Badeværelset, uge 4. Fliser

fliser

I denne uge er mureren blevet færdig. Gulvet er støbt, og der er lagt gulvfliser. Væggene i brusekabinen er også blevet flisebeklædt.

Herunder et billede af gulvet. Det skal tørre, og så skal det imprægneres, men det bliver først senere, for om et øjeblik lægger vi dækpap på, så maleren kan komme til.

fliser
Det er nok den eneste gang, der kommer så mange farver i badeværelset, men jeg kunne ikke modstå lysten til at anbringe en buket zinnia på det nylagte gulv. Jeg tog billedet, inden fliserne var helt tørre, efter at mureren havde vasket dem. – Så ivrig er jeg efter at udgive ugens badeværelsesindlæg.

Til væggene i brusenichen har vi valgt Rako. Jeg har altid haft en svaghed for de gammeldags fliser, og jeg synes de passer perfekt ind i vores hus fra 1907. De passer også vældig fint til terrazzoen på gulvet. At de så desuden er billige, skal ikke lægges dem til last.

rako fliser
Fugerne er lagt imellem fliserne i brusenichen for få øjeblikke siden. Når de tørrer, bliver de lidt mere diskrete. Vi har valgt en hvid fuge. Lige nu ser det lidt kedeligt ud, men bare vent til armaturet kommer op, til væggene bliver malet, og til der hænger et lækkert bruseforhæng …

Det er et stort arbejde at renovere badeværelse. Vi har flere gange undervejs talt om, at det var nemmere, hurtigere og sikkert også billigere, dengang vi fik lavet helt nye badeværelser i det hus, vi fik bygget for snart 10 år siden. Herunder et billede fra “det lille” badeværelse i huset i Holte. Det er en del større end vores “store” badeværelse her på gården.

badeværelse
Foto: Esoft

Men selv om jeg, da jeg ledte efter billeder af vores tidligere badeværelser, et kort øjeblik følte mig inspireret til at bygge nyt igen, ved jeg godt, at det skal jeg ikke. Vi er glade for at bo er på Ravnegård, og om et par uger har vi endda et helt nyt badeværelse.

Hvis du vil se, hvordan badeværelsesrenoveringen er skredet frem indtil nu, finder du de forrige indlæg i serien her:

Og på fredag følger afsnit 5 …

11 meninger om “Badeværelset, uge 4. Fliser”

 1. Hej Nana
  Det tegner til at blive et rigtigt flot badeværelse, glæder mig meget til at følge udviklingen
  I har bare fået det så flot på Ravnegården
  Den køkken bordplade du havde i det gamle hus, var det hvidolieret ask fra Spekva?
  Den ser så flot “drivtømmer” agtig ud.

  1. Hej Elisabet.
   Tak 🙂 – Og tak fordi du vil følge med herinde!
   Altså, jeg kan godt høre, det lyder lidt vanvittigt, men vi har boet i 3 huse – og vi har indrettet 3 køkkener – siden huset på Vestre Paradisvej, som vi selv fik bygget. Jeg kan simpelt hen ikke huske de nærmere detaljer omkring bordpladen. Hvidolieret ask lyder rigtigt. Jeg mener at huske at køkkenet var fra JKE, og mon ikke også de har skaffet bordpladen … Beklager det usikre svar 🙂

  1. Ja, nu begynder vi da at kunne foresille os, at der kommer et badeværelse ud af det, så jeg tror på at det ender godt 🙂
   God weekend til dig, Ingrid (hvis du da holder weekend 🙂 )!

 2. Så smukt det bliver 🙂
  I har da også sat i stand i mange år, så I har god erfaring 🙂
  Jeg gad godt få både nyt køkken og nyt bad og så en pool her på gården til de varme somre!
  Bliver spændende at se jeres badeværelse stå færdigt.
  God weekend ønskes herfra!

  1. Tak 🙂
   Uh, ja, jeg orker næsten ikke at tænke på alle de huse vi har lavet om på. Men ofte er vi ikke nået til badeværelset, så her har vi ikke så meget erfaring 🙂
   Vi har også stadig masser af ting, vi ønsker at gøre ved gården – især alt det ydre. Det er egentlig ikke så tosset at have drømme for sit sted.
   God weekend til jer!

 3. I jeres nu værende køkken har i også træ bordplade, er det ask hvidolieret? og er det ludbehandlet først?
  De er meget fine lyse.
  God weekend.

  1. Jep, vores nuværende køkkenbordplade er i hvidolieret ask – med gennemgående stave. Den er ikke ludbehandlet. (Så langt tilbage kan jeg huske 🙂 )
   Tak!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.