En dejlig dag med besøg på Ravnegård

I går var en helt igennem dejlig dag. Vi var på den skønneste udflugt i det smukkeste forårsvejr. Det var sådan en dag hvor stemningen var helt magisk. Sådan en dag man kan tænke tilbage på og varmes ved i lang tid fremover.

dejlig dag
Der er ikke megen beplantning på grunden, men når man ser nøjere efter, dukker der alligevel fine ting op. Der er fx en del birketræer.

Vi var på besøg på Ravnegård. Vi havde nemlig fået lov til at køre forbi og se på udlængerne. Det ønskede vi først og fremmest fordi vi ville undersøge mulighederne for at tage vores ænder med os. Og ænderne kommer med. Der er nemlig den fineste lille hestestald som meget nemt kan trylles om til en andestald.

ravnegård
Der er også flere frugttræer, blandt andet dette pæretræ. Jeg kan i øvrigt vældig godt lide at længerne er hvide med en gul stribe i hovedhusets farve. Det er pænt.

Solen skinnede, og lærken sang. Det var ren idyl.

Ravnegård
Vadekærgård er fra 1875, og vores forrige hus fra 1898, men med Ravnegård rykker vi op i det tyvende århundrede.

Vi havde medbragt to stole som nu står deroppe, så vi også har noget at sidde på næste gang vi kommer. Og de søde nuværende ejere har givet os lov til at tage forbi igen hvis vi får lyst.

westie
Bella under fars stol.

Vi drak te og spiste marcinpanæg i solen.

skovtur
I baggrunden ses en lade som snart skal rives ned og – forhåbentlig – give plads til et glashus. Meget mere om det siden hen.

Det var egentlig meningen at vi ville have en mindre grund, end den vi har nu, men af forskellige årsager endte den med at blive lidt større: 2 hektar. Vi fik skridtet det meste af, og det er et smukt stykke land.

folde
Vi overtager igen en grund med folde, men denne gang er tanken at vi vil bevare en del af jorden som fold. Hvis vi får lov af Helsingør Kommune og af Fredningsstyrelsen (her er igen noget der følger mere om i andre indlæg), vil vi have får.

Da vi havde set os mætte på Ravnegård, kørte vi fem minutter i bil, og så var vi hos vores gode venner hvor vi drak kaffe til at køre den lange vej hjem på. Fem minutter! Det bliver bare så skønt at vi kommer så tæt på de to igen. Vi har altid tidligere boet tæt på hinanden, og vi har savnet nærheden. Vi skal gå så mange ture, drikke så meget te og have så mange gode snakke. Nej, hvor vi glæder os.

GemGem

GemGem

GemGem

26 meninger om “En dejlig dag med besøg på Ravnegård”

 1. Det var da en skøn tur I fik ud af gårsdagens sol.
  Det er godt nok meget jord, I får. Det turde jeg slet ikke, men det skal nok blive godt, når I kommer i sving, det er jeg ikke i tvivl om.
  Jeg gælder mig til at følge det 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det blev altså også til mere jord end vi havde tænkt os, men hvis fårene kan afgræsse en del, bliver resten forhåbentlig nogenlunde overskuelig.
   Jeg er glad for at du vil følge med. Vi kan bruge dine opmuntrende tilråb undervejs 🙂
   Kh Nana

  1. Vores nye hus ligger desværre også lige ud til vejen. Det er en ret ubefærdet vej, men det er vores nuværende vej sådan set også … Jeg er i tvivl, men, åh, jeg gad godt have en kat mere 🙂
   Kh Nana

  1. Vi havde skelet til vejrudsigten, for det føltes ret vigtigt at vores første besøg alene på gården skulle blive i solskin 🙂

  1. Ja, vi har måttet sande at vi ikke duer til at bo så langt fra alle dem vi kender, og vi glæder os til at komme tæt på dem igen 🙂

 2. Det lyder som en rigtig god idè at I besøger jeres nye sted, så i kender det lidt inden I flytter ind, det bliver så spændende og skønt I kommer tæt på jeres venner igen. I dag har vi haft sne igen, men i morgen må det blive forår.
  Dejligt at følge jer. Kh Ulla.

