Badedyr og vandskræk

vandskræk

En tilbagevendende udfordring i Olgas liv er westiernes glæde ved havet. De elsker at løbe i vandkanten, og de elsker at tage en hurtig dukkert.

westier

Hvis Bella kan få lov til at hente en pind, vi kaster i vandet, er hendes lykke gjort.

vinterbader

Asta har en rutine, hvor hun løber ud i vandet, og straks hun er tilbage på stranden, triller hun sig i sandet. Det kan hun gøre mange gange i træk. Altså rigtigt mange gange. Westierne forstår simpelt hen at underholde sig med vandet, når vi er på stranden.

badedyr

Men Olga er bange for vand. At være bange for vand på egne vegne er til at styre: Man holder sig bare fra vand. Men når man frygter det frådende hav på andres vegne, er det straks sværere. Hun har et hyr med at forsøge at styre tropperne ved vandet.

vandskræk

Hun kalder på westierne, når de er i vandet, og så snart de betræder den sikre landjord, er hun klar til at bjærge dem længere op på stranden.

vandskræk

Det er ikke nemt at være den bekymrede type. Det kender jeg sådan set også fra mig selv.

8 meninger om “Badedyr og vandskræk”

  1. Der er så skønt oppe ved vandet. Vi nyder alle sammen vores strandture (undtagen Olga, når hun panikker over at Asta eller Bella bevæger sig ud i det våde element 🙂 )

 1. Den sidste hund vi havde inden vi fik labradoren var en westi ,mindes ham med glæde, men vandhund synes jeg ikke han var, måske fordi jeg var bekymret for den lille hund . Labradoren derimod bader helst flere gange om dagen

  1. Mine tidligere westier har heller ikke været vandhunde. Men Bella har elsket vandet fra hun var hvalp, og måske er det hende, der har lært Asta at sætte pris på vandet 🙂
   Ja retrievere jo store vandhunde! Jeg har haft en Chesapeak Bay Retriever, som vi ikke turde have løs, når vi var ved havet, for hun svømmede simpelt hen så langt ud og “kunne ikke høre” når vi kaldte på hende.

 2. Hvor er de skønne dine hunde og hvor er det dejligt at læse “i træk” og ikke det forfærdelige udtryk” i streg” 🙂

  1. He-he, “i streg” er ikke en del af mit ordforråd. Jeg har aldrig tænkt over det, jeg bruger det bare ikke 🙂
   Tak for hundekomplimenten 🙂

 3. Hvor er det en dejlig og oplagt hundehistorie, du her fortæller.
  Næsten som et H. C. Andersen’s eventyr.
  Og akkompagneret med dine smukke friske billeder.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.