En dejlig dag på Samsø

samsø
Nordby

I går var vi på Samsø, hvor vi havde en helt igennem dejlig dag. Vi så en god del af øen, og vi oplevede to højdepunkter. Det første var Nordby, som er en meget yndig by, fuld af charme og nostalgi. Her beundrede vi de smukke, gamle huse og det overvældende fine gadekær. Vi spiste også en god frokost.

nordby

Og så gik turen til Høneballehaven.

Høneballehaven
høneballehaven

Jeg har fulgt Lisbeths blog, Høneballehaven, i mange år, og jeg har længe ønsket at se haven i virkeligheden. Og det fik jeg lejlighed til i går. Både Lisbeth og hendes mand, Bent, var hjemme, og de er de sødeste haveværter. Det var sådan en god oplevelse at møde Lisbeth uden for internettet, og jeg mødte endnu en blogveninde, nemlig Aase, som var med på haverundvisning. Det gjorde oplevelsen endnu hyggeligere.

samsø

Jeg har forsøgt at fange nogle af de smukke, lange kik, som haven byder på. Det er flottere i virkeligheden, men jeg håber, at du kan få en fornemmelse af, hvor mange planter der er, og hvor smukt det hele hænger sammen.

Som en botanisk have

På et tidspunkt sagde Søren om haven, at den næsten er en botanisk have, og det er jeg enig i. Der er mange, mange forskellige planter, og mange af dem er relativt sjældne. Der er ingen navneskilte, som i en botanisk have, men Lisbeth kan stort set alle plantenavne i hovedet. Der er mange lange kik, mange smukke udsigter og de lækreste græsstier. Man kan blive ved med at finde nye detaljer og nye planter, som fx misteltenen herunder. – Den fik jeg først øje på, anden gang jeg passerede den:

mistelten

Der var rigtigt meget i blomst, men noget af det, der karakterisere haven er, at også smukke stammer og flot løv er i fokus. Det er ikke bare blomster alt sammen.

høneballehaven

Jeg har af og til læst på andre blogs, at man kan være heldig at blive budt på lagkage i pavillonen, når man besøger Høneballehaven. Og så heldige var vi. Og det var endda lagkage med friske jordbær.

samsø
Nye hundevenner

Lisbeth og Bent har to super søde hunde, Bellis og Schippo. Vi blev hurtigt gode venner:

samsø

Jeg tror, at det er Schippo, der ligger på bænken herunder. – Du må rette mig, hvis jeg tager fejl, Lisbeth!

samsø
Høneballehaven er en perle på Samsø

Jeg kan absolut anbefale et besøg i Høneballehaven. Man kan bruge lang tid i den have, som er meget varieret og fuld af overraskelser, værterne er varme og gæstfri, og hundene er ikke til at stå for.

høneballehaven

Jeg har helt glemt at fortælle at – ud over alt det andet gode – havde vi også vejret med os, da vi besøgte Samsø. – Men det fremgår vist af billederne …

12 meninger om “En dejlig dag på Samsø”

 1. Hej Nana
  Hvor var det godt, at du og Søren endelig fik set haven. Fint indlæg som fortæller en masse om os og haven, det er jeg glad for, og jeg er rigtig glad for, at I fik set den. Der er før nogle, som har sagt det samme som Søren, det er jo næsten en botanisk have, det var endda nogle som kendte Botanisk Have 🙂
  Nå men selvfølgelig havde du helt tjek på hundene, det er Schippo på bænken. I dag har Bellis også løbet efter kogler, vi havde besøg af min bror og svigerinde
  Kh Lisbeth

  1. Ja, vi er så glade for at vi måtte komme på besøg i Høneballehaven! Det, I har skabt, er så fint! Godt at der igen i dag har været nogle til at kaste kogler for Bellis 🙂
   Kh Nana

 2. Sikke en dejlig oplevelse at I har besøgt Lisbeth og Bent og deres smukke have – og set en del af Samsø. Hvor er det smukke billeder. Jeg har længe haft lyst til at gøre som jer.

