Billeder og dyr

Indlæggets titel er næsten et citat. Helle Helle har skrevet en novellesamling med titlen Biler og dyr. Ikke at mit indlæg har noget som helst med den at gøre, men jeg må hellere indrømme at titlen er inspireret af Helle Helle hvis litteratur jeg elsker.

sort og hvid kat. dyr

For nogle uger siden fortalte jeg hvordan et billede af mine hunde skaffede mig nye følgere på Instagram, og lige nu henter Pelle likes hjem samme sted med nedenstående billede.

kat-paa-hylde

Der er ofte dyr på mine billeder. Dels fordi jeg synes de er fine motiver og bevidst fotograferer dem, dels fordi jeg, når jeg er herhjemme, altid har mine dyr omkring mig, og så kommer de også med på de billeder hvor motivet egentlig er et helt andet. På billedet herunder forsøgte jeg fx at fotografere en sandkasse som jeg ville sælge i Den blå avis. Jeg har en hel serie på 10 billeder. Forskellige hunde og katte vader forbi sandkassen på samtlige.

sandkasse

Jeg nærer selv grundlæggende kærlighed til de fleste dyr, og dyrevelfærd ligger mig meget på sinde. Jeg tænker ofte at det er påfaldende så godt vores hunde og katte har det, samtidig med at mange af vores grise og høns lever under kummerlige forhold. Det gør mig ked af det.

Billedet herunder er af en glad gris som jeg besøgte for nogle år siden hos Mette-Rosa.

glad gris

Jeg håber at vi i løbet af de næste år kan få lidt flere dyr her på gården. Glade dyr der får plads til at udføre den adfærd der er deres – som Putte herunder der skraber med sine stærke hønsefødder.

glad-hoene

Og så kan jeg godt garantere for at der kommer billeder af dem. Masser af billeder …

Gem

Gem

Gem

8 meninger om “Billeder og dyr”

  1. Tak, Anette, og god weekend til dig!
   Jeg følger interesseret dine gæs og ænder og tænker at jeg måske en dag skal have sådan nogle 🙂
   Kh Nana

 1. Dyr er skønne og jeg får det helt dårligt, når jeg ser/hører om, hvor skidt mange dyr har det.
  Jeg elsker f.eks. at spise kylling, men det får vi ikke særlig tit mere her i huset, da jeg nægter at købe ikke-økologiske kyllinger. Man kan jo sige sig selv, at en hel kylling, der sælges til kun 35,- næppe har haft et godt liv 🙁
  En øko-kylling koster ca. 150-160 kroner, men sådan en sætter jeg til gengæld gerne tænderne i, fordi jeg ved den har haft et bedre liv. Det sker så ikke så tit pga. prisen, men når vi har købt en, så stornydes den.
  Meget apropos, så har jeg faktisk fået fat i en økokylling i dag (Det er ikke altid vores Brugs har dem) – så i aften skal vi have kyllingesteg. Hurra.

  Du tager nogle skønne billeder af dine dyr – og det er SÅ typisk for dem at placere sig som en del af motivet. Haha.

  1. Jeg er helt enig! I mange år købte jeg også kun kød hvor jeg havde en vis sikkerhed for at dyrene havde haft et godt liv. De seneste par år har jeg slet ikke spist kød fordi det på en eller anden måde er nemmere, men jeg har INGEN problemer med at folk spiser kød – bare dyrene har haft et værdigt liv.
   God søndag til dig, Esther!

 2. Du er simpelthen fantastisk til at “snuppe” dyrene i de sjove og kære situationer 🙂 Jeg giver dig så meget ret i, at det er tankevækkende, hvor lidt fokus der er på dyrevelfærd i det konventionelle landbrug, der nogen steder nærmest er at ligne ved industrivirksomheder. Det er synd for både dyr og landmænd, der sikkert vil dyrene det bedste, men er underlagt umulige vilkår.
  Jeg er også vild med Helle Helle 🙂
  Kh Linda

  1. Tak, Linda!
   Jeg er glad for at du deler mine holdning til dyrevelfærd, men, ja, ked af at det er så svært at gøre noget ved det.
   Og du er også glad for Helle Helle 🙂 Det er så fascinerende at hun kan sige så meget med så få ord. Det er så dejligt når sproget bliver brugt så bevidst!
   Kh Nana

 3. Nogle rigtig livsbekræftende billeder af dyr 🙂 Jeg var også lige et smut forbi din instagram, og jeg synes virkelig du tager nogle flotte billeder 🙂 Kan godt forstå, at billeder af din (meget afslappet) kat fik dig nogle ekstra følgere 🙂

  1. Hej Anne Dorthe.
   Velkommen til min blog og tak for din meget søde kommentar! Sådan nogle dyr er fine motiver 🙂
   God torsdag til dig!
   Mange hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.