  1. Åh, ja, al den sne! Her er sneen endelig ved at smelte, men der ligger stadig nogle kedelige bunker rundt omkring. I morgen bliver det forår. Det har jeg hørt 🙂
   Tak fordi du vil følge med, Ulla!
   Kh Nana

 3. Det er dejligt, at I kunne få lov til at komme forbi så går det lettere med at lægge planer. Gården ser hyggelig ud og det må være dejligt, at komme tæt på vennerne.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  1. Ja, det er nemlig så fint lige at se det hele i god tid inden overtagelsen. Køberne af vores gård har også været forbi her nogle gange, og det er rart at kunne hjælpe dem med det.
   Jep! Vi glæder os så meget til at blive næsten-naboer med vores venner igen 🙂
   God solskinsdag til dig, Lene!
   Kh Nana

 4. Hvor er det spændende alt sammen. Jeg håber, I får lov til at holde får :)…og ja, det var et fantastisk vejr igår. JEg var helt høj over at kunne gå i haven og rent faktisk lave noget.

  1. Ja, man bliver da helt overvældet når vejret minder om forår! Og i dag tegner til en smuk forårsdag. Ih, hvor vi trænger 🙂
   God solskinsdag til dig, Esther!

 5. Åh kære Nana
  Sikke en herlig dag og tur I havde. Det bliver da så godt når I er flyttet, og dejligt ænderne kan komme med.
  Ønsker jer en smuk dag

  Knus
  Lone

  1. Ja, det var sådan en dag man kan være glad af i lang tid!
   Tak – og i lige måde! Det er min datters fødselsdag, så jeg fødselsdagshygger med hende 🙂
   Knus fra Nana

 6. Hvor bliver det skønt for jer! Sikke en glæde og hvor må du have mange sommerfugle i maven over alt det nye og spændende I skal igang med 🙂
  Jeg glæder mig til at følge med i alt det I skal lave.
  Mange knus Vibeke

  1. Ja, jeg må indrømme at der er nogle sommerfugle i maven når jeg tænker på alt det der venter om kort tid 🙂
   Jeg er så glad for at du vil følge med, søde Vibeke!
   Knus fra Nana

 7. Gleder meg til å følge deg til den nye gården og alt dere gjør. Det ser ko så flott ut.

  Jeg har kjørt ned til min sommerbolig og her er 50-75cm snø!!! Tror jeg bare blir her et par netter og kommer tilbake når den er borte. Nå vil jeg ha vår.

  Beste hilsen Ingrid på https://ingridtunheim.no

  1. Jeg er glad for at du vil følge med, Ingrid!

   Men, altså, vi har haft sne nok! Her til morgen, da jeg så ud ad vinduet, var der for første gang ingen sne at se. Jeg håber det meget snart ser sådan ud omkring jeres sommerhus!

   God onsdag til dig!

   Kh Nana

 8. Det lyder som en rigtig dejlig dag man bliver glad af. Rart i kan have jeres ænder med og måske få flere dyr. Men det i kommer tæt på venner er guld vær fordi de betyder så meget for vores liv. Syntes jo famillie og venner gør livet helt.

  1. Ja, det var sådan en dejlig dag. Og det er en god stemning vi kan tage med os når vi kommer for at overtage gården d. 1. maj. Jeg håber på masser af solskin og god stening på Ravnegård.
   God onsdag til dig, Jonna!
   Kh Nana

 9. Hej Nana.
  Hvor hyggeligt at høre om jeres planer for jeres nye liv i det område, hvor I helst vil bo. Og så besøg der på en af de få solskinsdage, vi har haft indtil nu! Dejlige billeder. Det bliver spændende at følge dig på din blog i de nye omgivelser.
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Ja, sådan en gang solskin gør noget godt for stemningen 🙂
   Det glæder mig at du vil følge med når vi rykker nordpå! Og jeg glæder mig til at fortælle om det hele når det for alvor bliver vores sted.
   God onsdag til dig!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.