Der er ting man ikke bliver træt af

træt af

Der er ting man ikke bliver træt af. En gåtur i skoven, fx. Ja, sådan har jeg det i hvert fald. Jeg har altid gået mange ture. Næsten altid med flere hunde. I perioder med kun én hund og en sjælden gang imellem uden hund. Men tur har jeg altid gået.

mos

Jeg har alle dage holdt meget af ture i skoven. Jeg savnede skoven da vi boede på Vadekærgård, og nu hvor jeg igen har skoven (endda flere skove) tæt på, er jeg ekstra taknemmelig for vores skovture. Det er min mand også. Og vores hunde. De er især glade for Hornbæk Plantage hvor hunde må gå uden snor.

skov

Asta går nu ikke uden snor hele vejen, for siden dengang hun forsvandt i hundeskoven i Rønnebæk, har hun været bange for store hunde. Hun har helt sikkert haft en dårlig oplevelse den aften. Nu kommer hun og beder om at få snor på når vi møder nogen der er større, end hun selv er. Og det er jo en fornuftig reaktion.

ting man ikke bliver træt af

Under alle omstændigheder nyder vi vores genfundne skovture, og dem bliver jeg altså ikke træt af.

bænk

For mig har en daglig gåtur altid været en selvfølge. Det er vist godt, for så får jeg lidt motion. Jeg er ikke den store sportsdyrker. Jeg kan faktisk garantere at du ikke møder mig i sportshallen eller i fitnesscenteret. Den eneste fitness jeg dyrker, er kampestensfitness. Den er der heldigvis rig mulighed for at dyrke. Også her på Ravnegård.

træstamme

Går du tur?

19 meninger om “Der er ting man ikke bliver træt af”

 1. Farmer fitness kalder vi det. Uh, hvor jeg glæder mig, til Fie igen kan gå uden snor. En del af hendes opdragelsesproces er, at hun skal gå i snor altid, indtil hun går pænt – og har fået flyttet fokus fra skygger og småkryb til os. Det tager noget af glæden ved gåturene…

  Det er så dejligt at høre om, hvordan I er landet så helt og aldeles på den rette hylde 🙂

  Kh, Karen

  1. Ja, det er altså rarest at alle kan bevæge sig i eget tempo, men det giver nu god mening at Fie skal øve sig i den tætte kontakt.
   Jo-tak, det er også dejligt at være her på rette hylde 🙂
   Kh Nana

 2. Jeg går tur flere gange om dagen. Jeg kan slet ikke undvære at gå, det gør godt for både krop og sjæl. Og gang er en motionsform, man kan dyrke hvor som helst, det er meget praktisk – men at gå i smukke omgivelser i en skov eller park eller langs stranden er det allerbedste. Den slags omgivelser har jeg ikke her, hvor jeg bor, men jeg opsøger dem, når det kan lade sig gøre.

  1. Ja, jeg oplever også at gåturene er gode for sjælen. Det kan være helt meditativt at gå tur. Og man får frisk luft og nye indtryk. Jo, det er godt at gå 🙂

 3. Tarveligt spørgsmål. Jeg går nemlig ikke nok 🙁 Jeg holder meget af naturen, og vi har 150 meter til kysten og en god ½ km til skoven, så der er ikke rigtig nogen undskyldning.
  Det er noget af det, jeg savner mest ved ikke at have hund: At jeg får taget mig sammen og travet mange, lange ture med vuffen. Jeg under dig virkelig din glæde over hundeturene.
  Kh Lisbeth

  1. Det ER nemmere at komme ud at gå når der står en hund klar ved døren 🙂 Jeg er sikker på at der er en god grund til at I ikke har hund, men jeg kunne nu gerne unde dig en enkelt, lille hund …
   Det lyder godt nok som om I bor et helt fantastisk sted med turistliv om sommeren, fred og vinteren, skov og strand. En rigtigt smørhul 🙂
   Kh Nana

   1. Det er bestemt et smørhul, og vi har aldrig fortrudt, at vi flyttede fra Sjælland og København. Det er dejligt, når man kommer til et sted, hvor man føler sig hjemme. Det ved jeg jo, at du også nyder 😉

 4. Jeg holder meget af hunde, men en af grundene til at have dem er den daglige gåtur, for så kommer jeg ud. Jeg tager morgenturen og Bent aftenturen. Til vinter bliver det til 3 ture om dagen, har jeg gode ben, tager jeg gerne turen midt på dagen.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, man kommer helt sikkert ud når man har hund. Og man bliver altså glad af sådan en gåtur, synes jeg. Ligefrem tre ture pr. dag kommer vi dog ikke op på. Godt jeres hunde ikke kan sladre til vores 🙂
   Kh Nana

 5. Hei!
  Det er deilig å gå tur i skogen. Det ser ut som om forholdene er lagt godt til rette. Det er en egen opplevelse å ha med seg hunder.
  Ha det godt! Anne

  1. Hej Anne.
   Ja, det giver lige en ekstra dimension til gåturen at have hunde med. For det meste nyder jeg det, men på dage som i går hvor westierne drønede ind i en have fordi der lå et eller andet de kunne æde, kan jeg godt tænke at det også må være fint at gå uden hund 😉
   Kh Nana

 6. Det lyder dejligt, flot du kan have dem uden snor.
  Ja vores landejendom ligger lige op af skoven, og der går jeg dagligt med mine to små bomuldstotter, samt på hesteryg.
  Elsker skoven og se på den forandre sig året rundt, også er jeg vild med når jeg i november henter det fineste skovmos til alle mine dekorationer. 🙂

  1. Åh, det er også skønt at ride i skoven. Man oplever skoven anderledes fra hesteryg. Det er mange, mange år siden jeg red, men jeg sidder og får helt lyst til at ride en tur i skoven 🙂

 7. Jeg elsker også at gå ture, men tiden er ikke til det, ret tit, her i sommerhalvåret. Det betyder ikke at jeg ikke går, for jeg kommer meget rundt på en dag, her i haven. Her om sommeren ligger mit antal daglige skridt på 15000, i gennemsnit, så tænker at jeg får rørt mig nok 🙂
  Jeg glæder mig til efteråret, hvor jeg skal gå ture i skoven, og samle naturmaterialer til jule og vinter dekorationer.
  Dejligt at i er kommet tæt på skovene igen. Her er der også masser af skove at gå rundt i.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Jeres have er jo så stor at man kan gå tur i den 🙂 15.000 skridt lyder af mange! Jeg aner ikke hvor mange skridt jeg går på en dag, men måske skulle jeg prøve at tælle (der findes garanteret en app til den slags).
   Ja, skoven er også god at finde smukke ting i. Jeg kommer ofte hjem med et eller andet 🙂
   Knus

 8. Halvdelen af mit døgn foregår med hunde travning så jeg forstår dig så godt. Det at kunne gå en dejlig tur, med en eller flere hunde, er det bedste i verden.
  Jeg har selv tre hunde, og når børnenes hunde skal passes, er der fem…. så er det altså bedst vi kan gå uden snor 😉 hihi
  Sov godt kære Nana

  Knus, Lone

  1. Det er nemlig så godt at gå tur! Jeg vil sige (og jeg taler af erfaring!) at tre hundesnore er maks! Når der er fem hunde, skal de simpelt hen kunne gå løs 🙂
   Tak, du søde Lone, og i lige måde!
   Knus

  1. Det er nemlig sandt, Ingrid! Og i løbet af den næste måned skifter skoven farve og duft, og man kan for alvor fornemme efteråret når man går tur i skoven.
   God torsdag til dig!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.