Benved i november

benved

Jeg fortrylles hvert eneste efterår af benveddens farvestrålende frugter. Og siden vi flyttede ind på Ravnegård, har jeg været den heldige ejer af et læhegn med forsythia og benved. Forsythiaen tryllebinder om foråret med sine intenst gule blomster, og benvedden oplyser selv den mørkeste efterårsdag.

benved

Det er faktisk som om farven på benveddens frugter er allerstærkest en dag som i dag, hvor mørket har hersket fra morgen til aften. Jamen, den lyser simpelt hen.

benved

Benved, den eksotiske skønhed, er giftig. Som meget andet, vi har i vores haver. Men jeg vil ikke undvære den. Jeg vil ikke undvære dens vilde farvesammensætning. Jeg vil ikke undvære dens evne til at lyse i mørket.

benved

Jeg er så glad for mine benved.

benved

16 meninger om “Benved i november”

  1. Uh, nej, benved er super giftig! Så ikke noget med at sylte! Det er de små orange/pink ting, der er frugter. Fuglene spiser dem – og vist også råvildt, men mennesker og husdyr kan dø af at indtage benved. Vi må nøjes med at kikke på dem 🙂

 1. Benved er vidunderlig, simpelthen. Jeg elsker også vores benved i hegnet omkring marken. Vi har også en stor en ved indkørslen, og jeg har en lille, som jeg formklipper i skovhaven. Det kan man faktisk godt 🙂 Første gang, jeg så en benved, var jeg tryllebundet. Hvordan kunne noget så eksotisk stå i et hegn i Rosenholmskoven?
  Kh, Karen

  1. Jeg kan nemlig også huske første gang, jeg mødte en benved, og havde samme oplevelse af, at den er et fortryllende, eksotisk indslag i den danske natur 🙂
   Kh Nana

 2. Vi har også en benved i vores lille skov. Jeg blev ganske forundret, da jeg opdagede den i vores første efterår med gården. Den er virkelig så fin. Sådan lidt som når man møder en fasankok, den er næsten for eksotisk til lille Danmark.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.