Dårlig timing

dårlig timing

Titlen på dette indlæg kunne referere til vinteren der meldte sin ankomst i slutningen af februar. Og det ER da dårlig timing. Den skulle hellere være faldet i juledagene.

hunde i sneen

Men det er nu en anden dårlig timing jeg tænker på. Og den handler om vores westier.

westie i sneen

I efteråret var jeg alt for sent ude med at bestille tid hos hundefrisøren, og westierne gik rundt i utrimmet stand i flere måneder. Derfor øvede jeg, hvad der dengang lignede, rettidig omhu og bestilte en ny tid samtidig med at jeg hentede dem. Det viste sig dog at være rigtigt dårlig timing.

asta i sneen

Den nye tid var i mandags, og den faldt sammen med at frosten for alvor satte ind. Siden er det bare blevet koldere og koldere og mere og mere sne, og westierne fryser. Især Asta der har en blød pels og bliver klippet i stedet for at blive trimmet. Hun er nærmest helt nøgen.

Selv om hun spurter rundt når hun er ude, kan hun ikke holde varmen.

sne

Det går lidt bedre for Bella som bliver trimmet – og ikke klippet, så hun har lidt mere pels og desuden et fornuftigt fedtlag, men hun bliver også hurtigt kold.

bella i sneen

Så vi må ud og løbe nogle runder i haven (som heldigvis har en god størrelse) mange gange om dagen. For det er for koldt til rigtig gåtur med et par nøgne westier.

snevejr

Olga, derimod, elsker vintervejret. Hun synes bare at temperaturen for en gangs skyld passer til pelsen.

Jeg kan nu ikke lide at lade hende være ude så længe heller, så hun må pænt gå med ind.

olga i sneen

Billederne tog jeg i går formiddags. Det har sneet uafbrudt siden – og gør det stadig nu et døgn senere. Så der er meget, meget mere sne i dag. Jeg planlægger at tage nogle sensationelle snebilleder i eftermiddag …

26 meninger om “Dårlig timing”

 1. Uha – det er koldt for de små. Det gode ved det er, at de brænder mange flere kalorier af, og så kan I hygge med en ekstra godbid 🙂 Olga har for en gangs skyld sat lidt af sin værdighed over styr – det klæder hende 😀 I har fået så meget sne hos jer – det er da dejligt, selvom timingen godt kunne være bedre.
  Kh, Karen

  1. Åh, jeg havde ikke tænkt på det med den ekstra godbid i kulden, men jeg er sikker på at jeg kan få hundene med på ideen 🙂
   Ja, Olga slår håret ud i sneen. Det er sjovt at se! Og, selv om jeg ikke er vild med vintervejr, nyder jeg at være ude med hundene. Det ER sjovt at løbe i sneen 🙂
   Kh Nana

 2. Nurhh, den sødeste Olga med sne i håret 🙂 Du må i gang med at strikke rullekravesweatre til de små nøgne, så de kan komme ud i sneen næste vinter 🙂

  1. Her er nogle af driverne efterhånden meterhøje. Og det sner stadig. Jeg vil egentlig gerne bytte med jer deroppe i Nordsjælland 🙂

 3. Finaste Olga med snö i ansiktet❤️. Ibland blir det fel i tajmingen, så är det bara :). Ni får vara ute kortare stunder, och hoppas det blir varmare och töväder snabbt.
  Här har vi det lite bättre än igår, mindre blåst och ”bara” -6.
  Lykke gillar inte kylan och blåsten, trots vinterjacka.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  1. Ja, man kan ikke altid time tingene perfekt! Jeg hepper på foråret! Hils Lykke og sig at det snart bliver varmere 🙂
   Knus fra Nana

 4. Du må finde en frakke til dem, når nu de er så glade for at være ude.
  Jeg har købt en til Tilde, da hun er meget korthåret og hurtigt fryser. Men hun synes godt nok den er irriterende Så vil hun hellere ligge inde foran brændeovnen og råhygge.
  Lad os håbe at vinteren snart er ovre for denne gang, så vi kan komme igang med foråret.

