En fin fødselsdagsgave

fin fødselsdagsgave

Sørens fødselsdagsgave til mig var en tur på Aldershvile Planteskole og frokost ved Sophienholm. Det var sådan en fin gave. Jeg indløste den i søndags, og dagen sidder stadig i kroppen som en gennemført dejlig oplevelse.

Aldershvile Planteskole er meget stor og med et kæmpe udvalg. Et skønt sted, der i øvrigt udmærker sig ved at være min barndoms planteskole. Det var her vi købte juletræ, da jeg var barn. Vi bar det hjem (eller havde vi mon en trillebør med?) ad stierne langs Bagsværd Sø.

aldershvile planteskole

Efter planteskolebesøget fortsatte turen til cafeen ved Sophienholm hvor der var en helt fuldendt stemning af sommer, sol og søndag. Maden var god, og udsigten var heller ikke til at klage over:

sophienholm

På terrassen var der nogle imponerende engletrompeter. Jeg forelskede mig især i de ferskenfarvede. Jeg burde helt klart have et opvarmet drivhus i en vis størrelse. Så ville jeg overvintre engletrompeter, ville jeg.

fin fødselsdagsgave

På planteskolen valgte jeg 2 syriske roser med enkle, hvide blomster og nogle rosafarvede phlox. De skal sammen med 2 høstanemoner, som jeg har fået af mine forældre, udgøre starten på et udvidet bed langs hovedhusets sydmur. Det vil jeg fortælle mere om, når vi er kommet lidt længere, end til planlægningsstadiet. Indtil videre står mine fødselsdagsplanter på gårdspladsen hvor de fylder mig med forventning hver gang jeg får øje på dem.

fin fødselsdagsgave

Se det var en fin fødselsdagsgave.

4 meninger om “En fin fødselsdagsgave”

 1. Kære Nana

  Sikke en skøn fødselsdagsgave. Min mand mener, at han er allergisk over for besøg på planteskoler ;0) Men det kan også have sine fordele, at han ikke altid ved, hvor mange planter, jeg køber. Jeg har nu også fødselsdag i december, hvor det ikke er specielt spændende med planteskolebesøg.

  Jeg glæder mig til at se dit nye bed. Jeg har pt 29 planter stående på terrassen, der skal plantes ud i et nyt bed. Jeg kommer altid til at købe planterne længe før bedene er klar.

  Mange havehilsener
  Anette

  1. Uh, ja, jeg har også altid planter før bed, men det er jo smart nok – for så er man motiveret til det lidt hårde arbejde med at grave bedet ud 🙂 Lige nu er bedet langs vores hus alt for smalt og fyldt med kedelige planter og ukrudt, så der er nok at gå i gang med. Du må have god fornøjelse med de 29 planter og det nye bed!
   Sensommerhilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.