At sidde ved et skrivebord

skrivebord
Mine arbejdsværelser

Som barn lavede jeg helst lektier ved køkkenbordet. Jeg kan stadig godt lide, at der sker lidt omkring mig, når jeg arbejder. De arbejdsværelser, jeg i tidens løb har haft, har altid, hvis der har været plads, været udstyret med lænestol og hundekurv, så folk og fæ kunne komme på besøg.

Jeg har haft mange skriveborde. Inden computerens tid havde jeg altid kæmpestore borde med plads til masser af papir og bøger. Siden er skrivebordene blevet mindre, for dels er der ikke så mange papirer i verden længere, dels har jeg jo ikke et arbejde at passe.

Da vi selv byggede hus, fravalgte jeg et arbejdsværelse. Jeg ville hellere sidde i stuen. Herunder et billede af skrivebordet, som vi siden har solgt.

skrivebord
Foto: Esoft.
At arbejde fra sofaen

Da jeg fik Ménières sygdom, blev jeg mindre glad for at sidde ved skrivebord. Jeg har simpelt hen problemer med at sidde ret op og ned i lang tid. Jeg bliver svimmel af det. Når jeg er ude til middag, foreslår jeg også gerne, at vi indtager kaffen fra sofagruppen, da jeg ikke kan holde til at sidde ved spisebordet så længe.

Da vi flyttede fra det nybyggede træhus til et gammelt træhus, huset på Norske Allé i Holte, fik jeg et arbejdsværelse med den fineste aftensol. Her var naturligvis et skrivebord, men på arbejdsværelset stod også en sofa, og det var oftest der, jeg sad og arbejdede.

arbejdsværelse
Foto: Lars Kaslov.

På Vadekærgård havde jeg også arbejdsværelse, men jeg brugte det sjældent. Jeg havde vænnet mig til at sidde i sofaen med min computer i skødet.

arbejdsværelse
Foto: Jens Barslund.

På Vadekærgård stod også et skrivebord i forstuen. Her sad min datter og arbejdede, når hun var på besøg. Vi brugte det aldrig selv.

skrivebord
Foto: Jens Barslund
Tilbage til skrivebordet

Her på Ravnegård kan jeg også vælge mellem flere skriveborde, men indtil i dag, har jeg altid siddet i sofa med min computer. Nu skete det så i forgårs, at min computer kom ud for et kedeligt uheld, hvilket betyder, at den kun virker (og i øvrigt kun delvist), hvis jeg bruger en ekstern mus og ikke benytter den, der sidder under tastaturet.

Derfor er jeg nu tvunget til at sidde ved skrivebord, og det er altså slet ikke så tosset. Jeg har ofte – senest d. 1. januar – givet udtryk for ønsket at få en klarere fornemmelse af, at bloggen er en slags arbejde. Jeg har længe været træt af, at jeg bruger tiden ved computeren meget ekstensivt (med andre ord: Jeg spilder tiden). Følgelig har jeg haft mange planer om kun at tilbringe en time eller to ved computeren for derefter at holde pause.

skrivebord
Foto: Jan Ove Kristensen.

Indtil videre er det blevet ved planerne. Men det bliver meget nemmere, når man sidder ved et skrivebord, end når man flyder i sofaen.

Så jeg tænker, at selv om jeg får en ny computer, vil jeg blive ved skrivebordet. En time eller to. Og så vil jeg holde pause.

13 meninger om “At sidde ved et skrivebord”

 1. Jeg sidder ved skriveborde. På mit arbejde har jeg et kontor med en stationær computer og skrivebord med et vildt rod af papirerer. Mit skrivebord er rodet. Hjemme har jeg også skrivebord med stationær computer, her arbejder jeg med bloggen. Jeg har ikke en bærbar, men bruger telefonen alt for meget. Mine kontorer er fyldte og ikke spor minimalistiske. Jeg gad godt et skrivebord som dit, det er så smukt.

