Blæsevejr

blæsevejr

I går skrev jeg om solskin, og i dag holder jeg mig til vejret. I dag skriver jeg nemlig om blæsevejr. For hvor har det dog bare blæst i nogle dage. I tirsdags gik vi tur langs kysten i Gilleleje, og i går gik turen til “vores egen” strand i Hornbæk. Begge steder blæste vinden koldt fra nord.

Jeg kan ikke sige, at blæsevejr er mit yndlingsvejr, men når jeg går langs kysten, og lyden af bølgerne overdøver mine tanker, får jeg en fornemmelse af, at mit hoved bliver blæst rent. Og det er faktisk en ret rar fornemmelse.

blæsevejr

Desuden er havet så pænt med bølger og skumtoppe. Og når skummet flyver gennem luften som tumbleweed i en westernfilm, er det – hvis man er Asta, i hvert fald – virkelig sjovt at jagte det.

blæsevejr

Når havet er uroligt, bliver man mindet om, hvor stor naturen er, og hvor lille mennesket er. Det er gode ting, at bliver mindet om.

blæsevejr

Den hårde vind ved kysten giver de smukkeste krogede træstammer hos de træer, der vokser i den havvendte del af Hornbæk plantage.

krogede træer

Jeg må sige, at blæsevejr har sin egen charme. Og det er da ret heldigt, når der nu er så meget af det.

8 meninger om “Blæsevejr”

 1. Ja det er da heldigt, det blæser ret meget her hele tiden. Jeg var i Århus i dag, der suste det gennem gaderne, det overraskede mig, selv inde i byerne skal man huske at have godt med tøj på på denne årstid 🙂 Jeg nyder nu bedre mine 10.000 skridt herhjemme på øen. Jeg er en hjemmefødding.
  Kh Lisbeth

  1. Uh, ja, jeg synes næsten det kan blæse mere i en storby. Der opstår ligesom sådan nogle vindsluser mellem husene. Århus er en hyggelig by, synes jeg. Især efter, at de har åbnet åen. Men: Ude godt, hjemme bedst 🙂
   Kh Nana

  1. Vores westier er heller ikke meget for blæsten, men collien elsker den. Jeg tænker hun føler, at hun er kommet tilbage til det skotske højland, som hun stammer fra 🙂
   Tak, Maria! Og god fredag – og weekend – til dig!
   Knus fra Nana

 2. Åhhhh jeg er slet ikke til blæst og regn.
  Det er det værste jeg ved.
  Folk siger jeg er født i det forkerte land.
  Jeg elsker havet. Er opvokset der ville gerne gå mange flere ture der.
  Men orker ikke når der er blæst :)))))))

  Rigtig dejlig weekend
  Charlotte

  1. Jeg er simpelt hen også bare så glad for, at vi bor så tæt på havet, at vi går der stort set hver dag. Der er så meget lys i luften. Og der er bare noget over havluft 🙂
   Tak – og god weekend til dig, Charlotte!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.