Asta på operationsbordet

Jeg har ikke nævnt det på bloggen, men vi har haft en del problemer med at Asta har haft blærebetændelse (og har tisset frygteligt meget på gulvtæpperne). Hun har været i behandling flere gange, men er blevet ved med at få tilbagefald.

westiehvalp2

I går blev hun pludselig meget dårlig, og jeg drønede til dyrlægen med hende. Det viste sig at hun havde livmoderbetændelse. Det får så unge hunde ikke ret ofte, men det sker altså. De beholdt Asta på dyrehospitalet, og hun blev opereret (til vagttakst fordi det var blevet fredag aften (min hidtidige politik med ikke at sygeforsikre mine hunde er måske alligevel ikke så smart …)). Hun fik fjernet livmoderen. Vi købte Asta for at få hvalpe på hende, men min ærgrelse over at måtte slippe hvalpedrømmen fylder meget lidt i forhold til glæden over at det Asta fejlede, kunne kureres. Vi fik lov til at beholde vores hund, og nu holder hun forhåbentlig op med at tisse på gulvene for det har ifølge dyrlægen været hormonelt betinget.

westiehvalp3

Det er min erfaring at livet ofte er en øvelse i at få det bedste ud af det der nu engang sker. Og lige her lykkes det ret godt for mig. Jeg er bare så glad for at vi sent (langt over min sengetid) i går aftes kunne hente vores lille Asta hjem.

westiehvalp1

Billederne herover tog jeg hos opdrætteren da vi besøgte Astas kuld nogle uger inden vi fik hende med hjem, og sådan nogle små nullere får jeg altså ikke. Til gengæld har jeg Asta. Hende ser du herunder – i hendes seje bodystocking med turtleneck.

nyopereret asta

Gem

Gem

19 meninger om “Asta på operationsbordet”

 1. Kære Nana.
  Hvor er det godt at de kunne redde Asta. Og sikke en smart bodystocking hun har på. Det var så skrækkeligt, når dyrene fik en stor skærm på.
  Rigtig god bedring med hende og god weekend til Jer.
  Kærlig hilsen Eliane

  1. Kære Eliane.
   Ja, sådan en bodystocking i fikst design er da bare så meget bedre end de dumme, hårde skærme man ellers har brugt. Hun virker ikke til at være generet af den, overhovedet.
   Tak, søde Eliane! Og god weekend til dig og dine!
   Kh Nana

 2. Så bra at det gikk godt med Asta, og at dere kunne få henne med hjem. Å ha dyr koster mange penger, det er det liten tvil om. Men gledene de gir kan ikke måles i penger 🙂

  God weekend!

  1. Ja, jeg er også så glad og lettet! Den glæde og kærlighed dyrene bringer ind i vores liv kan slet ikke måles i penge, nej, den er meget, meget mere værd 🙂
   Tak, Marit, og god weekend til jer!

 3. Sikke noget med lille Asta. Det var godt at hun kunne opereres, men hvor trist at planen om hvalpe ikke bliver til noget.. Men man knytter sig til sine dyr og når først de bliver syge så er alt ligemeget, bare de kan blive raske igen.
  God bedring med hende:-)

  1. Ja, de er nemme at elske sådan nogle hunde 🙂
   Tak! I går aftes fik hun så ondt at vi måtte afsted med hende igen. Nu er hun på morfin, det lille pus.
   God søndag til jer!

 4. Hvor var det synd for lille Asta! Godt, at der kunne gøres noget, så hun hurtigt kunne komme hjem igen! Det er dyrt eller kan være dyrt at have hund, men når man får sådan et lille væsen i sin varetægt, så følger der jo også et ansvar med. Glæden ved at have hund kan på ingen måde gøres op i penge. Trist, at hvalpedrømmen brast, men du elsker jo din lille Asta for den, hun er lige her og nu og ikke for noget, der måske kunne være sket i fremtiden. Rigtig god bedring med hende!
  Kh Linda

  1. Du har helt ret, Linda! Nu er Asta blevet en del af familien, og vi er bare så glade for hende – lige som hun er 🙂
   God søndag til dig!
   Kh Nana

 5. Åh nej da, sikke en forskrækkelse at få, godt I kom til dyrlægen i tide. Det er så bekymrende, når vores små firbenede familiemedlemmer bliver dårlige, man vil ønske, de kan sige hvor det gør ondt.
  Vi har også fravalgt sygeforsikring til vores to hunde. Der kan betales mange dyrlægeregninger for det beløb, forsikringen koster.
  Rigtig god bedring med lille Asta.
  Kh Gerd.

  1. Ja, det er svært når de ikke kan fortælle hvor det gør ondt. Det er ligesom med små børn – det er bare endnu værre når det er børn.
   Jeg er også ret sikker på jeg i tidens løb sparet mindst ligeså meget på sygeforsikringer som vi har betalt til dyrlæger. Og under alle omstændigheder er det jo bare penge. Det er de levende væsener der er vigtige 🙂
   Tak; jeg hilser den lille Asta 🙂
   Kh Nana

 6. Kære Nana.Hvor var det godt at din lille Asta blev opereret og har det fint igen.
  Selv om jeg ikke selv har dyr………….er allergisk.Så kan jeg godt sætte mig ind i hvor højt man elsker alle sine dyr.
  Rigtig god bedring til lille Asta Og god aften Knus Jette

 7. Ja men dog – det havde jeg ikke set, stakkels Asta og stakkels jer. I forrige uge besluttede vi, at få fjernet Bellis´ livmoder, fordi hun alligevel ikke skulle bruge den. Da dyrlægen fik lukket op for hende, viste det sig, at livmoderen var meget større end forventet og at den var fuld af slim, som altså også kunne have udløst en betændelse. Vi var glade for beslutningen, det forstås.
  Jeg har set, at Asta er frisk igen, det glæder mig.
  Kh Lisbeth

  1. Tænk, Bellis er jo også en ung hund; det er da mærkeligt at også hun var ved at udvikle underlivsbetændelse. Men heldigt at I kom det i forkøbet! Jeg havde gerne set at Asta havde beholdt sin livmoder, så vi kunne få hvalpe, men når det nu er som det er, kan jeg jo glæde mig over at vi slipper for nogle løbetider …
   Kh Nana

   1. Ja Bellis er kun godt et år, men vi glæder os også over at slippe for løbetider, for de er slemme. Schippo er helt oppe at køre, når det står på, så det var faktisk ham, der skulle have fjernet den sidste kugle, men dyrlægen foreslog det andet i stedet, det var godt. Så må vi se, om det bliver nemmere med Schippo, han er nemlig også til hanhunde, det er ikke helt godt 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.