En dag i hundenes liv

en dag i hundenes liv
Lange sommerdage og udeliv

I foråret fik vi indhegnet hele vores grund, og de penge vi gav for det, er nogle af det bedste penge, vi har brugt på Ravnegård. Det er og bliver fantastisk, at vi kan have hundene med, når vi er ude.

I de lange sommerdage, som vi nyder for tiden, er vi ude fra morgen til aften. Alle fem. Almindeligvis går vi en lang tur i løbet af dagen, men på dage som i dag, kan det ske, at den lange tur bliver erstattet af en dag i haven og en kort aftentur i vores lokalområde. Hundene er super gode til at få noget ud af en dag i haven. De er helt flade, når vi kommer ind om aftenen.

Godt begyndt …

Dagen starter ude. Westierne har en fast morgensolplads på gårdspladsen. Den indtager de, straks de er stået op. Her ligger de, indtil vi når dagens første højdepunkt: Morgenmaden.

hunde i solen

Mens westierne dovner i solen, ligger Olga i skyggen og vogter hoveddøren. Kun afbrudt af nogle raske løbeture, når et par duer flakser provokerende i luften over hende.

collie
Uden mad og drikke …

Hundene er altid der, hvor vi er, og opad formiddagen bevæger vi os for tiden om bag gården, hvor vi arbejder med georginehaven (mere om den snart, men jeg kan allerede nu afsløre, at georginerne er i bedring). Når vi er deromme på gårdens bagside, futter hundene rundt og afsøger grunden for fødeemner, og de finder hele tiden et eller andet, de kan fortære. Herunder er Bella optaget af at finde noget spiseligt i den kløver, der vokser på bagpladsen.

en dag i hundenes liv

Når de er tørstige, drikker de af søen eller af de gamle murerbaljer, vi har stående som regnvandsopsamlere.

en dag i hundenes liv
murerbalje
Ro på

Om eftermiddagen – efter de har fået mad for anden gang – falder der ro på hundene, og de finder nogle gode sidde- og liggepladser tæt på deres mennesker.

en dag i hundenes liv
en dag i hundenes liv

Om aftenen, når menneskene har spist, går vi en lille tur op ad den sti, som fører igennem markerne i den anden ende af vores lillebitte landsby. Sådan en tur viste jeg billeder fra i går, men du får lige et mere her:

en dag i hundenes liv

Der er megen livsglæde og livsnydelse i de tre hundeliv. Skulle man selv have en dag, hvor glæden ligger lidt langt væk, skal man bare se på Olga, når hun forsigtigt drikker af murerbaljen uden at skubbe til de flydende rosenhoveder. Eller man skal se Bella, som ligger fladt på siden midt i solen og nyder varmen. Og skulle de to syn – imod forventning – ikke have højnet humøret, skal det i hvert fald nok hjælpe at studere Asta, som vader, tramper, svømmer og drikker sig igennem søen for derefter at drøne henover græsset, møgbeskidt og tydeligt lykkelig.

Reklamelinks:
Hundeskåle (vi mangler nogle pæne), fuglefoderhuse (mangler vi også) og andet godt til dyrene
Gamle murerbaljer i zink i samme stil som vores.

P.S.: Billedet øverst i indlægget er ikke fra i dag. Det tog jeg den dag, vi så en skypumpe oppe på stranden. Det er et af mine yndlingsbilleder, og jeg ser det hver dag, for jeg bruger det som baggrund for mit skrivebord på min computer.

8 meninger om “En dag i hundenes liv”

 1. Sikke et hundeliv. Det er utrolig smukt.
  Det gad jeg godt Carl-Johan havde.
  Men det er jo svært når vi ikke er hjemme om dagen.
  Men jeg må trøste mig med at drengene er tidligt hjemme og om en uge har de sommerferie.
  Så er Calle ude det meste af dagen. Han kan gå ud og ind som han vil.

  Rigtig skøn lørdag Nana
  Knus

  Charlotte

  1. Jeg er sikker på, at Calle har et godt hundeliv 🙂 Jeg har altid haft hunde, også da jeg gik på arbejde, og også da jeg som ung boede i lejlighed. Dengang kunne jeg bare ikke springe ture og anden aktivering over, som vi kan gøre nu, fordi hundene aktiverer sig selv 🙂
   Tak, Charlotte og dejlig lørdag til dig!
   Knus fra Nana

 2. Ja vore hunde har det godt – især når de kan løbe frit omkring i haven sammen med os, det er en virkelig god investering at hegne haven ind. Bellis er altid med rundt, hvorimod Schippo ligger på sin udkigspost og kun bevæger sig ud, når nogen skal have skældud.
  Kh og god lørdag
  Lisbeth

  1. Det er godt at Schippo kan passe på jer allesammen 🙂
   Tak, Lisbeth – og god lørdag til jer! – Her REGNER DET, og jeg er så glad for, at vi ikke skal vande have i aften! Jeg håber, at I også får vand fra oven,
   kh Nana

    1. Hej igen, Lisbeth.
     Ja, jeg har handlet hos hende flere gange 🙂 Jeg har endda været forbi for at hente noget hønsehegn engang. Vi boede ret tæt på, da vi boede i Sydsjælland.
     Øv, at I ikke har fået regn. Jeg siger dig, at vi nyder vores regn!
     Kh Nana

 3. Sikke et perfekt hundeliv I har givet dem alle 🙂
  Og skønne billeder, de siger bare alt 🙂
  Min gamle grand danois er ikke så meget med ude mere, hun ligger helst i sofaen og ser tv, hygger, vil kæles og have godbidder.
  Kan I alle have en dejlig weekend 🙂

  1. Åh, grand danois’er er bare så chamerende! Jeg kan lige se hende ligge i sofaen og se TV 🙂
   Tak – og i lige måde, Tina!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.