Det spirer og gror i frugthaven

frugthaven

Forleden skrev jeg om hvordan det spirer og gror i køkkenhaven. Det gør det også i frugthaven som vi anlagde sidste år. Alt er stadig nyt, og frugthaven ligner ikke for alvor en have endnu, men jeg kan godt se konturerne, og jeg er meget tilfreds.

Hækken af paradisæbler som vi plantede sidste forår trives i bedste velgående. I går lugede jeg den første halvdel, og i dag fortsatte min mand lugejobbet.

paradisæblehæk

Der er knopper eller grønne blade på samtlige frugttræer. Så bliver man da glad!

frugtknopper

De mange narcisser som jeg lagde i efteråret, så jeg fik vabler i hænderne, pibler op allevegne og blomstrer skønt. Til efteråret vil jeg lægge endnu flere (og jeg vil bruge nogle grove havehandsker).

narcisser i frugthaven

I dag, da jeg kom hjem fra en meget vigtig tur til København, slog vi en sti i græsset i frugthaven. Det er meningen at resten af græsset får lov til at vokse indtil løgenes blade er visnet ned. Når vi ikke klipper græsset, får vi desuden glæde af tusindvis af violer der dækker det meste af frugthaven:

violer i græsset

Olga forbarmede sig over Asta der altid gerne vil lege.

hundene leger

Du kan nok forestille dig hvor meget afklippet græs der kommer ind i huset når hundene har trillet sig på en nyslået plæne …

hundene leger

Jeg forsøgte at fotografere frugthaven fra balkonen på 1. sal, men det kan man ikke, for man kan ikke få det hele med i billedet, og, ja, den bliver slet ikke så imponerende som jeg synes den ser ud i virkeligheden. Men de to hunde ser så søde ud, at billedet kommer med alligevel. De stoppede deres leg da de fik øje på mig på balkonen. Og så smilede de til fotografen.

hunde i frugthaven

Den vigtige tur til København som jeg brugte dagen på, var besøg hos min datter som har fødselsdag i dag. Hun fik mange gaver, for hos os er det både mennesker, hunde og katte der giver gaver. Og så var der en lille buket fra haven.

fødselsdagsgaver

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

24 meninger om “Det spirer og gror i frugthaven”

 1. Tillykke med datteren 🙂
  Hvor er der smukt i frugthaven 🙂 Bliver så fint med de slåede stier i det høje græs.

 2. Ja det er desværre svært at få det hele med, når man står på første salen og tager billeder, det kender jeg godt. Men du fik da hundene med 🙂 Vi har også haft hæk af malus sargenti, men det var ikke nogen succes, det er ikke til at holde rent for kvikgræs imellem dem, jeg håber, det lykkes for jer. Vores er fjernet igen.
  Tillykke med datteren.
  Kh Lisbeth

  1. Vi er i hvert fald flittige med at luge, og jeg tænker at når hækken når en vis størrelse, gør det ikke noget at der vokser noget op imellem planterne. Indtil videre går det godt, heldigvis 🙂
   Tak!
   Kh Nana

 3. Så grønt og fint hos deg, men vi kommer etter. Det spirer litt her, på både busker og frukttrær, men vi har problem med rådyr som spiser på epletrærne om vinteren, men de er jo søte.
  Skjønner godt at du har det fint i hagen. Ha en fin dag.

  1. Ja, de er både søde og sultne, rådyrene 🙂 Her har vi hegnet haven ind for at holde hundene hjemme, men samtidig holder vi rådyrene ude, og det er meget rart. Jeg så lige ovre på din blog at du hænger sæbe i træerne. Det trick har jeg aldrig hørt om før 🙂
   God aften til dig, Ingrid!

 4. Tillykke med datteren, det er så dejligt med husdyr som er med på at give gaver;)
  De to linselus forstår at gøre sig godt på billeder, hvor sidder/står de fint og smiler, sådan noget forstår mine slet ikke jo mere jeg ønsker at de skal kikke på mig desto mere vender de ryggen til:-)
  Jeg fornemmer at frugthaven bliver flot når den vokser til.

  1. Ja, det med at kæledyr kan give gaver lærte jeg af min eks-svigermor, og det tog jeg straks til mig. Det er så hyggeligt 🙂
   Jeg synes også jeg kan se frugthaven for mig – sådan 10 år fremme i tiden – og jeg tror det nok skal blive godt. I første omgang glæder jeg mig til at græsset bliver lidt længere uden for stierne, så strukturen bliver mere tydelig.
   God aften til dig, Lisbeth!

 5. Det er nogle kære hundebilleder du tager.
  Når jeg forstørrer det næstsidste billede, kan man tydeligt se, hvor opmærksomme hundene er på fotografen.
  Og jeg kan se, at du har en kæmpe have, meget velholdt.
  Nu skal du måske passe på, at det ikke bliver en hel Søren Ryge have.Så bliver arbejdsindsatsen i hvert fald stor!
  Kh
  Annette

  1. Tak, Annette! Hundene er søde til at stille op til fotografering 🙂
   Vi har faktisk ikke rigtigt nogen have, blot en stor grund som, da vi overtog den for godt et år siden, var udlagt til hestefolde. Vi arbejder på at omlægge til have – og jeg tænker en del på at haven ikke skal være alt for arbejdskrævende. Fx håber jeg at frugthaven her passer sig selv fuldstændig i løbet af et par år. Lige nu luger vi omkring træerne, og vi gøder med hestemøg, men ellers er det faktisk allerede nemt.
   Har du selv have?
   Kh Nana

   1. Ja, jeg har en gammel villahave med store træer, lidt frugttræer, blomster og sommerhindbær.Vi har boet her i 43 år, så det er en helt anden situation end din.
    Jeg har også en lille køkkenhave på 5×10 m ikke langt herfra, hvor jeg har grønne aparger, jordbær, kartofler, stangbønner og efterårshindbær.Her er solåbent og fællesskab med andre køkkenhavenørder.
    Og så har jeg en islandsk fårehund, en han på 12 år, der helst går i hælene på mig hele tiden, hvis altså han får lov.
    Kh
    Annette

    1. Åh, sådan en gammel have går vi andre jo og drømmer om 🙂 Den lyder dejlig! Og smart at du har køkkenhaven på en anden plet – i selskab med andre køkkenhaver.
     Hyggeligt at høre lidt om dig 🙂
     God torsdag til dig, Annette!
     Kh Nana

     1. Tjah!
      De forskellige havefaser har hver deres charme.
      Din er fyldt med drømme og ideer og med høj himmel og en masse plads.
      Annette

 6. Tillykke med datteren 🙂

  Det ser kanongodt ud med de stier i græsset. Det bliver da superflot når græsset er vokset endnu mere. Håber du viser billeder på det tidspunkt også 🙂

  1. Tak skal du have, Esther! Ja, jeg tror det bliver godt med de stier. Lige nu er det hele jo i baby-udgave, men om et par år … 😉 Jeg skal nok vende tilbage og vise frugthaven når træerne (forhåbentlig) blomstrer i det lange græs 🙂
   God torsdag til dig!

 7. Hvor ser det bare skønt ud i frugthaven :-). Og super god ide med en sti i græsset, det bliver en fantastisk fornemmelse at gå der når græsset bliver højere. Jeg kan sagtens fornemme det ud dit billede fra 1.salen. Kh Mette

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.