  1. Jeg kan i hvert fald godt anbefale en lignende tur til jer! Jeg vil dog sige, at færgeoverfarten fra Jylland var ubehagelig, for der var ALT for mange mennesker og ingen som helst Coronaforholdsregler. Turen hjem til Sjælland var heldigvis langt mere behagelig, og det er jo den vej I skal 🙂

 3. Tak for sidst, Nana! Det var dejligt at møde dig og Søren og dele rundvisningen i Høneballehaven med jer! Sikke et sødt udtryk: blogveninde! Tak for det! Vi var så optaget og fokuseret på haven, at vi næsten ikke fik talt sammen, til gengæld fik vi lov at dele oplevelsen af den meget spændende have.
  Søren har jo ret – det er næsten som en botanisk have med alle de forskellige spændende vækster. Da jeg kom hjem, var jeg ikke helt tilfreds med mine billeder fra haven, især dem hvor sammenhænge og lange kig var i fokus, for billederne levede ikke rigtig op til oplevelsen 🙂 Du har nogen rigtige fine billeder af haven – og hundene 🙂

  1. I lige måde, Aase! Det eneste, der var galt med eftermiddagen i Høneballehaven, var, at den var for kort 🙂 Vi må mødes igen en anden gang og tale om blogs og om danskfag og om alt mulig andet 🙂
   Jeg forsøgte netop at tage billeder af de lange kik i Lisbeths have, og jeg er glad for, at du synes, de er gode. Men de lever jo slet ikke op til virkeligheden. Og dine billeder er der altså ikke noget i vejen med! De er så gode, at du ved det 🙂

 4. Nå, jeg havde lige skrevet en lang kommentar, men den forsvandt…

  Virkelig fine billeder fra jeres besøg på Samsø – der er virkelig skønt og særligt i Høneballehaven, som har rigtigt meget at byde på.
  Jeg har besøgt haven 8 gange og synes alligevel at jeg kender den godt, men alligevel gav dine smukke billeder en ekstra dimension.
  Jeg ville gerne have mødt dig, men det kan måske blive en anden gang.
  Hundene har helt sikkert nydt opmærksomheden fra dig og Søren.
  kh

  1. Øv, hvor træls, at kommentaren forsvandt!! – Jeg er glad for, at du orkede at skrive endnu en! Ja, Høneballehaven er en særlig have. Sikke en diversitet! Jeg vil også rigtigt gerne møde dig, Ulla! – Jeg tror, at det nok skal lykkes en dag, i en eller anden smuk have 🙂
   Kh Nana

 5. Kære Nana
  Jeg istemmer beskrivelsen af, at det er en botanisk have. Den er imponerende. Men den er også smuk, bare at gå rundt i, og det fanger dine billeder med de lange kik rigtig godt.
  Jeg er så heldig at have besøgt Lisbeth og Bent og haven for et par år siden, og jeg kommer der sikkert igen. Nok ikke i år, og da slet ikke med al den tætte persontrafik. Ganske vist tager jeg maske på for ikke at skulle tænke på det med afstand og for ikke at lade mig irritere, men alligevel… Forhåbentlig slap I med skrækken, så det bare står tilbage som en dejlig dag.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Ja, Høneballehaven tåler helt sikkert et genbesøg! – Og mon ikke trafikken tager af igen om et par uger, så der bliver fri bane igen 🙂 Jeg tænkte faktisk for første gang, at jeg gerne ville have haft en mundbind, om ikke andet så for signalets skyld. Jeg er ikke bange for Corona på egne vegne, men jeg fatter ikke, at man lukker et helt land ned med alle de voldsomme konsekvenser det har, for et øjeblik efter at give fuldstændig slip og nærmest lokke folk ombord på en stopfyldt færge.
   Men under alle omstændigheder havde vi en skøn dag på Samsø, og jeg er så glad for at have mødt Lisbeth og set hendes skønne have 🙂
   Kh Nana

 6. Vi har en tendens til at fokusere mest på dejlige og smukke blomster, men heldigvis er vi også mange som nyder træer med deres smukke stammer og løv, deribland LIsbeth i Høneballehaven. Hun har også været tålmodig med hensyn til at anskaffe små træer som jo heldigvis vokser sig store og dermed fundet sjældne træer til ok priser. Så tålmodig er jeg desværre ikke, jeg vi have højderne med det samme. Højder er vel også det jeg savner mest i min nye have, men de kommer jo…
  Det lyder som en dejlig dag, lige bortset fra færgeturen fra jylland, men herligt at I fik set Høneballehaven 🙂

  1. Ja, tålmodighed er godt at have, når man skaber en have fra bunden, og det er imponerende, hvad Lisbeth og Bent har skabt! – Jeg synes nu også, at I er kommet meget, meget langt med jeres nye have på kort tid. Selv tænker jeg ofte tilbage på min have i Holte, netop fordi der var store træer og gamle buske. Det giver en helt særlig stemning, nåe en have har højde.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.