Drømmegaven er heldigvis fortid

drømmegaven

Jeg er netop faldet over nogle fotos som stammer fra min tid som webshopejer, og jeg sidder og varmer ved at den tid er ovre. Det er snart to år siden jeg lukkede Drømmegaven. I Drømmegaven solgte jeg dimser som en god veninde kalder den slags. Det var keramik, stentøj, stearinlys, vaser, viskestykker, vattæpper. Alt sådan noget. Dengang fulgte du måske min tidligere blog – som også hed Drømmegaven – og så kan du nok huske udvalget. Ellers kan du få et indtryk ved at se billederne her på siden, for de stammer alle fra butikkens varekatalog.

drømmegaven

Det var en gammel drøm at have butik, og da jeg pga. sygdom kun kunne passe mit undervisningsjob få timer om ugen, ville jeg forsøge mig som webshopejer. Jeg tænkte at sådan en webshop kan man passe hjemmefra, og at det måske på sigt ville være en mere skånsom deltidsbeskæftigelse end lektorjobbet. Det viste sig ret hurtigt at jeg ikke var god til at have en butik, og efter et par år lukkede jeg Drømmegaven. Det skulle jeg nok have gjort lidt tidligere, men jeg havde ligesom ikke overblik til at stoppe. Butikken endte med at have været en dyr hobby.

tove jonsen urtepotter

Jeg er fuld af beundring for dem der får en forretning ud af en webshop. Jeg kunne ikke. Og når nogen af og til siger at jeg var god til det med butikken, må jeg sige at det var jeg virkelig ikke. Den side af butikken jeg kunne lide – og som jeg mestrede – var formidlingsdelen. Jeg kan godt lide at formidle. Det er også det jeg har levet af i mange år som gymnasielærer. Jeg kunne godt lide at tage billeder og at beskrive varerne, og jeg slap vist også meget godt fra det. Men det der med at købe og sælge, det duer jeg ikke til.

mynte stentøj

Det var en stor lettelse, og jeg kan sige at jeg skal aldrig igen have en butik. Jeg vil hellere have en blog!

 

Gem

Gem

Gem

Gem

32 meninger om “Drømmegaven er heldigvis fortid”

 1. Det var altså også de skønneste ting, du havde i Drømmegaven. Men det er et hårdt marked. De fleste har jo begrænsede midler til den slags, og derfor kigger de kun, for det er jo så skønt at kigge på. Sådan har jeg det da også selv. Godt, du kom ud af det nogenlunde med skindet på næsen. Jeg har hørt om folk, hvis kuldsejlede webshopdrømme har drevet dem fra hus og hjem.
  Kh, Karen

 2. Ja det var fint med Drømmegaven, synd det ikke rigtig gik. Du er i hvert fald god til at formidle.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg syntes faktisk slet ikke det var sjovt da det kom til stykket, så det var ikke synd at det ikke gik. Det var bare en lettelse at få butikken lukket 🙂 Tak for de pæne ord om formidlingen, søde Lisbeth!
   Kh Nana

  1. Ja, der var mange fine ting, men jeg følte mig også lidt tung af alle de ting, og når jeg ser tilbage to år efter jeg lukkede butikken, er det stadig en lettelse 🙂 Nu nyder jeg at se på andres fine butikker 🙂

 3. Det er en stor ting at være ærlig overfor sig selv – at vide hvad man kan – og ikke kan.
  Jeg syntes selv det er mega svært….
  Men du kan så meget … du er fantastisk til at skabe stemninger. Du viser altid smukke billeder og jeres hjem…. det er SÅ smukt. Din blog er altid spændende og indbydende… og et fristed.
  KNUS

  1. Hvor er du sød, Susan! Tak! Og jeg kan så sige det samme til dig, for du kan da bare virkelig noget med stemninger! Og så kan du lave en bog 🙂 Den glæder jeg mig til at se!
   Knus

 4. Interessant at høre hvorfor du lukkede. Jeg troede faktisk at det var pga sygdommen. Men jeg forstår godt at du tog det valg, for det skal jo være en glæde at ha sådan en butik.
  Personligt tror jeg at jeg ville ha det lige omvendt af dig, hvis jeg havde sådan en. Jeg elsker at købe ind og gå på markeder men det der med at formidle og tage billeder…..det er jeg altså ikke så skarp til. Det er for mig det kedelige. Men det ville helt sikkert få det samme udfald som dit.
  Godt at du kom ud af det med skindet på næsen. Og så er du jo den erfaring rigere.
  Men det var nogen fine ting du havde i din shop!
  Og nu har du en virkelig hyggelig og smuk blog, hvor man kan mærke personen bag

