Den perfekte pavlova. En slags lystfiskerhistorie

Sidste søndag lavede jeg den smukkeste pavlova. Jeg satte den på et fad, og – man er vel blogger – hentede mit kamera for at forevige den. Jeg skubbede en anelse til fadet for bedre at kunne få det perfekte billede af den perfekte pavlova. Sådan en marengsbund er glat, og fadet havde ikke kant. Pavlovaen forsvandt ud over fadets kant og landede knust og med bærrene nederst på køkkenbordet. Så den blev ikke fotograferet. Nu kunne det jo lyde som en rigtig lystfiskerhistorie, men min søn, svigerdatter, datter og mand var til stede, og de kan bevidne at marengsen var helt glat, skinnende hvid og uden en eneste revne.

pavlova

I dag, da mine forældre skulle komme på besøg, lavede jeg igen en pavlova. Men ak, bunden blev ikke kridhvid, og den krakelerede flere steder. Sådan kan det gå. Til gengæld røg den ikke af fadet, og jeg fik taget et par billeder. Alle bærrene – og rosenbladene, naturligvis – er fra haven, og det er da lidt fint. Men du skulle have set den perfekte pavlova fra sidste søndag!

bær

I tilfælde af at du ikke allerede kender en god opskrift på pavlova, får du min her:

Opskriften rækker fint til 6 personer, men når jeg serverer den for 4, bliver den også spist op …

 • 4 æggehvider
 • 250 g hvidt sukker
 • 1 tsk. citronsaft (har du ikke citron kan du bruge eddike)
 • 1/2 l piskefløde (lidt mindre kan også gøre det)
 • 500 g bær eller anden frugt (og det gør ikke noget hvis det bliver til lidt mere)
 • rosenblade eller mynteblade (kan sagtens udelades)
 • flormelis

marengsbund

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk igen. Vend citronsaft i massen og pisk derefter endnu engang. Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir. Sigt gerne efter at marengsens størrelse matcher det fad du vil servere den på. Nu kommer så det svære, og her må man prøve sig frem med sin ovn. Marengsen bages i ca. 1 time ved ca. 120 grader. Pas på med for meget varme som gør marengsen brunlig (hvilket heldigvis kun er et æstetisk problem; den smager stadig fint). Lad marengsen køle LANGSOMT af inde i ovnen, så sprækker den ikke (i dag havde jeg for travlt med at pille den ud, og det gik galt). Når marengsen er kølet af, anbringes den på et fad hvor den pyntes med letpisket flødeskum og bær + rosenblade. Til sidste drysses flormelis gennem en sigte over hele herligheden.

pavlova

Sådan en pavlova er nok min yndlingsdessert. Også selv om den ikke er helt perfekt.

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

8 meninger om “Den perfekte pavlova. En slags lystfiskerhistorie”

 1. Jeg synes nu den ser forrygende ud, kære Nanna
  Jeg er også helt vild med pavlova. Første gang jeg smagte den, var hos min kære kusine på Fyn, som er en mester i sit køkken. Siden har jeg lavet den flere gange, og med det sukkersøde marengs, bløde flødeskum og syrligt saftige bær, bliver smagsløgene virkeligt forkælede.
  Tak for et dejligt og lidt morsomt indlæg 😉

  Ønsker dig en smuk dag
  Knus Lone

  1. Den smagte godt, i hvert fald 🙂
   Min dag tegner ikke helt tosset med masser af morgensol … Jeg ønsker også dig en dejlig dag, søde Lone!
   Knus

 2. Uhm pavlova :0) Det har jeg da slet ikke fået lavet her i sommer – mon ikke den skal på programmet en af de kommende dage ;0)

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.