Det smukke nordsjællandske landskab

I dag har vi gået tur i vores lokalområde. En tur, vi aldrig før har gået, men som jeg gerne vil gå igen. Vi bevægede os igennem det smukkeste nordsjællandske landskab. Helt bedårende er det. Tænk, at man blot skal gå få hundrede meter fra vejen ad en grussti for at befinde sig midt i så skønne omgivelser.

nordsjællandske landskab
Vi gik langs Pandehave Å.

Vores tur gik gennem et stykke fredet landskab i udkanten af det område, der kaldes Rusland. Først og fremmest fylder det mig med stor glæde at gå igennem så smukt et landskab, men jeg rammes også af et strejf af vemod. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor smukt der har været allevegne, indtil vi mennesker kom og byggede veje og butikscentre og villakvarterer næsten overalt.

engnellikerod
Vi så mange, mange eng-nellikerod i blomst. De minder mig om min barndom, for de voksede i store mængder langs kanalerne i Aldershvileparken, som var stødte op til mit barndomshjem.

Jeg har selv stor glæde af både veje og butikker, og jeg har i mange år boet i forskellige villakvarterer, så det er ikke fordi jeg fordømmer det. Jeg rammes bare lige af en følelse af tab ved tanken om, hvad der var før.

nordsjællandske landskab
Jeg vidste ikke, at syrener kan blive så enorme som denne hæk, vi mødte på vores vej.

Jeg plukkede en buket vilde blomster på vejen. Nu står den her og pynter og minder om vores dejlige tur – og om at vi bor midt i det vidunderlige nordsjællandske landskab.

Min vilde buket står her i dagligstuen, på skrivebordet.

Reklamelink:
Radiatorskjuler som vores kan købes her.

2 meninger om “Det smukke nordsjællandske landskab”

 1. Hej Nana

  Herlige billeder.

  Det er næppe nogen overraskelse, at jeg personligt også bliver glad over at se et vildt og utæmmet landskab. Din vemod og ærgrelse er forståelig, for det danske landskab har været ødelagt i århundreder. Men som jeg også er inde på, på naturhaven.dk, så danner der sig en tendens i øjeblikket mod, at vi skal have mere vild natur her til lands. Det er en længe ventet udvikling, og det bliver spændende at se hvor meget der rent faktisk vil blive ændret. Men noget skal altså gøres, for det her går ikke længere.

  Meget af det vilde udtryk du så på turen kan man sagtens få med sig hjem i sin have. Det er det der blogges om på vores side, og jeg bliver altid glad når jeg hører og ser, at stadig flere går forrest i kampen for mere natur. Du er jo også godt med, blandt andet med din nye sø og det hele. Jeg er yderst positiv om jeres tiltag i hvert fald, det skal der ikke herske tvivl om.

  Vi skrives ved! 🙂

  1. Det er rigtigt, at der er noget i tiden, der trækker i en mere naturlig retning. Men der bliver også hele tiden planlagt nye motorveje, og byer breder sig. Jeg kører selv på motorvej, så jeg skal ikke være hellig. Jeg bliver altså bare ked af det, hver gang man laver en ny vej … Men du har ret: Noget trækker i den anden retning. Og det er så godt 🙂
   God aften til dig, Kristoffer, og tak for din kommentar!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.