Asta og misteltenen. Kapitel 2 og morale

Vi troede at Asta hurtigt ville komme sig oven på det lille uheld med misteltenen, men hun har haft kvalme og kastet op med jævne mellemrum siden i søndags, selv om vi har fodret forsigtigt med skånekost.

westier
Bella forrest, Asta bagest. I en solstribe.

Dels har det været synd for den lille hund, dels har det været lidt synd for os, for vi har ikke haft meget fred hverken nat eller dag. Så i dag har jeg været til dyrlægen med hende, og vi har fået specialfoder og tre forskellige slags medicin der skal hjælpe maven i form igen. Nu har hun ikke kastet op siden i formiddags, og det er ret stort.

asta
Asta må ikke komme ud, for så kommer hun til at æde ting (nedfaldsæbler, døde mus og den slags) som ikke er så gode for maven.

Jeg håber at kapitel 2 bliver sidste kapitel i historien om Asta og misteltenen. Under alle omstændigheder er moralen: Lad ikke din hund komme i nærheden af mistelten!

23 meninger om “Asta og misteltenen. Kapitel 2 og morale”

  1. Jeg er sikker på at Asta ikke kan huske det 😉 Men jeg er ret træt af mig selv fordi jeg lod de mistelten stå så hun kunne komme til dem … Vi krydser fingre for en stille nat 🙂

 1. Skrækkelig omgang for alle. Jeg kunne også sagtens have ladet misteltenen stå i hundehøjde. Jeg vidste det heller ikke før nu. Noget læring koster desværre dyrt.
  Men hvor er det godt, at det nu ser ud til at være under kontrol. Jeg krydser fingre.
  Kh Lisbeth

 2. Stakkars lille, det er dessverre mange planter og blomster vi omgir oss med som også er giftige for våre firbente venner. Jeg viste ikke dette.Håper det går bedre etterhvert for Asta.
  Hilsen Inger Marie

  1. Ja, der er så meget i vores omgivelser som hunde og katte ikke kan tåle. Og hunde har det jo med at æde hvad som helst, så de lever livet farligt! Det virker til at gå bedre nu. Vi holder fingrene krydsede 🙂
   Kh Nana

 3. Jeg føler med både Asta og jer og håber at det går fremad fra nu 🙂 Jeg bemærker at du bebrejder dig selv at du lod misteltenen stå i baljen og det er så typisk at vi altid peger imod os selv når der sker noget, men hvor skulle du vide det fra?
  Lavendel er også giftigt for hunde, det fandt jeg ud af da jeg havde en hvalp – og jeg undrer mig over at hunde så ukritisk gnasker alt muligt i sig …. Hverken mistelten eller lavendel eller et råddent græskar kan da smage godt?

  God bedring til Asta 🙂

  1. Det er sødt af dig at forsvare mig, Lisbeth 🙂 men jeg vidste faktisk godt at mistelten er giftig. Jeg havde bare ikke forestillet mig at nogen ville æde den – og det KUNNE jeg jo godt have forestillet mig om Asta 😉 Jeg vidste til gengæld ikke at hunde ikke tåler lavendel. Så er der én ting mere at passe på …
   Nu det-dér med at smage godt …: Der tror jeg bare at hunde har nogle helt andre forestillinger om god smag end vi har. De lapper de ækleste ting i sig (jeg vil ikke komme med de værste eksempler her i det offentlige rum, men du har selv hunde, så du ved hvad jeg taler om 🙂 )
   Tak!
   Kh Nana

 4. Stakkels jer. Der er faktisk mange planter, man skal passe på med, hvis man har dyr, der ikke kan holde sig væk fra dem. Nerier for eksempel, og vist også julestjerner. Det kan godt tage lidt tid for en hundemave at komme i form igen. Opkastninger laver rifter i slimhinderne, og så er de ekstra sarte. Efter dyrlægens skånekost kan I tage et par dage på godt kogte ris med kogt kylling. Det fik altid Christies mave til at falde til ro.

  Krydser for, at det er overstået!

  Kh, Karen

  1. Ja, julestjerner er vist langt mere giftige end mistelten. Hvis man tænker ret meget over hvor mange ting i vores hverdag der er giftige for hunde, tør man næsten ikke have hund. Forleden blev jeg opmærksom på at kaffe er meget giftig for hunde. Ups! Asta (ja, selvfølgelig Asta!) har ret ofte slubret i sig af min kaffe med mælk når jeg har sat den fra mig i haven. Og så er der chokolade, vindruer, rosiner og alle planterne … Lige nu ligger alle mine tre hunde lige her hvor jeg sidder, så der er ingen der er ved at æde noget de ikke kan tåle 🙂
   Trods alle de farer der lurer, glæder I jer så ikke til I skal have en hvalp? Jeg glæder mig til I skal have en hvalp 🙂
   Kh Nana

  1. Jeg tror det er ved at være overstået. Nu har hun i hvert fald holdt de små teskefulde af dyrlægens skånemad i sig siden i går middags 🙂 Tak, Heike!
   Knus

 5. I aftes talte jeg med vores datter. Hendes hunde er også ramt og de har ikke været i nærheden af mistelten. Hun har haft fat i dyrlægen to gange i denne uge og har fået at vide det er en bakterie. Hundene har været på dyr skånekost og kogt kylling de sidste par dage.

  1. Åh, det må være endnu værre når flere hunde er syge på én gang! God bedring til dem! Og, ja, den skåne-dåsemad er ligger godt nok i den dyre ende …

 6. Stakkels lille Asta, og stakkels jer. Det er så svært når vores kæledyr har det skidt. Jeg kunne altså sagtens have fundet på at sætte sådan en spandfuld mistelten, uden at tænke på at hunde både kan finde på at spise dem, og at de kan blive syge af det.
  Håber det snart bliver bedre, og I kan få en stille og dejlig jul, og nogle gode nætter ;0)

  Knus, Lone

  1. Tak! Asta har fået det mærkbart bedre siden hun kom på medicin, så nu tør jeg efterhånden håbe på at det holder 🙂
   God adventssøndag til jer!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.