Det er snart påske

påske

Det er snart påske, og jeg elsker at påskepynte. Jeg har bestemt at det slet ikke er for tidligt at begynde, og hver dag dukker der lidt mere påskepynt op herhjemme.

påske

Filtfuglene købte jeg sidste år (jeg har glemt hvor), og jeg forærede også nogle til en veninde som, da hun pakkede dem ud, udbrød noget i retning af “Næh, sikke nogle fine … fisk … er det påskefisk?”. Indtil da syntes jeg at de lignede fugle, men siden kan jeg godt se at der er noget fisk over dem. Men hvad enten de er påskefisk eller påskefugle, er de ret charmerende, synes jeg.

påskepynt

Billedet af æggene på pilegrene er nogle dage gammelt. Vasen står på trappen og er altså umiddelbart tilgængelig for en lille hund. Siden jeg tog billedet, er gæslingerne sprunget ud, og Asta har tygget dem af grenene. Asta er den mest vilde, uopdragelige hund jeg nogensinde har kendt, men hun er også fantastisk sød og kærlig, så det er umuligt for mig for alvor at blive træt af hende eller vred på hende.

pilegrene

De fine æg købte jeg hos Lisbeth Dahl i Købmagergade for nogle år siden da jeg arbejde derinde, midt i København.

paaskeæg

Og så slutter vi lige med en påskefisk i nærbillede …:

påskefisk

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

14 meninger om “Det er snart påske”

 1. Hvor er det noget fint påskepynt du har Nana :-). Jeg kommer helt til at tænke på min mor – som jeg desværre ikke har mere -, hun gjorde også altid meget ud af at pynte til påske. Jeg må vist ud og have nogle nye forsythiagrene ind, her er det pt. kun blevet til en stor buket påskeliljer på spisebordet. Kh Mette

  1. Jeg ved det ikke, men jeg tænker at det vist var mere almindeligt at pynte til påske før i tiden …? Du er heldig at du har forsythia. Vi skal have plantet nogle, men vi skal lige være sikre på hvor de skal stå.
   God dag til dig!
   Kh Nana

 2. Ti hi, der er lidt påskefisk over den lille fyr… 😉 Jeg holder også af at pynte lidt til påske… jeg mindes min barndom, hvor jeg altid pyntede påskemorgenbord og hyggede igennem med mine forældre og hjemmehentet morgenbrød.

  1. Ja, sådan nogle traditioner har det med at lejre sig 🙂 Jeg oplever faktisk at jo ældre jeg bliver, jo mere tænker jeg over de traditioner jeg har været omgivet af som barn og ung. (Men det er vist helt almindeligt :-)).

 3. Så søte små “påskefisk”, men jeg tenker nok mer på dem som kyllinger. Hos oss er det ikke mye påskepynt siden jeg skal på jobb nesten hele påsken. Barnebarna skal på fjellet i snøen med sine foreldre. Ønsker deg en fin dag.

  1. Ja, jeg tror bestemt også de er tænkt som kyllinger 🙂
   Tak, jeg har haft en dejlig dag med en masse solskin, og nu er det ved at være så sent at jeg kan ønske dig god aften!

 4. Det er da nogle søde fugle/fisk du har der. Her i huset ville de dog ikke holde ret længe pga. kattene…

  Vi pyntede meget op til påske i mit barndomshjem…og hos min faster og min mormor. Jeg har også selv noget påskepynt,..men får kun pyntet lidt op, hvis vi skal have gæster…og det skal vi ikke i år. I år står påsken mest i havens tegn…så mit eneste påskepynt, bliver vist det jeg laver på mit påske-blomster-kursus. (Kun 5 gange i alt. Jeg har været til et, misset et, så har kun tre tilbage.

  1. De to katte vi har, gider heldigvis ikke lege med sådan nogle ting. Jeg har tidligere haft katte der gjorde den slags – og en kat der altid væltede vaser! – men Rosa og Pelle vil hellere ligge og sove 🙂
   God fornøjelse med påske-blomster-kursusdagene!
   Kh Nana

 5. Og jeg smiler af påskefisken:-))) hvor er de søde.
  Jeg har faktisk ingen påskepynt, men har igen i år trang til at langtidskoge og farve æg. I år bliver de udenfor rækkevidde af hund og kat, de stjal dem, de banditter, hi hi.
  Ha en skøn dag Nana
  Knus

  1. Ja, man skal passe på sin pynt, for den kan godt minde en del om hunde- og kattelegetøj 😉
   Farvede æg er meget smukke!
   Tak, Anette! Af en eller anden mærkelig grund ser jeg først din kommentar i dag, fredag, så jeg ønsker dig en dejlig fredag!
   Knus

 6. Kære Nana, jeg er (desværre) ikke så glad for julen men jeg elsker påsken. Jeg elsker at pynte de grene og jeg elsker at det hele oser af lys og forår. Jeg er ret sikker på, at det er det der gør forskellen i forhold til julen – tiden på året. Julen fylder enormt meget i mit hoved, og jeg kan meget nemmere rumme påsken. Vi skal hjem til Sverige i påske og der er traditionen at hænge påskefjer i forskellige farver i birkegrenene. Nogen vælger også at pynte deres busker og træer i haven med disse farvelige fjer – det er smag og behag 😉 De der påskefisk er da rigtig søde ;). Så faktisk på en blog tidligere i dag en der havde ‘nålefiltet’ sådanne fugle. De var også enormt søde, men jeg ved ikke hvad ‘nålefilte’ betyder. Tænker jeg skal undersøge det, da de var vildt søde!

  1. Jeg har det fuldstændig på samme måde med jul og påske! Jeg ville ønske at jeg holdt lidt mere af julen, men jeg skal sådan tage mig sammen til juletingene, mens påskeglæden kommer helt af sig selv. Ja, langfredag er selvfølgelig ikke en glædesdag, men det er jo så til gengæld påskedag. Og det er forår, og der er små lam på marken, og alting grønnes 🙂

   Jeg er ret vild med den svenske tradition med at hænge fjer i grene. Og jeg kan altså også godt lide de farverigt pyntede buske 🙂 Jeg så det IRL for nogle år siden, og jeg tænkte dengang at det er lidt mærkeligt at skikken aldrig har bevæget sig herover.

   Jeg ved heller ikke noget om nålefiltning, men det skulle ikke undre mig om mine påskefugle er nålefiltede …

 7. Ja det er da tid til påskepynt 🙂 Jeg er så småt begyndt at lave reder i haven til æg og ænder. I dag blev en stor zinkbalje plantet til med mini påskeliljer, og forleden var det et par altankasser der fik de gule blomster.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Ja, det gule er så fint i krukkerne lige nu. Jeg har også sat påskeliljer ved hoveddøren, og nogle yndige, sartgule primula på bordene på gårdspladsen 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.