt er det jo skønt at de får søde kærester og bliver optaget i en ny familie, så jeg er også klar til at give slip på dem juleaften når den tid kommer 🙂

 3. Det er smukt med hvidt, men her er der knald på farverne da jeg elsker al mit “skæve” pynt fra Medusa. Og her passer min lyserøde julestjerne perfekt. Og masser af små lyskæder. Dejligt at jeres børn kommer hjem til jul. Glæder mig ikke til den tid kommer, hvor vores ikke holder jul hjemme. Men omvendt så skal den tid jo helst komme. I forholdt til du skrev om sponsoreret indlæg, så tænker jeg at man som blogger kun skriver om produkter, man kan stå inde for. Og ja smag og behag er jo forskelligt. Men så kan man jo bare springe et indlæg over. Jeg læser jo også kun nogle af reklamerne og køber ikke alt hvad jeg ser 😉
  Rigtig dejlig weekend.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Jeg synes at farverig julepynt er smuk! Jeg ved ikke hvad det er med mig, men jeg bliver bare mere og mere til det naturlige udtryk herhjemme. Måske skifter det pludselig igen 🙂 Ja, tiden hvor ens børn holder jul et andet sted er jo en helt naturlig, god ting – men indtil da kan man jo nyde at der kommer hjem til jul 🙂

   Ja, jeg tror virkelig det er få bloggere der skriver om noget de ikke kan stå inde for. Og hvis man gør, bliver det nok ikke ret overbevisende …

   Tak, Susanne Josephine – og i lige måde til dig og dine!

   Kh Nana

 4. Ja jeg elsker jo hvid jul 😉
  Og det er så hyggeligt med hvide hyacinter. Hvor er du heldig at dine børn kommer begge to. Min datter skal arbejde i år, så det er kun min søn der kommer. Men vi kan jo hygge alle de andre dage også
  Ønsker dig en dejlig weekend

  Knus Lone

  1. Åh, ja, jeg har jo en hvid-jul-fælle i dig 🙂
   Du har så meget ret: Vi kan hygge hele året – og det gælder bare om at være sammen med dem vi holder af. Og her er alle dage lige gode 🙂
   Tak, Lone og i lige måde!
   Knus

 5. Der er næsten ikke noget smukkere end de rent hvide julestjerner, og hvide blomster lyser så smukt mod de mørke ruder.
  Naturen har altid leveret den vigtigste pynt hos os. Jeg har altid en saks med, når jeg går tur, og der ligger også en i bilen 🙂 De kønne stuegran har jeg ikke prøvet endnu. Jeg er bange for, at de får det for tørt, når det rigtigt bliver brændeovnssæson. Lige nu går jeg og fantaserer om adventskransen. Oasiskransen ligger klar, og der bliver mere og mere fyldt med grønt i drivhuset. Og på torsdag skal jeg på julekursus hos Bonderosen i Kjellerup. Årets blomsterkursus 🙂

  Kh, Karen

  1. Jeg har også en rosensaks og et par gummistøvler i bilen; man ved aldrig hvornår man får brug for den slags 🙂
   Jeg glæder mig til at se din adventskrans!
   God fornøjelse på julekursus! Sådan ét har jeg aldrig været på, men det lyder virkelig hyggeligt.
   Kh Nana

 6. Jeg har en stor famillie men er klart de ikke kan være alle steder. Jeg gør det at der er to datoer i december jeg den ene gang laver varm mad og den anden gang brunch.
  Så er der altid en af gangen de kigger forbi og ønsker godt jul, der virker for os.
  Mange skal jo arbejde juleaften så fint man kan se og holder så juleaften på skift så det nu passer.
  Jeg kan god lide den røde farve i små doser men er meget Hvidt sølv og natur der pyntes med her . Dejlig man kan lægge så meget eller lidt i julen som man nu har lyst.

  1. Det lyder hyggeligt med decemberbrunch! Og godt at der er nogen der vil gå på arbejde juleaften alle de steder hvor der er brug for det 🙂
   Jeg er også glad for sølv i julen. Det ender sikkert med at jeg lægger nogle sølvjulekugler hist og her 😉
   God weekend til dig, Jonna!

 7. Det bliver smukt og hyggeligt, jeg er ikke et øjeblik i tvivl for du har virkelig sans for pynt og indretning. Hvide juleblomster og enkel pynt er lige mig. Det ser allerede så fint ud i din entre, jeg har også købt en stuegran, men den får bare lov at være stueplante her.
  Jeg tror at jeg kan sætte mig ind i din glæde over at fejre jul med børnene, jeg er nemlig lige så heldig at mine to kommer hjem i juledagene og det er jo ikke en selvfølge når de er voksne, men så længe der ikke er børnebørn tror jeg at de også nyder jul som den altid har været 🙂

  1. Ja, jeg tror du har ret i at de voksne børn hygger sig med “jul som i gamle dage” 🙂 Det er vist også rigtigt at børnebørn kommer til at betyde at vi skal deles om ungerne juleaften – men det tager jeg gerne med 😉
   God weekend til jer!

 8. Det lyder dejligt både med besøg af børnene (er det rigtig jul uden?) og med en hvid og naturlig julepyntning. De sidste mange år har jeg pyntet meget rustikt og også lidt mørkt med masser af kogler og kristørn fra haven. Jeg synes det er så dejligt hyggeligt.

  1. Jeg har endnu aldrig prøvet jul uden mine børn, men du har nok ret i at det ikke bliver JUL på samme måde …
   Jeg gad godt se din julepynt – for den lyder smuk! Det kan være du viser lidt af den på bloggen 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.