20. december. En duft af jul

duft af jul

Duften af nelliker og stjerneanis er noget af det mest julestemningsskabende jeg kender, og jeg strør gerne omkring mig med julekrydderierne i løbet af december. I dag har jeg pyntet citrusfrugter med nelliker. Siden jeg som barn var med til at stikke nelliker i appelsiner, har nelliker og citrus været noget af det mest julede jeg kan komme i tanker om.

Da jeg pakkede ned i forbindelse med at vi flyttede fra Vadekærgård, var jeg lige ved at sætte glasetageren til salg, men så huskede jeg at jeg plejer at bruge den til jul hvor den står i køkkenet med nellikepyntede citrusfrugter. I stedet for at køre den på loppemarked, lagde jeg den i en flyttekasse. En af de flyttekasser jeg først åbner i disse dage hvor vi for alvor flytter ind i vores køkken her på Ravnegård. 

I dag pakkede jeg etageren ud, og jeg kunne straks julepynte den, for jeg havde både nelliker, citroner, lime og appelsiner.  Godt at jeg gemte den etagere, for den udfylder altså en vigtig rolle i denne tid.

Nu står etageren og dufter af jul. Dog ikke i køkkenet som i dag har besøg af både snedker og blikkenslager. Men jeg har planer om at den skal finde sin rette plads i køkkenet inden juleaften …

Jeg håber at din 20. december bliver fuld af gode juledufte!


16 meninger om “20. december. En duft af jul”

 1. Man siger, at penge ikke lugter, og vel slet ikke dufter af jul. Meeen, måske lidt alligevel – i dag har jeg sparet 700 kr, fordi jeg har gratis opbevaring + hjulskifte på mit Falckabonnement. Da det jo skal til 2 gange om året, er det en besparelse på 1400 kr. pr år. Derudover er der en månedlig bilvask på abonnementet. Det kunne være, jeg skulle sætte mit Falckkort frem i vinduet; jeg kunne sprøjte lidt parfume på det …

  1. Jamen, så er det jo nemt klartet, Lisbeth. Du har måske allerede juleduft i stuen nu 🙂
   Og så håber jeg at din forkølelse er ved at være helt ovre!
   Kh Nana

 2. Hvor ser det fint ud! Godt du beholdt den fine etager. Måske skulle man give citrusfrugterne en chance som julepynt og -duft, det er aldrig rigtig slået igennem her – måske fordi jeg ikke er vokset op med det?

  1. Ja, jeg tror at barndommens jul kommer til at præge os en hel masse. Men jeg synes altså du skal give appelsiner med nelliker en chance 🙂 – Hvis du bruger citroner – og især lime – skal du bruge en syl, for ellers får du en øm tommelfinger!

 3. En god ide, som jeg næsten havde glemt – nu er der lige kommet lidt ekstra på min indkøbsseddel til senere i dag. Jeg har dog ikke en etager, men finder sikkert på noget andet.

  God solhvervsdag til dig, søde Nana

  1. Dejligt at jeg kunne minde dig om frugter med nelliker. Til gengæld har du lige mindet mig om at i dag er solhverv. Det er så godt. Vi trænger til solhverv 🙂

 4. Det er allerede på plads. Jeg mangler kun at hente min yndlingsjulebuket til spisebordet – en rigdom af knirkende tulipaner i alle farver.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.