Badeværelse på vej. Uge 2

badeværelse på vej
Lige nu er æstetikken ikke i højsædet

Uha, jeg er tæt på at fortryde, at jeg har bestemt mig for at vise billeder fra badeværelset hver eneste fredag, indtil det står færdigt.

Det er ikke, fordi der ikke er sket noget i løbet af ugen, for det er der. Gulv og vægge er brudt op, og rør er lagt ned. Et par vægge er blevet pudset, og væggen mellem bruseniche og kældernedgang er blevet flyttet.

Grunden til, at jeg sukker lidt over, at jeg skal vise billeder, er, at det ikke er æstetisk lækre billeder, jeg kan vise. Men nu kommer de alligevel …:

Bruseniche

Først et før-billede af brusenichen.

badeværelse på vej

I spejlet på døren (det spejl skal fjernes) kan man skimte det gamle afløb, som ikke var så pænt igen. Man ser også, at der faktisk ikke var en bruser, hvilket betød, at man ikke kunne tage bad. (Vi har altså et andet badeværelse med bruser, så vi har været i bad siden vi flyttede ind.)

På billedet herunder ser du brusenichen, som den ser ud i dag. Der er gjort klar til nyt armatur på bagvæggen og til et unidrain som er noget kønnere, end det gamle afløb.

bruseniche på vej

Væggen til højre er flyttet, så at brusenichen er blevet bredere, mens nedgangen til kælderen er blevet smallere. Mere om det i et andet afsnit om badeværelset.

Terrazzogulv – på en alternativ måde

Ugens gode nyhed er, at gulvfliserne er ankommet, endda før forventet tid. Jeg fik for nogle måneder siden den glimrende idé, at vi skulle have terrazzo på gulvet. Det ville passe ind i husets stil, det er pænt, klassisk og praktisk. Jeg undersøgte, hvad sådan et støbt terrazzogulv koster, og så blev den idé pakket væk. Det er meget dyrt.

I stedet har vi fundet nogle terrazzofliser, som også er pæne – og som koster en tiendedel af det støbte gulv. Herunder billede af en flise som ligger på det eksisterende gulv.

terrazzoflise
Ting tager tid

I dag er det to uger siden, at indmaden blev revet ud af badeværelset. For en uge siden skrev jeg første indlæg i føljetonen om renoveringen. Der er stadig lang vej, til vi er i mål, men vi er nærmere, end vi var sidste fredag, og det er godt nok. Fortsættelse følger i næste uge …

10 meninger om “Badeværelse på vej. Uge 2”

 1. Uhh jeg glæder mig helt til det er færdigt . Og sikke en flot flise i har valgt i stedet for. Man får så mange gode ideer ved at læse med herinde
  God weekend til jer
  Anita Kjeldsen

  1. Ih, hvor er jeg glad for at du synes, at du får nye ideer, når du læser med herinde! Hvor er det sødt af dig at skrive det, Anita 🙂
   Tak! Og rigtigt god weekend til dig!

 2. Det lyder helt genialt med terrazzofliser, Nana. Det vidste jeg slet ikke, at man kan få – hvor er det smukt!
  Pyha, sikke en drøj omgang. Men jeg er sikker på, at det bliver flot, når håndværkerne er færdige 🙂

  1. Jeg er bare så glad for, at vi har et andet badeværelse, der virker. Ellers ville jeg godt nok være træt nu 🙂 Ja, jeg er også helt tilfreds med fliserne. Nu afventer vi bare spændt at se dem, når gulvet er lagt 🙂

 3. Terrasso er desværre dyrt, derfor endte vi også med at fravælge det i det nye hus, MEN jeg savner mit gamle hvide terrassogulv som vi fik lavet ved ombygning af det gamle badeværelse i år 2000. Det var altid pænt og så næsten nyt ud, da vi flyttede efter 18 år. Det fås bare ikke i fliser… jeg ser allerede nuanceforskelle i fugerne mellem vores fliser på badeværelserne. Men det er en flot flise du har valgt som alternativ.
  Jeg læser bagud i din føljeton, men glæder mig til at se mere 🙂

  1. Jeg kan godt forstå, at du savner dit terrazzogulv. Jeg tænker også med længsel tilbage til dem, vi havde i vores gamle hus i Holte.

   Hvad har I mon valgt på badeværelset i det nye hus? (Og nu sidder jeg og kommer i tanker om, at du da vist har en særskilt blog hvor du fortæller om huset … Den må jeg lige finde 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.