Bohemian Rhapsody

bohemian rhapsody

Det er år og dag siden jeg har været i biografen. Jeg har et par gange oplevet at få et svimmelhedsanfald i biografen, og det er nok derfor jeg i lang tid ikke har haft lyst til at dyrke den fornøjelse.

Men i dag har jeg været i biografen sammen med mine voksne børn. Vi så Bohemian Rhapsody. Jeg er vokset op med Queen, og deres musik har altid været min yndlingsmusik. Det jeg holder allermest af ved Queen er, tror jeg, at deres musik er så skamløst fuld af patos.

Det var en god film. Synes jeg i hvert fald. Filmen fortæller noget af Queens historie, men den er nok så meget et portræt af en meget, meget talentfuld og karismatisk mand, Freddie Mercury, der har svært ved at finde sin plads i livet. Det ser ud til at lykkes lige inden hans død. Filmen er – som musikkern – en følelsesfuld oplevelse. Lige nu er jeg på én gang høj af musikken og bevæget over skæbnefortællingen.

bohemian rhapsody

Vi var i biografen i Lyngby hvor jeg har været med mine børn mange gange da de var små. Her har jeg grædt – og gjort mine unger pinligt berørt – over både Nemo og Bjørnebrødre.

Billederne er fra en diset, våd Lyngby Hovedgade. I dag har det været biografvejr.

6 meninger om “Bohemian Rhapsody”

 1. Vi har også været inde og se filmen om Queen. Jeg synes den er fantastisk og kunne sagtens gå ind og se den igen
  Vi har altid hørt meget af deres musik, så det var en særlig oplevelse at se historien bag.
  Vi så også filmen i Lyngby i den nye Supreme sal med gode sæder og lyd.

  For lidt tid siden var vi også derinde og se Mammamia med ABBA musik.
  Det var heller ikke dårligt

  Det er altså hyggeligt at høre og gense den musik som vi har hørt igennem rigtig mange år. Man kommer i en særlig stemning.

  Knus Vibeke

  1. Da vi kom ud, sagde jeg at jeg var klar til at se filmen igen, så jeg ved hvad du mener 🙂 Mamma Mia er en sød film. Jeg har også set den som musical i London, og det var også en rigtigt god oplevelse.
   God mandag til dig, Vibeke!
   Knus fra Nana

 2. Hej!

  Evigheter sedan jag besökt en biograf, något som jag uppskattade förut men nu finns ju det mesta i våra TV apparater eller på våra datorer. Lite synd för det är något alldeles speciellt att sätta sig i en biosalong. Jag gillar Queen liksom det mesta av den musik som producerades på den tiden. Den moderna musiken förstår jag mig inte riktigt på men jag gissar att det beror på att jag uppnått en ålder när jag börjar bli nostalgisk – “det var bättre förr” eller nå´t sådant.

  Hälsningar
  /Gunilla

  1. Hej Gunilla.
   Ja, det er bare noget andet at se en film i biografen; det bliver en mere koncentreret oplevelse.
   Jeg registrerede at dem der var inde at se Bohemian Rhapsody var både unge, midtimellem og gamle. Queen taler tydeligvis til andre end os der var unge da de kom frem 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.