Den første sommer på gården

Vores første sommer på Vadekærgård har været lang. Den begyndte omkring første maj og er først ved at slutte nu, med udgangen af september.

mirabeller.jpg

Det der især har præget sommeren, har været vores første, spæde forsøg på at blive selvforsynende i en eller anden grad. Det har været en meget berigende oplevelse at kunne hente råvarer i haven.

kræger.jpg

Jeg har allerede fortalt om køkkenhaven, men vi har også en frugthave med mange frugttræer, og vi har plantet endnu flere. Især har vi fantastisk mange blommer, vi har hele hegn med mirabeller og kræger, vi har opalblommer og victoriablommer, og vi har også blommer jeg ikke kender navnet på. Vi og hønsene og hundene har spist os igennem kilovis af blommer, og jeg har lavet blommemarmelade, blommetrifli og blommecrumble i lange baner. Opskriften på blommemarmelade fandt jeg her. (Jeg endte dog med at bruge halvt så meget kanel som opskriften foreskriver, men det er vist en smagssag).

blommer.jpg

Jeg har også produceret saft, først af syrener og siden af hyld. Opskriften på syrensaft fandt jeg hos Katinka.

syrensaft.jpg

Syrensaften udmærker sig ved at have en meget smuk farve:

syrensaft-kande

sommer

Sommeren har varet længe, den har budt på selvforsyning og dejligt vejr, og vi er blevet overbevist om at vi gjorde det rigtige da vi flyttede fra byen nord for København til landlige omgivelser i Sydsjælland. Landlivet passer os så godt på dette tidspunkt i livet.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

16 meninger om “Den første sommer på gården”

    1. Nej, det med syrensaften blev jeg også først opmærksom på i år. Saften smager slet ikke som syren dufter, men svagt blomsteragtigt, lidt specielt, men godt. Den fortyndes med vand, men er heller ikke tosset i hvidvin 🙂

  1. Dejligt at I er tilfredse med flytningen og landlivets glæder, jeg var noget bekymret for jer, da I skulle til at flytte, men det lader til, at det har været en succes, og du har garanteret gummistøvlerne på dagligt nu 🙂
    Kh Lisbeth

  2. Man kan da kun nyde sådan en sommer på landet. Hold op hvor har i spist både godt og lækkert. Det ser skønt ud Nana.
    Kh fra Linda

  3. Hold op for en flot farve den syrensaft har. Wow.
    I år er første gang, hvor jeg hverken har syltet/lavet gele eller saft. Der har ikke været overskud pga. stressen og derefter var der jo lige en 50 årsfødselsdagsfest, der skulle planlægges og afholdes.

    1. Ej, men man kan altså ikke alting, Esther! Og sådan noget med syltetøj og saft skal man kun give sig i lag med når man har lyst. Jeg har ikke lavet saft de seneste 100 år, cirka, men så havde jeg pludselig tid og kræfter i år, og så er det sjovt. Du skal bare passe på dig 🙂

  4. Hej nan.Kan kun glæde mig på jeres vegne, at i er faldet så godt til på landet.Og selvforsyning kan der kun siges godt om.Vi nyder også alt det vi kan dyrke på vores 840m2.
    Og et nyt victoriablommetræ fik vi i foråret.men der gå nok nogle år før vi kan høste.
    Rigtig dejlig dag på landet.Knus Jette der stadig maler køkken

    1. Vi satte også en Victoriablomme i det tidlige forår, og tænk, vi har kunnet høste en del blommer fra det træ allerede. Jeg håber det går godt med køkkenmalingen 🙂

Tak for din kommentar