  Tak for endnu et godt indlæg

  1. Jamen, sygdommen spillede også en rolle, Vibeke, det er rigtigt. Jeg kunne ikke selv overkomme at pakke og køre på posthuset og den slags, så det ordnede min mand, og det var jo ikke meningen 🙂 Så det var en grund mere til at det var en lettelse at stoppe.

   Det lyder næsten som om vi skulle have slået os sammen om butikken 🙂 Så kunne du have handlet, og jeg kunne have taget billeder og skrevet tekster.

   Tak for dine smukke ord og min blog. Dem er jeg glad for! Rigtigt glad!

 5. Det var nydelige bilder fra butikken din, så den delen var du i alle fall dyktig på. Jeg er heller ikke god på å kjøpe og selge. På flyet får jeg som oftest mine kollegaer til å selge fra det tollfrie vareutvalget, mens jeg gjør noe annet. Du er dyktig på blogg i alle fall. Hilsen Ingrid

  1. Ja, vi kan ikke være dygtige til det hele! Det gælder vist ofte om at lave noget man synes er sjovt eller udfordrende på den gode måde. Så er det formentlig fordi man allerede er lidt dygtig til det – eller også kan man blive det 🙂

 6. God morgen Nana
  Erkendelser er gode. Jeg syntes også du er eminent til at formidle i lækre/SMUKKE billeder og rene ord.
  Jeg har erkendt at det ligger ikke til mig, det med at tage billeder af tingene og få dem lagt lækkert og inspirerende ind, der rækker tålmodigheden og tiden ikke. Så har for efterhånden lang tid siden besluttet at ligge kræfterne i den fysiske butik. Markedet er benhårdt, og forandres så kvikt, men syntes det er spændende, det udfordre i alle tilfælde mig til at forfine en del mere;-) Og jeg føler mig så velsignet at jeg har en mand der bakker op, og kan sørge for at vi kan bo her.
  Ha en dejlig dag
  Knus

  1. Ja, det er sandt, Anette: Erkendelser er gode.

   Tak for de smukke ord om mine formidlingsevner 🙂

   Jeg kan godt forstå at du ikke orker at vedligeholde en internetside med dine varer. Det var altså også min erfaring at det slet ikke kan betale sig … Din fysiske butik ser så indbydende ud, og det gør den jo fordi du har dit fokus og bruger dine kræfter der. Det tror jeg er et godt valg! Og så viser du jo også mange af dine spændende ting på bloggen. Det er godt at følge dig!

   Knus

  1. Ja, og du var en dejlig kunde, Susanne 🙂 Men her to år efter er jeg glad for at jeg er færdig med at afprøve rollen som butiksindehaver …

 7. Det er dejligt at høre, at du ikke har fortrudt lukningen af Drømmegaven. For os, som ikke har prøvet kræfter med den verden at være ejer af en webshop, kan nok slet ikke forestille hvilket arbejde det kræver. Og lysten skal drive værket. Når det så er sagt, så nød jeg – og gør det stadig – alle dine indlæg (både fra Drømmegaven tiden og denne blog) for du kan noget helt specielt med billeder og tekst. De ovenstående billeder oser langt væk af sommer sol og positiv stemning og gør en i godt humør (og det er lige hvad jeg trænger til). Så tak søde Nana, fordi du beriger min dag med en humørvitaminpille :-). God weekend til dig og dine. Kh Mette

  1. Jamen, tak, søde Mette, for at du skriver så vældig pæne ord til mig! Jeg håber at forårsolen skinner hos jer i dag som den gør her. Den er der virkelig humørvitaminpiller i 🙂

 8. Drømme skal man jo prøve af men det er slet ikke altid at det man drømmer om også er det der giver glæde i længden. Til langt de fleste job høre der masser af funktioner som vi andre ikke rigtigt ser og sådan er det helt sikkert også med en webshop. Hvis ikke selve det at skaffe de rigtige vare til den rigtige pris er et talent man har (eller formår at tillærer sig) så går det jo helt klart ikke, hellere ikke selvom man som du har talent for fotos og formidling. Det er iøvrigt min dyrtkøbte erfaring i livet at INTET kommer nemt. Alt hvad der er værd at have koster arbejde og derfor er det som Mette skriver herover helt essentielt at lysten driver værket. Jeg er glad for at du ikke fortryder din beslutning. Jeg synes det var super sejt at du tog den for det er altid svært at vende ryggen til en drøm.

