Blomsterglæde i flere generationer

blomsterglæde


Indlægget indeholder reklame

Som ung dyrkede min mormor snitblomster til salg. Da jeg var barn, havde mine morforældre blot deres have for egen fornøjelses skyld, men der var stadig mange blomster. Når vi var på besøg, fik jeg fik lov til at lege blomsterforretning. Det elskede jeg. Min mormor lærte mig at binde en mini rokokobuket af violerne der voksede under den rødmalede bænk der stod for enden af drivhuset.

blomsterglæde

Min mor har altid været meget glad for blomster. Hun har lært mig navnene på de fleste blomster. For mig er det naturligt at kende den ene blomst fra den anden, og jeg bliver ofte forbavset over at ord som gerbera og fresia ikke bringer konkrete billeder frem hos alle. Både min mor og jeg har dyrket blomster, plukket blomster, købt blomster hele livet.

blomsterglæde

Min datter har for nylig fået nyt studiejob. Et blomstrende ét af slagsen. Hun har nemlig fået job hos Bloomon hvor hun er med til forskellige events og workshops.

Da Anna Victoria søgte jobbet, kendte hun allerede en del til konceptet. Hun deltog sidste vinter i en Bloomon workshop sammen med mig (den aften har jeg skrevet om her), og hun har set buketterne hos mig igennem lang tid.

bloomon

Buketten på disse billeder har jeg fået af hende. Når en workshop er slut, og der er blomster til overs, må de ansatte nemlig tage overskuddet med hjem. Det er da noget af et frynsegode!

blomsterglæde

Jeg varmer mig ved tanken om at jeg har givet blomsterglæden videre til endnu en generation. Og hvis jeg en dag får børnebørn, må de lege blomsterbutik med blomsterne i min have. Ligeså meget de orker.

Hvis du vil abonnere på bloomons skønne buketter, er du velkommen til at bruge min promotionkode MITLANDLIV. Så får du en smuk, gratis vase (som den på det næstsidste billede) med din første buket.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

8 meninger om “Blomsterglæde i flere generationer”

 1. Hvilken sød ide: At lege blomsterbutik. Vi legede bare købmandsforretning. Men hvor er det vidunderligt, at du har været i stand til at give blomsterglæden videre 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Ja, købmandsforretning har jeg også leget, og det var nu også sjovt. Men blomsterglæden har varet længere for mit vedkommende 🙂 Og i dag kan jeg glæde mig over blomsterne i haven, for det et blevet FORÅR! Jeg håber at solen også skinner på dig og din have!
   Kh Nana

 2. Ja, at lege blomsterbutik er nemt at blive enige om. Men at lege købmandsbutik fandtes der en for mig helt ukendt version af. Min lille nevø ville være købmanden OG have pungen med pengene! “Ville han være købmanden OG have pengene?”, spurgte min svigerinde bagefter. “Ja, underligt nok!”, svarede jeg. Men når bette Søren sad foran i indkøbsvognen holdt han nøje øje med, hvad der foregik. Ved kassen skrev hans mor altid en check – og købmanden gav hende penge tilbage … Logik for perlehøns og små drenge – men ikke for faster!

 3. Tillykke med datterens job, når det regner på præsten, drypper det på degnen, det er ikke så tosset at få de resterende blomster, der er du heldig 🙂
  Hos os var det frugtbutik, vi legede, vi havde nemlig frugtplantage, der blev leveret kasser til æblerne, inden der kom noget i, kunne vi lege butik. Jo minderne har vi da lov at have.
  Kh Lisbeth

  1. Det lyder da ikke så tosset at vokse op midt i en frugtplantage! Og frugtbutik er garanteret ligeså sjovt som blomsterbutik 🙂
   God første forårsuge til dig, Lisbeth!
   Kh Nana

 4. Hihi så sjovt…. Vi legede også købmandsbutik i mine bedsteforældres sommerhus, på Mols. Og jeg har gemt det gamle legetøjs komfur vi lavede mad på.
  Hvor er det dejligt at din datter er gået blomster vejen, og at det giver lidt lækkert afkast til dig 😉
  Det må du bare nyde.
  Rigtig god ny uge

  Knus
  Lone

  1. Der må ligge noget handel gemt i alle små børn. Det ER i hvert fald sjovt at lege butik! Gad vide om børn i dag leger at de har en webshop …? 😉
   God forårsuge til dig, Lone! Mon ikke haven kalder?
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.