Det spirer og gror i køkkenhaven

Jeg når ikke så meget ad gangen i min køkkenhave, men jeg laver noget derude næsten hver dag, og jeg synes at den begynder at tage form for alvor. Der er en masse derude der spirer og gror allerede. En enkelt artiskok har overlevet vinteren:

artiskok i april

Ærteskuddene kan man se vokse dag for dag, ja, næsten time for time. Jeg såede ærterne i begyndelsen af januar. Det er såkaldte vinterærter der skulle være spiseklar som sukkerærter allerede i løbet af maj.

spirer af ærter

Rabarberne flyttede jeg i efteråret. De stod og strittede midt i græsplænen i frugthaven, men jeg tænkte at de hører hjemme i køkkenhaven. De fleste har vist overlevet, og de ser ud til at være ved godt mod oven på flytningen.

rabarber i april

Krydderurterne skyder i vejret. Herunder er det mynte:

spirer af mynte

Løgene som jeg lagde for ganske kort tid siden, viser sig allerede med smukke spirer.

løgspire

Næsten alle frugtbuske står med blade, …

frugtbusk

… og aspargeserne ser sunde og fine ud. Vi kan høste lidt asparges i år, for de var allerede et par år gamle da jeg satte dem sidste forår.

aspargesskud

I dag har jeg lagt den første række kartofler. De ligger under halmen til venstre i billedet. Til venstre for dem, skal der være en halmsti, og på den anden side af den solsikker. Jeg tror at det stykke jeg er ved at gøre klar til solsikker bliver for stort til dem alene, så jeg supplerer nok med en række græskar. Til højre skal der lægges yderligere 4-5 rækker kartofler.

kartoffelrække

Jeg føler mig meget rig når jeg går i min køkkenhave. Allerede her i starten af april.

Hvis du har lyst til at læse mere om vores køkkenhave, finder du nogle indlæg her.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

14 meninger om “Det spirer og gror i køkkenhaven”

 1. Hej Nana
  Først tillykke med skønne Viola:-))) Og det forrige indlæg nåede jeg aldrig at kommentere på, men det var utroligt godt, og spændende at læse kommentarerne til. For det kan være en følsom affære at blogge, men heldigvis mest positiv.
  Det kribler efter at komme i køkkenhaven, jeg fik også taget hul på den i går. Og nu glæder jeg mig endnu mere til at lægge kartoflerne, og så ærterne, og og, det er en fantastisk følelse.
  Ha en god dag
  Knus Anette

  1. Hej Anette.
   Tak skal du have! Den lille Viola bor stadig alene på mit arbejdsværelse, men det ser ud til at hun langsomt falder til, så hun snart kan hilse på de andre dyr 🙂
   Du kan godt glæde dig til at tage hul på køkkenhaven for i år. Det ER altså bare så dejligt at nulre rundt blandt ærtespirer og læggekartofler 🙂
   Dejlig dag til dig, Anette!
   Knus

 2. Du ejer evnen at skabe skønhed omkring dig 🙂 Hvilken køkkenhave, du der skaber – det bliver en fryd at følge 🙂

  1. Tak for den smukke kompliment, Miri! – Og så fra dig der i den grad har blik for skønhed 🙂
   Det er så dejligt at du er tilbage i blogland! Jeg håber du får lyst og overskud til at blogge engang imellem!

 3. Dejligt groaktivitet i køkkenhaven, du har nået meget i køkkenhaven synes jeg :-). Det er rigtig godt ud Nana. Aspargeserne er langt fremme – her er de først lige tittet frem med hovederne nogle enkelte steder. Hvilken sort løg er det du har lagt? Jeg er også i fuld gang i køkkenhaven og snart er den parat til at blive fyldt med masser af frø :-). Her er der også en artiskok gået til, de andre er der liv i. Rigtig god dag til dig i haven :-). Knus Mette

  1. Uh, der fik du mig, Mette! Jeg er nok verdens dårligste køkkenhaveejer når det kommer til at huske hvad jeg sår og lægger hvor! Det skal jeg altså blive bedre til!! Nå, men jeg har lagt nogle zitauerløg, nogle rødløg og nogle skalotteløg … tror jeg nok 🙂
   I dag har jeg ikke været i haven, men i København. Det skal også til engang imellem 🙂 Jeg håber at du har været i din have i solskin!
   Knus

   1. Åh det var ikke meningen :-). Jeg var bare nysgerrig fordi jeg har haft dårlig erfaring med løg i køkkenhaven så jeg var interesseret i hvad du havde gjort og med hvilken slags. Tror at jeg i år vil forsøge mig med små planter og så se hvad resultatet bliver. Kh Mette

    1. Hi-hi, nej, det ved jeg godt 🙂 Indtil videre er min eneste erfaring at den ene række (og jeg kan ikke huske hvilken slags) spirer, men meget kan jo gå galt 😉 Vi må sammenligne løg henover sæsonen, så vi kan blive klogere.
     Kh Nana

 4. Jeg er bittelitt misunnelig på den kjøkkenhagen, kjenner jeg. Den ser helt vidunderlig ut, og så kjekt å følge med på alt som spirer og gror. Rabarbra, urter og bærbuskene våre på hytta spirer også. De små gledene er til sammen de store. Ønsker deg en fin dag.

  1. Ja, det er de små glæder der betyder noget i den store sammenhæng 🙂
   Jeg begyndte at anlægge køkkenhaven sidste år, og jeg er ikke færdig endnu, men jeg er virkelig glad for den, og jeg hygger mig meget med den 🙂
   Tak og god aften til dig, Ingrid!

 5. Kære Nana.
  Hvor er jeg glad for at I kunne blive på Jeres dejlige gård.
  Det ser ud til at der kommer rigtig mange glæder op af jorden. Og sikke et efterår det bliver :):)
  Tillykke med lille smukke Viola. Hun har helt sikkert fået et dejligt hjem.
  Jeg ville så gerne skrive noget “brugbart” til dit dejlige indlæg om at blogge, men det er der heldigvis andre der har gjort, så dem vil jeg bare tilslutte mig. Jeg er næsten altid inde på din blog for at læse dine skønne varme og livskloge indlæg. Håber at du vil blive ved med at blogge.
  Kærlige tanker fra Eliane

  1. Kære Eliane.
   Ja, jeg må sige at jeg nyder at gå rundt her på gården nu, og jeg er meget lettet over ikke at vi ikke skal til at pakke alting ned igen allerede. Og især køkkenhaven er en stor glæde 🙂
   Tak, skal du have! Hun er en sød lille én, hende Viola, nu håber jeg bare hun falder til her hos os. Der er jo mange hun skal vænne sig til …
   Jeg er så glad for at have dig som læser, Eliane, men det ved du allerede 🙂 Og jeg har ingen som helst planer om at holde op med at blogge 🙂
   Kærlige hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.