  Knus Vibeke

  1. Nårh, Tilde må se totalt nuttet ud med frakke på! Ja, jeg må finde et par hundefrakker i størrelse small til mine to forfrosne 🙂
   Knus til dig og Tilde

 5. Det kan godt være det var en hundedårlig timing, men jeg er uklædeligt misundelig på al den sne. Jeg er næsten grædefærdig over at se ud på barfrosten. Og de lover bidende kulde, så langt jeg kan se i vejrudsigten.
  Det eneste gode ved trimningen er, at det ikke klumper i pelsen.
  God sofahygge med hundene! De er jo NØDT til at ligge sammen med dig for at holde varmen. OG ideen med de ekstra godbidder må du endelig huske. Du kan jo også selv tage en. (Altså ikke en hundekiks)
  Kh Lisbeth

  1. Uh-ja, barfrost er værre! Jeg håber at jeres have klarer den uden mén!
   Jeg har lige spist to ingefærsmåkager idet jeg følger rådet om ekstra godbidder til både folk og fæ 🙂 OG jeg sidder i sofaen sammen med hundene 🙂
   Nu vil jeg ønske et blidt, smukt snefald over jer,
   kh Nana

 6. De bliver jo næsten væk i sneen de små men jeg er mest til store hunde og hvor er Olga da en flot hund. Ja for min skyld må de godt blive forår nu der er da så koldt.
  Og selv om det er frisk med en tur ud i kulden hvor her er ikke meget sne, så er jeg klar til forår og varme nu.

  1. Jeg er også klar til forår og varme. Det er jeg sådan set altid 🙂 Men indtil det kommer, foråret, er det dejligt at der er blevet så pænt derude.

 7. Jeg siger som Lisbeth, jeg er også godt misundelig på jeres sne, alt er goldt og trist her, et solstrejf en gang imellem. Nå men vi mennesker er nok aldrig tilfredse. Du og hundene må nyde sneen på korte ture.
  Kh Lisbeth

  1. Altså vejret kan man altid være utilfreds med 🙂 Jeg synes fx her er alt for meget sne 😉 Jeg håber I får en god snedyne, så planterne er bedre beskyttet!
   Kh Nana

 8. Åh hvor smukt
  her har vi ikke noget sne
  heldigvis blev jeg forsinket med Zorros klipning (som Asta er hans pels alt for blød til ordentlig trimning) så han har uld… tror dog gerne han ser lidt sne.
  vi skulle på fælles hunde tur søndag, den er aflyst pga kulde, så nu besøger vi en hunde veninde til te og en evt tur på stranden.

 9. Hvor ser westierne søde ud efter en trimning, men uha ja de må fryse helt vildt. Mine hunde fryser også ekstremt. De har jo ingen underpels da deres mor er en hårløs, så det er også bare små ture nu. Olga er mega monster smuk, og er da rigtigt i sit es i sneen ;o)
  Jeg har det ligesom dig, og ønsker bare det sne og kulde må forsvinde igen.
  Rigtig god aften

  Knus Lone

  1. Uh-ja, tænk at være hårløs hund i disse dage!!! Så for de små hundes skyld – og for vores skyld – må sne og kulde gerne trække sig tilbage igen 🙂
   Knus

 10. Vi har 2 coton’er. Den ene med verdens tykkeste pels og her på sine gamle dage også et lidt større fedtlag. Den anden derimod mistede 90% af sin kæmpe pels pga sygdom, så hun er noget ussel. Vi går korte ture med dem her i kulden men selv når hende med den tynde pels kommer ind fra -10 grader og storm, så er hun dejlig varm. Heldigvis er der ingen sne her og det gør jo en stor forskel. Havde der været sne, måtte vi have frakken frem, selvom hunde og tøj ikke passer sammen i min verden. I øvrigt skønne hunde, du har – og en Collie får jo ethvert “pige” hjerte til at banke med tanke på Lassie og alle historierne. Hvor er hun smuk, jeres Olga 🙂

  1. Næh, jeg har heller aldrig ejet et stykke hundetøj 🙂 men jeg må indrømme at jeg ville være glad for et par lækre rullekravesweatre til westierne i disse dage.
   Når vi går tur, er det meget ofte vi hører “Se, der er Lassie”; der er ikke så mange collier i omløb, så børn og barnlige sjæle bliver glade når de løber ind i filmstjernen 🙂
   Jeg må hopper over på din blog i morgen og ser om jeg kan finde nogle hundebilleder!

   1. Min blog har været i dvale i et godt stykke tid, tror faktisk ikke der er nogen hundebilleder på den, hvilket jo faktisk er en stor fejl, når sådan nogle små pelsede totter jo er en kæmpe del af ens liv. Jeg må vist snart skrive et indlæg om de 2 “blondiner”

 11. Så kjedelig. Du må få tak i vinterhabitt til dem. Selv om panne synes det er jålete så er det ikke det. Det er jo til det beste for hundene.
  Men nå må vi håpe det snur og at vi får våren og varmen snart.

  Fine bilder

  Klem fra Janne

  1. Her sner det stadig! Det er mange år siden jeg har set så meget sne. Men pludselig stopper det vel – så vi alle, både mennesker og hunde, kan komme ud uden frakke på 🙂
   Tak, Janne!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.