  Hav en fantastisk weekend.

  1. Tak, Marina! Det tog (nok også FOR) lang tid at nå til en beslutning om at lukke butikken, men da jeg først havde taget beslutningen, var det heldigvis nemt. Nu er drømmen prøvet af, og – som du siger – af og til er drømmene bedre som drømme end som virkelighed 🙂

   Det kommer selvfølgelig an på hvad man mener med at ting kommer nemt, men jeg synes egentlig at det er min erfaring at det man er allerbedst til, kommer relativt nemt, mens alt det andet kræver uforholdsmæssigt meget arbejde. At noget føles nemt hænger jo nok sammen med at man finder det interessant. Så kan det godt være man bruger masser af tid og energi på det, men det føles bare slet ikke som hårdt arbejde.

   Tak! Og en dejlig weekend til dig og dine!

 9. Kære Nana. Som du ved så elskede jeg Drømmegaven. Smukke ting og smukke smukke opstillinger:) 🙂 God weekend.
  Kh Grethe.

 10. Hei Nana:)
  Så ærlig og åpent du deler.
  Ja, salg og butikk er ikke bare ,bare. Tror ikke en helt vet hva det vil si uten å ha kjent det på kroppen.
  Flotte varer du hadde, men det er stor konuranse “der ute” .
  Godt å høre at du vil fortsette med blogg…du er jo så flink med bilder og design..en nytelse alltid å kikke innhos deg:)
  God helg til deg…solen skinner i mitt Hagerom..gleder meg til den første sikkelige hage-helgen iår!

  1. Hej Inger Marie.
   Du lavede jo en webshop for et stykke tid siden … Jeg håber at den går godt! Dine produkter ser super lækre ud 🙂
   Her har vi haft den første forårsdag i dag, og hvor har jeg bare nydt det! Jeg har været i haven det meste af dagen. Jeg ønsker dig en god weekend med masser af solskin og havetid!

 11. Det handler om at stoppe med at grave, inden hullet bli’r for stort. Men det er svært at nå til den beslutning, så hatten af for at du tog beslutningen og kom videre til nye projekter i stedet.

  Jeg har selv en webshop, og har indset at jeg aldrig kommer til at kunne konkurrere med de store webshops. Det er umuligt simpelthen. Så nu ruller den på lavt blus, så længe der er et lager at sælge ud af. Jeg selv kigger mod nye græsgange, og det føles faktisk rigtig godt og knap så stressende.

  Rigtig god weekend til jer på landet.

  1. Hi-hi, ja, man skal ikke grave sig alt for dybt ned 😉

   Jeg har jo ikke fulgt din blog så længe, og jeg vidste ikke at du har en webshop. Jeg har lige læst dit indlæg om iværksætteri, og det er så fint! Jeg har endnu ikke fundet et link til din webshop, men jeg kikker lige efter det igen, for jeg vil da gerne se butikken! Held og lykke med de nye græsgange! Det er dejligt at være på vej til noget nyt og spændende.

   Tak – og god weekend til dig og dine,, Therese!

 12. Din butik var spændende, men indlæggene om hus, have og hunde er endnu bedre. Håber på en bog fra din hånd med billeder og tekst. Og så planlægger jeg at åbne et (fysisk) galleri, så hvis du har nogen gode råd fra din tid som butiksindehaver, så vil jeg elske et indlæg om det. Tak for en skøn blog 🙂

  1. Tak for din søde kommentar, Anne Sofie! Uh, jeg kunne godt have lyst til at skrive sådan en bog, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan. Tak for din tillid!
   Det lyder spændende med et galleri! Jeg har aldrig prøvet at have en fysisk butik, så jeg har ingen gode råd, desværre. – Det skulle da lige være, at være i super god tid med at bestille kortbetaling hos Nets. Det husker jeg som lidt af et mareridt. Må jeg spørge, hvor dit galleri skal ligge? Under alle omstændigheder: Held og lykke med det!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.