  1. Før i tiden sad jeg også ved skrivebord, og nu gør jeg det altså igen 🙂 Jeg bliver lidt svimmel, men hvis det ikke er for længe ad gangen, går det. Hvis jeg havde et arbejde, ville der også ligge nogle bunker på mit bord, men sådan rigtigt rodet virker ikke for mig. Så kan jeg ikke tænke. Det er sejt og bohemeagtigt at kunne arbejde i rod 🙂

 2. Jeg har min bærbare med stor skærm på et computerbord, der fungerer det bedst. Men sådan er vi forskellige, jeg synes, det er en god idé, at du sidder ved et skrivebord i stedet, så håber jeg, at du kan holde ud til det.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, jeg tror altså også, det er godt at jeg er kommet hen til skrivebordet igen. Jeg kan ikke sidde her så længe ad gangen, men det er i virkeligheden en af fordelene ved det 🙂
   Kh Nana

 3. Jeg forstår dig til fulde Nana:-). Min foretrukne arbejdsplads er også sofaen med computeren i skødet – og ofte med et hundehoved i skødet :-). Der er papirer over alt for selv om vi skriver 2020, laver jeg stadig mine undervisningsmateriale i hånden. En gang i mellem sidder jeg ved spisebordet.
  Jeg håber, at der snart kommer en løsning på musen, så du igen kan komme tilbage i sofaen. God weekend til jer. Knus

  1. Det lyder hyggeligt, at du kan arbejde fra sofaen, når du er hjemme. Jeg tror nu, at jeg vil give skrivebordet en chance – også når jeg får styr på computersituationen. Jeg tror jeg bliver lidt bedre til at koncentrere mig. Men jeg har kommenteret masser af opgaver fra sofaen, og det ER hyggeligt 🙂
   Tak og god weekend til jer!
   Knus fra Nana

 4. Jeg sidder ved spisebordet og arbejder og spiser. Bruger aldrig sofaen. Sådan er vi så forskellige. Tak for gode indlæg.
  PS kan godt lide du reklamerer for Roccamore sko. Jeg har lige købt et par og har aldrig haft sko, jeg går så godt i, selv om det er stiletter, som jeg ellers har holdt mig fra.
  Hilsen Lise

  1. Ja, det er sjovt, så forskellige vi er i sådan nogle hverdagssituationer 🙂
   Jeg er glad for at høre, at du også er glad for roccamore! Jeg er helt vild med mine! Jeg har kun støvletter, men drømmer om et par sko med mediumhøj hæl. Suuuk … de har så mange pæne sko …
   God lørdag til dig!
   Mange hilsner fra Nana

 5. Lige nu sidder jeg ved den stationære computer og skriver. Andre gange er det i sofaen med den bærbare, men min skulder,arm og hånd skriger til mig, at jeg skal sætte mig ved et skrivebord, det andet er slet ikke godt for kroppen.
  Håber din computer vil beslutte sig for et bedre samarbejde og god weekend til dig.

  1. Det er sikkert godt at veksle siddeplads, som du gør. Afveksling er godt for det meste 🙂
   Min computer har desværre kun fået det værre. Tænk engang at nogle dråber te kan skabe så megen ravage!
   God lørdag til dig, Lene!
   Mange hilsner fra Nana

 6. Jag sitter oftast i soffan med datorn i knät på kvällarna, på helgmorgnar sitter jag i vardagsrummet vid bordet. Vi har ett skrivbord på andra våningen, men det används inte. Mest för syn skull:).
  Hoppas det går bra för din dator. Jag har gjort exakt samma med min förr förra mac… spillt en kopp te över den.. musen flög fram och tillbaka över skärmen.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

 7. Jeg har godt nok en bærbar, men den ligger bare et eller andet sted, da jeg ikke gider bruge den. Synes bærbare er besværlige og får altid ondt i nakken af at bruge dem (Gælder også min arbejdspc, hvor skærmen er så lille.)
  Når jeg skal sidde ved pcen i længere tid (skolearbejde, computerspil eller læse/skrive blogindlæg) så sidder jeg på min kontorstol foran min stationære computer med en 24″ skærm, der er i den rette øjenhøjde.
  Men, nu bruger jeg også min telefon meget – og det foregår oftest liggende i sofaen..haha 😉

  1. Det er meget sjovt at høre, Esther, at du ikke bruger bærbar. Jeg har ikke brugt en stationær computer, siden jeg holdt op med at gå på arbejde. Jeg kikkede ikke engang på stationære computere, men jeg havde nok ikke haft råd til en stationær Mac … Jeg sidder ellers og tænker, at det på nogle måder kunne have været rart. Jeg er gået en skærmstørrelse ned, og når du skriver 24 tommer, bliver jeg lidt misundelig 🙂
   Jeg bruger min bærbare meget. Til gengæld bruger jeg ikke min telefon så meget. Jeg kan slet ikke finde ud af at bruge det mikro lille tastatur 🙂
   God ny uge til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.